Israel Natanya 2
Israel Natanya

Sommerferie i Bibelens Land
Rundreise blant Guds folk

Avreisedato

05.07.2017

Varighet

14 dager

Pris fra

22 353,-

Fulltegnet

Sommerferie i Bibelens Land

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og vil skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med fridager og ferie ved Middelhavet? Da er dette turen for deg! Bli med på sommerferietur til Israel med Siv og Tore Håvold. I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet. Kom og bli med!

Vi besøker blant annet Jerusalem, Dødehavet, Jordanelven, Judea, Galileasjøen, og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi starter og avslutter med fridager ved Middelhavet. Og den som liker å bade får anledning til å bade i to hav, nemlig; Dødehavet/Salthavet og Middelhavet, i «Paradiset» Sachne, og i hotellets flotte svømmebasseng i Natanya.

Dag 1

Utreisedag Norge - Israel

Vi har avreise med SAS på morgenen fra Ålesund via Oslo og Wien til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Natanya, The Seasons Hotel.

Israel Natanya 2

Dag 2

Fridag i Natanya, ved Middelhavet

Vi starter vår tur med å slappe av og nyte varmen i Israel, både på land og i vann. Vi har en kort samling kl. 09.00, hvor reiseleder informerer om mulighetene i og rundt hotellet, på stranden og i Natanya by! Kos dere!

Israel Natanya

Dag 3

Fridag i Natanya, ved Middelhavet

Det er nydelig å kjenne sommervarmen. Og se sol og blå himmel hver dag.

Tilbud for dagen;
Kl. 09.00 Morgenbønnesamling v/ Siv.
Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, hvor vi skal få besøk av en immigrant som forteller sin historie, og ellers frie vitnesbyrd og sang.

Israel Netanya

Dag 4

Fridag i Natanya, ved Middelhavet

Det jødisk folk har shabbat, og vi sammen med dem. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, enten det er å ligge ved svømmebassenget, gå på stranden, sole deg og bade. Vi bor svært sentralt i Landet og i kort avstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiseleder står klar til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!!!

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Morgenbønnesamling v/ Siv/ Nyhetsoppdatering ved Ariel.
Kl.20.00 Etter middagen på hotellet, går vi ut til hjerte av Natanya, til gågate, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter!

Ceasarea Israel

Dag 5

Caesarea - Megiddo - Haifa - Akko

Morgenbønnesamling v/ Siv.

Etter en god frokost buffè reiser vi nordover på kystsletten, gjennom Sharons dal, og til Caesarea ved havet, (Apgj. 9.30, Apgj. 10.24-48) som var hovedstad i Judea under Romerne. Vi besøker utgravningene av denne gamle byen, det romerske teateret, og akveduktene. Så fortsetter vi til Megiddo (I. Kongebok 4.28, 9.15, II. Kongebok 23.29, Åpenb. 16.16), hvor vi kan beskue den kjente Harmageddon sletten.

Vi besøker her de arkeologiske utgravningen, og det velbevarte vanntunell-systemet. Deretter til den flotte havnebyen Haifa, som ligger ved Middelhavet. Vi stiger opp på Karmel-fjellet, og beskuer byens flotte hageanlegg, og enorme utsikt over store deler av nord Israel. Fra Haifa fortsetter vi til Akko (Mika 1.10) som var hovedstad i korsfarer tiden, i en periode på over 100 år. Vi besøker gamlebyen her, og Akkos nydelige havn, før vi kjører sørover igjen, og hjem til vårt hotell i Natanya.

Israel Kafarnaum

Dag 6

Tiberias - Capernaum - Banias - Golan

I dag starter vi tidlig. Krysser Landet i fra Vest til Øst, og her starter vi med båttur på Genesaretsjøen (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk. 7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Deretter til «Jesu by» Kapernaum, hvor vi besøker ruinene av Synagogen i fra det 2. århundret. Fortsetter så til Tabgha (Mat. 13, Mark. 33-45, Joh. 21), hvor brød- og fiskeunderet skjedde. Her besøker vi kirken med det kjente mosaikkgulvet. Så fortsetter vi til Saligprisningens berg (Mat. 5 – 8) hvor Jesus holdt Bergprekenen.

Turen går så helt til det nordlige Israel, til Banjas (Caesarea Fillipi) (Mat. 16.13, Mark. 8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Vi kjører så opp på Golan høydene, hvor vi besøker Ben Tal høyden, med dens flotte utsikt til Hermon fjellet og langt inn i Syria. Så slapper vi godt av i bussen, og nyter utsikten hjem igjen.

Israel Bebudelseskirken Nasaret Jomfu Maria Grotten

Dag 7

Nasaret - Beit Shean - Jordanelven

Morgenbønnesamling v/ Siv.

