Temareise Jerusalem29
Israel Kameler
Israel Mat 02

Israel og palestinske områder
Familie- og Ungdomstur

Avreisedato

30.06.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

13 520,-

Fulltegnet

Israel og palestinske områder

Velkommen til å bli med Hinna menighet på en 11-dagers Familie- og Ungdomstur! Turen er åpen for alle, enten en reiser alene eller sammen med familiemedlemmer, men programmet er preget av at barn og ungdom er viktig målgruppe for turen.

Det blir badedager ved Middelhavet, opplevelsesdager i Galilea, ørkenen og Jerusalem, spennende natur- og kulturopplevelser, møte med det mangfoldige israelske og palestinske samfunnet, bading og fritid, fellesskap mellom familier på tvers av generasjoner, et levende møte med bibelfortellingene og spennende trosopplæring for barn, ungdom og voksne. Det blir egne ungdomssamlinger og et døgn med spennende ørkentur for ungdommene.

Vi vil få møte messianske jøder og palestinske kristne som er opptatt av forsoningsarbeid i konflikten mellom Israel og palestinerne, bl.a. gjennom BridgeBuilders-prosjektet.
«Det hellige land» har en historie du ikke finner maken til! Vi inviterer til en reise til Bibelens land med Bibelen som «reisehåndbok».
Sokneprest Arne Berge blir reiseleder. Øvrige ledere blir kateket Kirsti Melangen og menighetspedagogene Geir Eikrem og Margunn Østebø.

Dag 1

Lørdag 30/6. Reisedag Stavanger - Israel

Vi reiser fra Sola lørdag kveld og kommer fram til Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv om natta. Måltid på strekningen Riga – Tel Aviv. I Tel Aviv blir vi møtt av sjåføren vår som kjører oss til hotellet i Netanya.

Dag 2

Søndag 1/7. Fridag i Netanya

Vi starter turen med en deilig fridag til avslapping og strandliv i badebyen Netanya ved Middelhavet. Dette er en av vennskapsbyene til Stavanger.

Dag 3

Mandag 2/7. Fra Middelhavet til Gennesaretsjøen

Vi begynner rundreisen vår og kjører mot Galilea og Jesu barndomsby, Nasaret, som i dag er den største arabiske byen i Galilea. Her besøker vi Nazareth Village, en park hvor en har gjenskapt Nasaret på Jesu tid. Vi besøker også den store Bebudelseskirken som er bygd på stedet der tradisjonen sier at engelen Gabriel kom til jomfru Maria og fortalte at hun skulle bli mor til Jesus. Så setter vi kursen mot vår kibbutz ved Gennesaretsjøen, hvor vi skal overnatte to netter. Om kvelden blir det kveldssamling med bål på stranden for ungdommene.

Dag 4

Tirsdag 3/7. Ved og på Genesaretsjøen

I dag utforsker vi området rundt Gennesaretsjøen, der mange av bibelfortellingene om Jesus finner sted. Vi drar til Kapernaum, «Jesu egen by». Her har arkeologene funnet en gammel synagoge og restene etter Peters hus, der Jesus kanskje bodde! Så fortsetter vi opp til Saligprisningenes berg, der tradisjonen sier at Jesus holdt Bergprekenen og blant annet lærte disiplene Fadervår. Vi går deretter en tur (ca. 45 min) ned til sjøen, til området som kalles Tabgha, der han gjorde brødunderet og viste seg for disiplene etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Gennesaretsjøen, der disiplene fisket, Jesus gikk på vannet og der han stillet stormen. Resten av dagen og kvelden har vi fritid på kibbutzen med mulighet for å bade i Gennesaretsjøen.

