Sist oppdatert 13. januar, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Dsc 030503021
Ixus Varen 2007 090

Madagaskar jubeltur
Helse og verdighet

Avreisedato

22.10.2017

Varighet

15 dager

Pris fra

26 980,-

Fulltegnet

Madagaskar jubeltur

Bli med fra fjell til strand på Madagaskar! Vi opplever det vakre høylandet og den tropiske vestkysten i nord. Programmet har et særlig fokus på trosformidling, helse og verdighet. Med lokalkjente misjonærer som reiseledere får vi møte lokal kultur på nært hold. Turen gir mange store naturopplevelser. En viktig del av turen er fellesskapet i gruppen, godt humør, de gode samtalene og hyggelig samvær rundt dekket bord.

Det er mulig å stoppe igjen på Antsirabe eller returnere til Norge etter den første uken for de som ikke ønsker å bli med til kysten. Ta eventuelt kontakt med Plussreiser.

Høydepunkter på turen

  • Forsker og lege Pål Stenumgård tar oss med på innsiden av det gamle misjonssykehuset Andranomadio.
  • Delta på 150-års jubileumet på Antsirabe.
  • Kystbyen Mahajanga - Shalom-senteret, sykehuset og gode stranddager.
Last ned brosjyre (.pdf)
Israels historie, kultur og natur

Dag 1 – Søndag 22.10 | Avreise fra Norge

Vi samles på Oslo Gardermoen kl. 16.00. Flyavgang kl. 18.00

Mada Tana Shutterstock 171876674

Dag 2 – Mandag 23.10 | Ankomst Madagaskar

Ankomst Madagaskar kl. 14.15. Hovedstaden Antananarivo er en egenartet by med yrende folkeliv. Nye og spennende inntrykk møter oss allerede på turen fra flyplassen til vårt første hotell sentralt i byen. Dagen avsluttes med et godt måltid og hvile etter flyturen. Landy Bakke og Pål Stenumgård møter oss i Antananarivo.

Rundreise i Israel

Dag 3 – Tirsdag 24.10 | Fra Antananarivo til Antsirabe

Etter frokost møter vi misjonærene Arild og Landy Bakke. De gir oss en fin introduksjon til landet og kirkens arbeid, og vi besøker landets største menighet, Håpets kirke.

Etter lunsj kjører vi sørover til Antsirabe gjennom pittoreske landsbyer og grøderikt jordbruksland. Middag på hotellet i Antsirabe.

Mada Mangarano

Dag 4 – Onsdag 25.10 | Bymisjon og diakoni

Dagen starter med at vi gjør oss kjent i sentrum av Antsirabe gjennom en liten byvandring. Vi går forbi det lokale markedet (Antsenakely), den store katedralen (Antampontanana), den gamle misjonsstasjonen som er byens eldste hus, før vi ender på Lovasoa kultur- og kompetansesenter, et nyskapende senter som drives av Den gassisk-lutherske kirke (FLM) og NMS.

Etter lunsj kjører vi opp til Mangarano som ligger på ei høyslette 18 km sørvest for Antsirabe. NMS bygde Mangarano i 1917, og det var en av vedens største landsbyer for pasienter med lepra. De siste leprapasientene flyttet ut i 2015. På Mangarano har mange norske sykepleiere stått i årelang tjeneste for å gi trøst, håp og verdighet til samfunnets utstøtte.

260

Dag 5 – Torsdag 26.10 | Helseutfordringer blant verdens fattigste

Lege Pål Stenumgård tar oss med på innsiden av det gamle misjonssykehuset Andranomadio som er et av landets best renommerte sykehus. Vi starter med morgenandakten sammen med sykehusets ansatte. Deretter følger omvisning på sykehuset med fokus på dagens helseutfordringer i et av verdens mest fattige land.

Etter lunsj er det valgfrie utflukter i Antsirabe. På kvinnebedriften Fanja Broderie blir det anledning til å møte kvinner som broderer dåpsservietter til norske menigheter. Et varmt bad i Rano Visy, et utendørs basseng med vulkansk kildevann, kan løse opp stramme muskler.

Denne dagen vil vi også treffe noen ungdommer som har vokst opp på gata i Antsirabe. De vil dele opplevelser fra sine liv, både om smerte, urettferdighet og håp.

Hyggelig samling rundt middagsbordet om kvelden - som alltid!

