Uz Samarkand
Uz Pottery Master At The Festival

Usbekistan - En kunst og håndverks tur til Sentral-Asias berømte silkeveisbyer.
Silkeveiens severdigheter

Avreisedato

05.10.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

18 600,-

Usbekistan - En kunst og håndverks tur til Sentral-Asias berømte silkeveisbyer.

Bli med på en tur til et litt ukjent land, med en rik og spennende historie. Vi besøker noen av silkeveiens severdigheter karavanebyen Samarkand, Bukhara med basarene og ark fortet. Vi møter lokale håndverkere og får lære litt om livet deres. Det blir også mulighet til å lage forskjellige håndverk sammen med de.

Høydepunkter på turen

 • Bukhara med basarene, tehusene, krydderutsalg, ark fortet, Bolo Hauz moskeen.
 • Rahmnovo studioet for suzani brodering.
 • Samarkand – også kaldt ”Orientens Rom” – velbevarte byggverk fra Timur Lenks tid, Registanplassen.
 • Yodgorlik silkeveveri
Last ned brosjyre (.pdf)
Kart Uz

Dag 1

Lørdag 05. oktober

Avreise fra Oslo, mellomlanding i Moskva og ankomst Tasjkent, hvoedstaden i Usbekistan om natten (06. oktober).

Uz Hast Imam Square Hazrati Imam Is A Religious Center Of Tashkent Bilde

Dag 2

Søndag 06. oktober

Vår sjåfør møter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet hvor vi får sjekket inn. Det blir frokost og litt tid til å slappe av. Ut på formiddagen tar vi en tur til gamlebyen i Tasjkent. Her vandrer vi litt i gatene og besøker Khast-Imam Square hvor den verdensberømte koranen til Kalif Uthman befinner seg. Vi besøker også Chorsu basaren og Museum of Applied Art (som blant annet inneholder mange av artisten Tamara Khanum sine kostymer) Lunsj og middag på byen er inkludert. Overnatting på hotell i Tasjkent.

Frokost Lunsj Middag
Uz View Over The Winding Roads And Mountains Between Tashkent And Fergana Valley In Uzbekistan

Dag 3

Mandag 07. oktober

Om morgenen spiser vi tidlig frokost på hotellet før vi reiser med bil (3 personer i hver bil) gjennom Ferganadalen som er kjent for sin produksjon av bomull, silke og keramikk. Det blir flere stopp underveis før vi ankommer Fergana. Blant annet i den lille landsbyen Rishtan, keramikken her lages av en spesiell rød leire som kun finnes i dette området. Den unike blå glasuren som brukes er produsert av naturlige mineraler og spesielle planter. Vi spiser lunsj på stedet. I løpet av ettermiddagen ankommer vi Fergana, hvor vi overnatter.

Frokost Lunsj
Uz The Wide Range Of The Hand Made Carpets Traditional Knotted Uzbek Silk Rugs Embroidered Tablecloths And Bed Linen In The Small Bazaar Khiva Uzbekistan Central Asia Bilde

Dag 4

Tirsdag 08. oktober

Reisen går videre til Margilan og silkeveveriet Yodgorlik. Her får vi se hvordan de skaper vakre silke- og bomullstekstiler på den tradisjonelle måten. Vi vil få mulighet til å farge vårt eget silkeskjerf. Lunsj på egenhånd. De som ønsker, kan besøke den lokale basaren, som er berømt for sitt fruktmarked før vi setter oss på toget og reiser tilbake til Tasjkent. Middag i Taskjent. Overnatting på hotell i Tasjkent.

Frokost Middag
Uz View Of Fortres Ark Ark Entrance City Of Bukhara Uzbekistan Bilde

Dag 5

Onsdag 09. oktober

Vi setter oss på hurtigtoget til den hellige byen Bukhara (07.30 – 11.19). Bukhara ligger midt i Kyzul Kum-ørkenen og kjennetegnes av nærmere tusen monumenter. En liten rundtur for historiske bygninger og steder. Vi besøker Samanid-mausoleet en av de vakreste bygningene i Sentral-Asia. Turen går så til Rahmnovo studioet for broderikurs i suzanibroderi. Her deltar vi på et minikurs i brodering, vi spiser også lunsj her. Om kvelden, middag og show på Nadir Divan-begi Madrasah, nasjonal dans og musikk. Overnatting på hotell i Bukhara.

