Reine 09
Svolvaer
Lofoten Midnattsol 2 Fra Hurtigruten

Helgelandskysten og Lofoten
Sletteland og stupbratte fjell

Avreisedato

26.06.2017

Varighet

11 dager

Pris fra

12 350,-

Mandag 26. juni

Avreise fra Bergen 07.30, Haugesund 09.25, Stavanger 08.00, Kristiansand 12.15.

Overnatting i Oslo med ”Bli kjent samling” med kaffe/te og rundstykker om kvelden.

For en kortere busstur er det mulig å ta fly til Trondheim og møte bussen der tirsdags kveld eller onsdag morgen.

Tirsdag 27. juni: Oslo - Trondheim

Avreise fra Oslo 08.30.

Turen går nordover forbi Eidsvoll, Hamar og Lillehammer. På Dombås møter vi gjester fra Nordvestlandet. Turen går videre over Dovre og Oppdal til Trondheim.

Avreise fra Ålesund (Skateflua) 10.30, Moa 11.00.

Onsdag 28. juni: Trondheim - Mo i Rana

Vi fortsetter nordover gjennom vide og vakre trøndelagsbygder. Vi passerer Levanger, Verdal, Steinkjer og Grong. Namdalen med Majavatn ligger foran oss. Utpå ettermiddagen kjører vi også forbi Mosjøen og kjører gjennom Korgen-tunnelen før vi er framme i Mo i Rana.

Torsdag 29. juni: Mo i Rana – Bodø

Vi tar Helgelandskysten nordover og passerer Svartisen, Glomfjord, Ørnes og Saltstraumen før vi kommer frem til Bodø.

5. -7. dag: Lofoten

Fredag starter vi med ferjetur fra Bodø til Moskenes. Vi krysser den berømte Vestfjorden med sin spennende historie. Ytterst i Lofoten besøker vi Klippfiskmuseet i Å. Etter en sving utom Vikten går turen til Svolvær hvor vi skal bo i tre netter på Thon Hotel Svolvær.

Lørdag og søndag skal vi få se mer av Svolvær. Vi skal også bl.a. en tur til Henningsvær, Lofotkatedralen i Kabelvåg og vi skal besøke Nusfjord som står på UNESCOs liste over verneverdige kultur og naturlandskap.

Mandag 3. juli: Svolvær – Fauske

Vi kjører LOFAST-veien til Løddingen og videre med ferje til Bognes.

Herfra går veien til hotellet før vi setter oss i bussen og kjører til Sulitjelma og videre opp i fjellheimen til den nedlagte gruvebyen, Jakobsbakken, som nå er blitt leirsted. Her blir det middag og kveldsamling.

Tirsdag 4. juli: Fauske - Verdal

Vi passerer Blodveien og Rognan. På Saltfjellet krysser vi Polarsirkelen. I Mo i Rana er sirkelen sluttet. Nå kjører vi forbi Mosjøen igjen, - gjennom Namdalen og Steinkjer til Verdal for overnatting.

Onsdag 5. juli: Verdal – Oslo

Vi passerer Trondheim, Oppdal og Hjerkinn før vi kommer til Dombås og Otta (busskorrespondanse til Møre). Siste kvelden blir det overnatting og middag i Oslo

Fredag 6. juli: Hjemreisedag

Buss via Sørlandet og Stavanger til Haugesund.

Gjester til Hordaland tar tog fra Oslo over fjellet til Bergen.

Priser og betingelser

Pris fra 12 350,-

Tillegg for enkeltrom: 350,- per natt

Prisen inkluderer

 • 6-10 overnattinger på dobbeltrom m/dusj og wc.
 • 7-11 middager
 • 6-10 frokoster
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Ferjebilletter
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.