Dsc 0063

Dag 6 – 8 Fredag 27.10 - søndag 29.10 | Jubeldager i Antsirabé

Under de tre jubeldagene er det felles program for alle tilreisende gjester. Her er noe av det vi kan tilby: - Fine utstillinger og utflukter - Valgfrie temakroer med spennende foredrag - Stor misjons- og kulturfest med festmiddag - Sang- og bønnekveld med lokale kor - Stor jubileumsgudstjeneste i Betafo, hvor de første norske misjonærene slo seg ned for 150 år siden. - Jubel-konsert.

Img 173003329

Dag 9 - Mandag 30.10 | Fra Antsirabe til Mahajanga (kysten)

Det blir anledning til en siste runde i Antsirabe før vi kjører til hovedstaden Antananarivo. Vi nyter medbrakt lunsj i det fri. Fly fra Antananarivo til den fine kystbyen Mahajanga kl. 17.00. Innlosjering på hotell med basseng. (Per Ørjan Aaslid har vært misjonær i Mahajanga og er med som reiseleder. Pål Stenumgård stopper igjen på Antsirabe.)

Dsc 0150028711

Dag 10 – Tirsdag 31.10 | Besøk til Shalom-senteret og sykehuset

Vi spiser frokost under palmetaket, med utsikt over havet. Noen vil kanskje også nyte et morgenbad. Det er godt og varmt!

Før lunsj besøker vi Shalom-senteret og hører om erfaringer med møte mellom kristne og muslimer Madagaskar. Shalom driver helse-, skole- og menighetsbyggende arbeid i landsbyer langs kysten. Det blir også anledning til å besøke kirkens sykehus og en ny skole for døve og blinde, som begge har et veldig godt renomme i hele regionen.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Man kan også kjøle seg ned i det fine bassenget på hotellet. Når solen igjen står lavt på himmelen og ettermiddagsbrisen stryker mot land, er det fint å gå i byen. I båthavnen er det alltid mye å se. Solnedgangen og kvelden nyter vi på den populære og stemningsfylte strandpromenaden!

Jubileumsmarkering med mye sang i en av byens menigheter om kvelden.

Dsc 011302834

Dag 11 – Onsdag 1.11 | Blå himmel, sjøliv og landsbybesøk

Vi tilbyr en dagstur med båt til den idylliske fiskelandsbyen Boeny Aranta. Her møter vi kirkens Shalom-medarbeidere i muslimske omgivelser. Shalom driver en liten helsestasjon og en er i gang med å etablere en menighet i landsbyen. Utenfor Boeny Aranta kan vi gå i land på en ubebodd øy med baobabtrær og ruiner fra gamle bosetninger.

Nordstrand 0021

Dag 12 – Torsdag 2.11 | Tropiske strender, blå himmel og deilig vann

Dagen er fri til egen disposisjon. Vi tilbyr også en utflukt til ferieparadiset Antsanitia, omgitt av palmer, asurblått hav og hvite sandstrender. Denne utflukten er ikke inkludert i turprisen.

Israel med Evangeliesenteret

Dag 13 – Fredag 3.11 | Mahajanga - Antananarivo: Fra kyst til høyland

Vi spiser frokost ved soloppgang, før vi tar farvel med havet og kjører tilbake til hovedstaden. Bussturen tar oss gjennom flere klimasoner, forskjellig kultur og variert natur. Vi legger inn fine stopp underveis. Ankomst Antananarivo ved solnedgang!

Israels historie, kultur og natur

Dag 14 – Lørdag 4.11 | Antananarivo – finale og hjemreise

Siste dag på Solskinnsøya. Noen vil handle, noen vil gå tur, noen vil slappe av, og noen vil oppleve så mye som mulig før kofferten må lukkes. Vi spiser lunsj kl. 12.00, før vi reiser til flyplassen. Kl. 16.00 letter vi fra Madagaskars røde jord.

Img 2447045941

Dag 15 – Søndag 5.11 | Ankomst Norge

Ankomst Oslo Gardermoen kl. 10.20 Takk for turen.

Mada Sykepleier Alene Pa Vakt
Mada Kirken Pa Mangarano
Mada Barn Pa Gata I Antsirabe
Dsc 0516
360 Pascal
Img 432607807

Priser og betingelser

Pris fra 26 980,-

Tillegg for enkeltrom: 4 300,-

NB! Vi tar forbehold om endring i programmet.

Prisen inkluderer

Flyreisen Oslo - Antananarivo t/r, inkludert flyskatter som fastsettes når billettene skrives ut og avhenger av gjeldene valutakurs. All lokal felles transport på Madagaskar, overnatting i dobbeltrom, tre måltider pr. dag og reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

Visum, reiseforsikring, vaksiner, drikke, inngangspenger og guide til attraksjoner.