Israel 70 år
En festreise i Jesu fotspor. Opplev Jerusalem-marsjen.

Avreisedato

25.09.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

19 850,-

Fulltegnet

Israel 70 år

Israel er et land de fleste av oss har hørt mye om, men som de færreste av oss har besøkt. Det bør det ikke være noen grunn til – Israel har mye mer å by på enn de fleste nordmenn er klar over.

Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i storbylivet, naturen eller interessert i landets historie og kultur – troende eller ei. Sikkert er det uansett at man kan regne med en annerledes og eksotisk ferie i et vakkert land med et behagelig klima.

Israel er for mange «Bibelens land», og representerer et historisk spennende reisemål både for troende og ikke-troende.

Rundt Gennesaretsjøen finnes det mange kirker, og noen av ruinene stammer fra kirker som ble bygget allerede i det første århundret. Jerusalem er også et selvsagt stopp på reisen. Her finner man kjente bibelske steder.

Vi besøker blant annet: Jerusalem, Karmelfjellet, Golan, Gennesaretsjøen, Dødehavet, Masada, Tel Aviv og mange flere steder som vi også kjenner fra bibelfortellingene. Vi avslutter med flotte dager like ved Middelhavet, og den som liker å bade får god anledning til det.

Direktefly Norge Israel

Dag 1

Tirsdag 25. september: Utreisedag

Vi reiser med Turkish Airlines fly fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Det blir enkel servering om bord. Ved ankomst Ben Gurion flyplass utenfor Tel Aviv møter vi vår sjåfør som tar oss direkte til Prima Kings hotel, hvor vi bor meget sentralt i Jerusalem de fire første nettene.

Israel Jerusalem Kors

Dag 2

Onsdag 26. september: Jerusalem

Tenk at vi er i Guds by Jerusalem! Her skal vi nå bo de neste dagene. Vi starter dagen oppe på Scopus-berget og Oljeberget, besøker «Tårekirken», Dominus Flevit, vandrer ned i Kedrondalen og besøker Getsemanehagen. Går inn en av portene i bymuren til St. Anna kirken, Betesda dam og Via Dolorosa, «Lidelsens vei». Deretter går vi til Vestmuren og gamlebyens basargater, hvor vi så har fri resten av dagen. En uforglemmelig dag, og flott start på vår tur i Israel. En kort og lett dag, hvor det blir gitt god tid til å vandre rundt i basargatene på egenhånd for dem som ønsker det.

Israel Jaffa

Dag 3

Torsdag 27. september: Jerusalem og Jerusalem-marsjen

Vi starter dagen med et besøk i Gordons Golgata og Gravhagen, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var, med en hodeskalleformet klippe og gravkamre i en hage like ved. Her ved den tomme graven har vi en samling. Deretter til dagens Sions berg og Øvresalen og minnes påskemåltidet.

Jerusalem-marsjen er planlagt denne dagen, og vi vil delta (selvsagt frivillig).

Etter middagen denne kvelden går vi til «Light & Sound» show i David Citadel ved Jaffaporten.

Yad Vashem

Dag 4

Fredag 28. september: Jerusalem

I dag besøker vi holocaust minnesmerket Yad Vashem. Dette er også et museum over de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust.

Så kjører vi til Eitanim hospitalet (NPAI). Har du lyst til å være med på en vandretur til Machane Yehuda markedet, er du velkommen til det, en kjempeopplevelse nettopp fredag ettermiddag, før shabbaten starter!