Dag 5

Onsdag 4/7. Fra Galilea, via Dødehavet til Jerusalem

Denne morgenen besøker vi utgravningene av Magdala, en aktiv fiskerlandsby ved Genesaretsjøen på Jesu tid, og hjemstedet til Maria Magdalena. Så forlater vi Galilea og reiser mot Jerusalem gjennom Jordandalen og Judaørkenen. Vi har en god pause på en badestrand ved Dødehavet. Dette er en unik plass med spesielt mineralrikt vann, noe som bare må oppleves! Her flyter man som en kork pga. det høye saltinnholdet. Dødehavet ligger mer enn 415 m under havet og er verdens laveste sted. Deretter reiser vi «opp til Jerusalem», byen ligger 800 m over havet. Vi kjører først til Oljeberget og møter den flotte utsikten over Den hellige by! Vi skal bo på et hotell med basseng i vestre delen av byen.

Dag 6

Torsdag 5/7. Yad Vashem/Biblical zoo og Gamelbyen (+ørkentur)

Vi begynner vårt opphold i Jerusalem med det viktige holocaust-museet Yad Vashem, en utrolig sterk plass å besøke (aldersgrense 12 år). Vi legger opp til et alternativt program for barna i den bibelske zoologiske hagen (ikke inkludert). Etterpå skal vi ha det første møtet vårt med den fascinerende Gamlebyen. Vi besøker Gravkirken, som er bygd over Golgata og Jesu grav. Resten av dagen blir det fritid for de voksne/barna, hvor en kan kose seg i byen eller ved bassenget på hotellet.

OBS: Ungdommene reiser etter besøket i Gravkirken på en egen, spennende tur til ørkenen sammen med guiden og ungdomslederne! Turen går til beduinleiren Kfar Hanokdim i Judaørkenen. Her venter kamelene, og det blir ridetur på ørkenens konge! Så blir det ekte beduin-velkomst og middag, og overnatting i store telt i beduinleiren. Stedet har fine sanitærforhold.

Dag 7

Fredag 6/7. Jerusalem (ørkentur for ungdommene)

Ungdomsgruppa står grytidlig opp i beduinleiren, for å oppleve soloppgangen på fjellborgen Masada! Bussen kjører til foten av fjellet og vi går opp stien på baksiden av den høye borgen. Der møter vi soloppgangen og den flotte utsikten over ørkenen og Dødehavet og får høre den sterke historien om de jødiske opprørerne som søkte tilflukt her og holdt stand mot romerne i 3 år etter Jerusalems fall i år 70. Så tar vi gondolbanen ned igjen på andre siden av Masada og blir kjørt til oasen Ein Gedi. Her går vi et lite stykke innover i oasen og kan avkjøle oss i en av vannkulpene. Er vi heldig ser vi noen av steinbukkene og fjellgrevlingene som holder til i området, hvor David en gang skjulte seg for kong Saul. Så settes kursen tilbake mot Jerusalem der vi møter resten av gruppen.

Gruppa som er i Jerusalem har en formiddag hvor vi kan utforske byen på egen hånd. Arne kan gjerne vise noen av sine favorittsteder, til de som vil følge ham. Det er også mulig å slappe av ved bassenget på hotellet.

Etter at hele gruppa er samlet igjen, opplever enda mer av byen. Gamlebyen har en blanding av trange markedsgater og hellige steder. Om ettermiddagen går vi sammen til Vestmuren (Klagemuren), det helligste sted i jødedommen. Dette er deler av vestmuren på tempelet som en gang stod her. I dag er ligger den gullbelagte Klippedomen og Al’Aksa moskeen, muslimenes tredje helligste sted, på Tempelhøyden. Sabbaten begynner fredag kveld. Ved Vestmuren er det da yrende liv, mens roen senker seg i store deler av byen.

Dag 8

Lørdag 7/7. Betlehem

Vi begynner dagen med enkel nattverdgudstjeneste i Gravhagen. Så reiser vi til Betlehem, Jesu fødested, som i dag ligger på Vestbredden. Vi leser juleevangeliet og synger julesanger på hyrdemarkene, der det fremdeles er grotter som hyrdene kunne ha sauene i om natta. Vi reiser videre til sentrum av byen og besøker Fødselskirken som er bygd over stedet der Jesus ble født.