Frokost Lunsj Middag
Uz Master Embroiders Mens Robe Handmade Traditional Bukhara Gold Embroidery Uzbekistan Bilde

Dag 6

Torsdag 10. oktober

Turen går til Sitora-Mokhi-Khoda Palasset. Palasset tilhørte den siste styrende emiren av Bukhara, Said Alimkhan (1911-1920) og er lokalisert 4 km nord for Bukhara. Palassets navn betyr ”stjerner møter månen”. Deretter går turen til Abdulaziz Khan Madrassah, som er et museum kjent for sine treskjæringer. Vi besøker showrommet for Bukhara Golden Embroidery fabrikken. Kvelden avsluttes med dukketeater ( på engelsk) på Kukeldash Madrassah. Middag på egenhånd.

Frokost
Uz Shutterstock 545765626 Keramik Bukahar Liten

Dag 7

Fredag 11. oktober

Vi kjører med bil til Samarkand med stopp underveis i Gijduvan for å besøke Gijduvan keramikkverksted. Vi får være med på baking av brød på den tradisjonelle måten og vi får se lokal keramikkkunst. Etter lunsj drar vi videre til Samarkand, Usbekistans nest største by. Hvor turen går til Registanplassen (”Sand-Plassen”) som regnes som den flotteste og mest berømte plassen i hele Sentral-Asia. Det var her kamelkaravanene stoppet, hvor kjøp-mennene la ut sine varer på tepper i håp om å gjøre en god handel. Vi får også se andre praktfulle historiske bygninger og verk som Bibi Khanum moskeen, den største kuppelmoskeen i verden. Middag på egenhånd. Overnatting på hotell i Samarkand.

Frokost Lunsj
Uz Fragment Of Registan Square Mosque And Madrasah Complex In Samarkand Uzbekistan

Dag 8

Lørdag 12. oktober

Etter frokost går turen til Samarkand Old Silk Paper Workshop, som ligger i en grønn og frodig hage. Her brukes en gammel papirproduksjonsteknologi drevet av vannkraft. Du vil få se hvordan de utvikler silkepapir på den tradisjonelle måten. Lunsj og mer tid til å oppleve Samarkand. I løpet at ettermiddagen transfer til togstasjonen, vi returnerer til Tasjkent. Middag og en kort natt på hotell i Tasjkent.

Frokost Lunsj Middag
Uz Tashkent Mektige Fjell

Dag 9

Søndag 13. oktober

Avreise fra hotellet til flyplassen om natten. Flyet går veldig tidlig om morgen. Hjemreise via Moskva, ankomst Oslo ca. kl. 12.00.

Frokost
Uz Kyzimel Dessert
Uz The Woman Is Carpet Weaving
Uz Img 5261
View Over The Mausoleums And Domes Of The Historical Cemetery Of Shahi Zinda Through An Arched Gate Samarkand Uzbekistan Bilde
Uz Img 5270
Uz Uzbek Master Manufactures Wooden Decorative Plate With Ornaments Bilde
Uz Kukeldash Madrassah Tashkent Uzbekistan Central Asia Tashkent Is The Capital Of Uzbekistan
Uz Uzbek Cotton Field In Fergana City
Uz Traditional Uzbek Bread In Fergana City
Bukhara4
Bukhara
Uz Master Sculpts A Ceramic Vase From Clay Uzbekistan Hand Made

Priser og betingelser

Pris fra 18 600,-

Tillegg for enkeltrom: 2500-

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - Tasjkent tur-retur, inkludert flyskatter.
 • Overnatting i dobbeltrom, inkludert frokost.
 • All felles transport i Usbekistan.
 • 5 lunsjer.
 • 4 middager.
 • Inngangsbilletter til nevnte attraksjoner.
 • En flaske med vann pr. dag. Engelsk talende lokal guide.
 • Norsk reiseleder.

Deltakelse på:

 • Master class (mini kurs) - silke i Margilan (farge silkeskjerf).
 • Master class (mini kurs) - Suzani brodering i Bukhara.
 • Master class (mini kurs) - Brødbaking i Gijduvan.

Prisen inkluderer ikke

 • Visum (pr. i dag gratis).
 • Vaksiner.
 • Reiseforsikring.
 • Drikke.
 • Tips.
 • Andre måltider.
 • Gebyrer for å ta bilder av monumeter o.l.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.