Vi kjører til Nasaret (Luk. 1.26, 4.16-29, Mat. 2.23) I Nasaret skal vi besøke Bebudelesekirken (Midtøstens største kirkebygg), Josefs «snekkerverksted» og Marias brønn. Deretter via Kana i Galilea (Joh.2.1-11), til byen Beit Shean i Jordandalen, èn av de gamle Dekapolis byene (Mark. 5.20, 7.31), hvor vi besøker det Romerske teateret. Dette er byen der Kong Saul og hans sønn 3 sønner, ble hengt opp på murene (I. Samuel bok 31.10-13). Vi avslutter denne flotte rundturen i «Gan Hashlosha»/ Sachne, hvor vi kan «kjøle» oss ned i krystallklart ferskvannskildevann i denne nydelige Oasen.

Jerusalem Oljeberget

Dag 8

Jerusalem

Vi starter tidlig i dag, for i dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Et virkelig høydepunkt på turen! Vi starter med panorama utsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke», før vi stiger opp på Zions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 2000 år siden. Besøker Vestmuren / Klagemuren. Vandrer deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10) Og selvfølgelig besøker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen!

Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her! Og får vi mulighet til mer, vil det bli flettet inn gjennom dagen. Vi skal ha middag og overnatting på Prima Kings hotel, Jerusalem.

Dodehavet 2

Dag 9

Qumeran - Masada - Dødehavet

Morgenbønnesamling v/ Siv.

Vi kjører i dag igjennom Judea ørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydeforskjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumeran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947 (vi stopper ved veien, og gir anledning til å ta noen bilder, før vi så reiser sørover langs med dette Salthavet, til det kjente Masada. Festningen hvor noen av jødene søkte tilflukt, da Romerne ødela Tempelet i Jerusalem i år 70. Vi skal her få se bl.a. noe av det gamle autentiske vannsystemet og Herodes Palass.

Vi avslutter denne dagen med tilbud om å bade i Dødehavet hvor alle kan lese hebraisk flytende. Så stiger vi opp igjen og hjem til «Byen av Gull», Guds by og Israels evige hovedstad; Jerusalem.

Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 10

Fridag i Guds by, Jerusalem

Morgenbønnesamling v/ Siv.

Tilbud for dagen:
Kl. 10.00 Vi går til Jerusalem bys store og svært populære markedsplass; «Machane Yehuda», for den som har lyst til å være med på det!
Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, hvor vi skal få besøk av en immigrant som forteller sin historie, og ellers frie vitnesbyrd og sang.

Temareise Jerusalem24

Dag 11

Fridag i Jerusalem

Det jødisk folk har shabbat, og vi sammen med dem. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i Israels hovedstad, i hjerte av Landet og det jødiske liv og historie. Og i kort gangavstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiseleder står klar til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Vi går til Gravhagen (Gordons Golgata) hvor det blir åndelig felleskap, og nattverd.
Kl.20.00 Etter middagen på hotellet, går vi ut til hjerte av Jerusalem; Ben Yehuda gågate, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter!

Natanya Israel

Dag 12

Jerusalem - Natanya

Morgenbønnesamling v/ Siv.

I dag starter vi med å kjøre en rundttur i den nye bydelen av Jerusalem. Vi kjører forbi det Israelske Knesset (regjeringskvartalet), til Hertzel høyden, hvor vi skal gjøre et kort men svært viktig besøk ved Yad Vashem, Holocaust museet. Så kjører vi vestover til Hashvela området, og til Ha`ela dalen hvor David kjempet mot Goliat, og også til Ayalons dal, hvor månen stod stille. Vi avslutter dagen med et besøk i Gamle Jaffa / Joppe. Og så til Natanya og vårt hotell, hvor vi nå skal ha fridager og ferie resten av turen, på The Seasons hotel, Natanya

Israel Strand

Dag 13

Fridag i Natanya

Dette er siste hele dagen i Israel, for denne gang. Nyt den!

Tilbudene for dagen som vi setter opp for deg er:
Kl.09.00 Morgenbønnesamling v/ Siv.
Kl.10.00 Vandretur gjennom byen, til det store markedet!
Kl.17.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

Natanya er en by med mange muligheter. Reiselederne vil være behjelpelige, slik at alle best mulig får oppfylt sine ønsker. Du som vil bade og sole deg, du gjør det. Vil du tilbake til Jerusalem, ta en tur til Haifa, Tel-Aviv/Joppe osv. du gjør det. Landet er lite, og avstandene korte. Du kan enkelt, sikkert, raskt, og billig komme deg fram til der du måtte ønske.

Dag 14

Hjemreisedag

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet) !

Ceasarea Israel
Dodehavet 2
Jerusalem Oljeberget
Israel Strand
Natanya Israel

Priser og betingelser

Pris fra 22 353,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 8.150,-

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Flytider
5. juli:
SK1315 Ålesund – Oslo 0920 1015
OS 336 Oslo – Wien 1355 1620
OS 859 Wien – Tel Aviv 2025 0050
18. juli:
OS 860 Tel Aviv – Wien 0615 0910
OS 335 Wien – Oslo 1020 1245
SK1326 Oslo – Ålesund 1710 1805

Bosteder
05. – 12. juli The Seasons hotel, Natanya
12. -16. juli Prima Kings hotel, Jerusalem
16. – 18. juli The Seasons hotel, Natanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Ålesund – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter med kr. 2.419,- (pr. november 2016, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på gode turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 120 USD
 • Reiseforsikring
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.