Israel Masada

Dag 5

Lørdag 29. september: Jerusalem – Galilea Masada, Dødehavet, Jordandalen

Vi pakker bagasjen i bussen og drar mot Galilea. Vi sier «på gjensyn» til Jerusalem for denne gang og stiger ned 1200 meter, og kjører langs Dødehavet og passerer Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Vi ser hulene fra bussen og hører noe av historien. Vi besøker fjellborgen Massada hvor guiden forteller om historien både fra Herodes den store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset ser her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Deretter blir det bading i Dødehavet, hvor alle kan lese hebraisk flytende! Vi besøker Jesu dåpsplass nede ved Jordan elven, Qasr ElYehud, like ved Jeriko. Så kjører vi vei 90 nordover Jordandalen til Gennesaretsjøen. Her ser vi de mest golde og mest fruktbare områdene i landet. Vi skal bo på Restal hotel de neste to nettene.

Saligprisningensberg

Dag 6

Søndag 30. september: Rundt Gennesaretsjøen og Golan

Vi starter dagen i fiskerlandsbyen Magdala like nord for Tiberias. Her besøker vi også den flotte nye kirken med de talende mosaikkene. Videre denne dagen skal vi til Saligprisningens berg, videre til Tabgha og Kapernaum, Jesu egen by, og senter og base for Jesu virke i Galilea. Vi fortsetter opp på Golanhøydene til den eneste naturlige innsjøen på Golan, Birkat Ram, omkranset av eple- og kirsebærtrær. Vi drar også til den syriske grensen ved Quneitra, en nedlagt militær utsiktspost, Har Bental, på toppen av Golan. Herfra har vi en fantastisk utsikt mot Hermon fjellet og området rundt. Det blir en dag med mange kjente bibelhistoriske plasser.

Bat Pa Genesaret Sjoen 2

Dag 7

Mandag 1. oktober: Galilea – Tel Aviv

På Gennesaretsjøen, Sachne og Muhraqa

I dag krysser vi landet i fra øst til vest. Vi starter dagen med båttur på Gennesaretsjøen. Deretter kjører vi sørover Jordandalen, passerer Beit Shean, og til Sachne (Gan Hashlosha) hvor vi kan få nyte de varme ferskvannskildene som holder 26' C året rundt. Med avkoblingen her i Sachne, blir det en dag du aldri vil glemme. Gled dere. Vi forlater Galilea og drar mot Middelhavet og storbyen Tel Aviv. Vi kjører veien om Karmelfjellet til Muhraqa, stedet hvor Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Her har vi flott utsikt over området rundt og Harmageddonsletten. Vi fortsetter så sydover langs Middelhavet til Metropolitan hotel i Tel Aviv hvor vi skal bo de siste nettene.

Tel Aviv 04

Dag 8

Tirsdag 2. oktober: Fridag i Tel Aviv

Det er siste helligdagen i jødenes Løvhyttefest og butikkene har stengt, men for en dag å tilbringe på den flotte stranden ved Middelhavet, eller vandre på strandpromenaden. Vi bor like ved promenaden og det er en fin spasertur til Gamle Joppe/Jaffa. Hotellet har badebasseng.

Tel Aviv 01

Dag 9

Onsdag 3. oktober: Fridag i Tel Aviv

Denne dagen er satt av til avslapping ved bassenget eller stranden, og mulighet for shopping eller besøk til museer som f.eks. Rabin Senter, Diaspora museet eller Independence Hall. Mulighetene er mange og den enkelte kan legge opp dagen som de vil. Reiselederne vil være behjelpelige dersom du trenger det.

Dodehavet Fotter

Dag 10

Torsdag 4. oktober: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang!

Dodehavet
Israel Div Jerusalem 5
Israel Div Jerusalem 6
Israel Jerusalem 03
Israel Mat
Jerusalem Kors Tak

Priser og betingelser

Pris fra 19 850,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6090

Bosteder:
25/9 – 29/9 Prima Kings hotel, Jerusalem
29/9 – 1/10 Restal hotel, Tiberias
1/10 – 4/10 Metropolitan hotel, Tel Aviv

Vi har begrenset antall plasser på turen. Prisene er gitt utfra gjeldende tariffer og valutakurser (oktober 2017). Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1.650,- (pr. oktober 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25.09.18 Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
25.09.18 Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
04.10.18 Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
04.10.18 Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.