Om kvelden, når sabbaten er slutt, kan de som ønsker det ta en tur på byen i Vest-Jerusalem. Det vil også bli lagt til rette for de som ønsker det, kan gå på det flotte lysshowet The Night Spectaculare.

Dag 9

Søndag 8/7. Caspari Center, Getsemane og fritid i Tel Aviv

Vi besøker Caspari Center som drives av Den Norske Israelsmisjon. Dette er et viktig ressurs- og ledertreningssenter for den messianske bevegelsen i dag. Vi avslutter så oppholdet i Jerusalem med å besøke Getsemanehagen med sine gamle oliventrær, hagen hvor Jesus hadde sin bønnekamp og ble tatt til fange av soldatene. Deretter kjører vi til storbyen Tel Aviv og tar inn på hotellet som ligger like ved de flotte sandstrendene i sentrum av byen.

Dag 10

Mandag 9/7. Fridag i Tel Aviv

Det er vår siste dag i Det hellige land og vi nyter de fantastiske strendene som Tel Aviv er så kjent for. For de som ønsker det legger vi opp til et kort besøk i Immanuelskirken i Jaffa.

Dag 11

Tirsdag 10/7. Hjemreise

Vi står grytidlig opp, sier shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) og drar hjemover til Norge. Måltid på strekningen Tel Aviv – Riga. Vi har god tid når vi mellomlander i Riga, og vil ha mulighet til å ta en tur inn til sentrum av byen.

Plussreiser håper alle har hatt noen flotte dager og ønsker velkommen tilbake på nye turer!

Priser og betingelser

Pris fra 13 520,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5600,-

BOSTEDER:
30/6 – 2/7: Netanya
2/7 – 4/7: Galilea
4/7 – 8/7: Jerusalem (Ungdommene har et døgn i beduinleir)
8/7 – 10/7: Tel Aviv

«Hvorfor må ungdom som ikke er fra Hinna, betale ekstra for døgnet i ørkenen? Ungdommene skal på en egen, spennende ørkentur et døgn mens resten av gruppa er i Jerusalem. Dette døgnet koster kr 920. Hinna menighet har fått mulighet til å støtte sine ungdommer med denne ekstra utgiften pga ekstern støtte. Andre ungdommer må betale dette selv. Ungdomsgruppa vil bestå av ungdom som er ferdig med 7. klasse og opp til ca. 20 år. Ved påmelding opplyser en da i feltet for tilleggsopplysninger at en er ungdom som skal betale for ørkenturen. Dette vil da bli fakturert sammen med det andre beløpet.»

Prisen inkluderer

Turprisen er beregnet utfra en gruppe på minimum 30 betalende deltakere.

 • Flyreisen tur/retur Stavanger - Tel Aviv
 • flyavgifter (kr 1 437,- per aug. 17, kan endres)
 • mat på flystrekningene Riga-Tel Aviv/Tel Aviv-Riga
 • overnatting på gode overnattingssteder
 • hele rundreisen med alle utflukter og besøkssteder etter programmet
 • båttur på Gennesaretsjøen
 • halvpensjon dvs. frokost og middag hver dag,
 • god turistbuss
 • israelsk, skandinavisktalende guide,
 • norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør USD 70 fra fylte 13 år
 • Reiseforsikring
 • Ungdomsdeltakere som ikke hører til Hinna menighet, må betale kr. 920 i tillegg til turprisen for døgnet i ørkenen.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. juni Stavanger - Riga 1850 2205 BT 178
30. juni Riga - Tel Aviv 2330 0350 (1. juli) BT 771
10. juli Tel Aviv - Riga 0640 1110 BT 772
10. juli Riga - Stavanger 1700 1820 BT 177
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.