Sist oppdatert 22. juni, kl. 09:49

Informasjon vedrørende coronavirus

Eilat
Petra Jordan
JLM mindre pix

Høsttur til Israel
Opplevelsesrik tur

Avreisedato

18.11.2021

Varighet

11 dager

Pris fra

21 450,-

Høsttur til Israel

Bli med på en spennende tur til Israel med mulighet for en dagstur til Petra i Jordan. Vi skal også få treffe og bli kjent med Israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og samlinger. Gled dere! På denne turen besøker vi Karmelfjellet, Genesaretsjøen, Golan høydene, Dødehavet, Rødehavet, Negevørkenen og mange flere steder vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi avslutter med høydepunktet: Jerusalem.

Tur2 Netanja Beach

Dag 1

TORSDAG 18. NOVEMBER

Utreisedag
Reise fra Oslo kl 11.35 med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl. 21.40. På Ben Gurion Internasjonale flyplass, like utenfor Tel Aviv står buss og guide, og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Netanya, like ved Middelhavet.

Aquaduct cesarea

Dag 2

FREDAG 19. NOVEMBER

Cæsarea ved havet. Netanya

Velkommen til Israel og Middelhavet. Godt å kjenne varmen. Det blir en rolig start på dagen, det vil være mulig å ta et morgenbad i Middelhavet for de som ønsker det. Deretter reiser vi til nasjonalparken; Cæsarea ved havet, besøk ved akveduktene, og vi avslutter dagen i Nachal Taninim nasjonalpark (vi er kanskje den første norske gruppen som besøker parken). En flott start på vår historiske rundtur i Landet.

Armageddeon sletten

Dag 3

LØRDAG 20. NOVEMBER

Karmelfjellet – Haifa – Nedre Galilea

Vi reiser nordover langs kysten, til Karmelfjellet, hvor vårt første stopp blir i kunstnerlandsbyen Ein Hod. Deretter via «Lille Sveits» drar vi opp til toppen av Karmelfjellet til byen Haifa. På vår vei østover til Tiberias, besøker vi nasjonalparken Beit Sharim og «Har Hakvitza» med dets flotte utsikt utover Harmageddonsletten og byen Nasaret. Deretter via Kana til vårt hotell ved Genesaretsjøen (212 meter under havnivå).

Israel birds mindre pix

Dag 4

SØNDAG 21. NOVEMBER 2021

Galilea – Golan – Huladalen
Vi er ved «Søndagskolesjøen» - Gennesaretsjøen! Og ingenting er derfor mer naturlig enn å starte med en båttur, på det som er Israels eneste virkelige ferskvanns innsjø. Deretter opp på Golanhøyden, hvor stikkord er; Sjokoladefabrikk i Ein Zivan, vulkaner/geologi, utsiktsplass med sikt langt inn i Syria, Druserlandsbyer og Birkat Ram. Etter lunsjpausen reiser vi til naturreservatet Dan, med «Abrahams port» som er fra det II. årtusen f.Kr. Vi får se utspringet til Midt Østens største ferskvannskilde; Dan! Deretter via Kiryat Shmona og Hula dalen tilbake til Genesaretsjøen og vårt hotell. En dag du aldri vil glemme!

Mann bader i Dødehavet

Dag 5

MANDAG 22. NOVEMBER

Jordandalen til Dødehavet
Vi forlater Galilea for denne gang og reiser nedover Jordandalen. Vårt første stopp blir Jesu dåpsplass ved Jordanelven, nær Jeriko. Deretter et kort men spennende besøk i et Gresk-ortodoks-kloster; Dir Chadjla av Saint Gerassimos fra det 5. århundre e.kr. Så til Qumeran der Dødehavsrullene ble funnet, før vi når verdens laveste punkt på jord; Dødehavet. Her skal selvfølgelig alle få tilbud om å bade. Her; hvor alle, kan lese hebraisk flytende. Vi tar en god stopp her, slik at alle som vil kan få testet flyteegenskapene sine og kan få smurt seg inn med «helsebringende" gjørme. På vår vei til Ein Boqeq og vårt hotell, gjør vi et lite stopp ved Ein Gedi, og leser historien om da David gjemte seg for Kong Saul.

Masada platået mindre pix

Dag 6

TIRSDAG 23. NOVEMBER

Masada – Aravadalen - Eilat
Vi starter dagen med å bestige Masadafestningen, som i 2001 ble tatt opp som en del av UNESCO’s verdensarvliste. På vår veg sørover i Aravadalen stopper vi og ser på: «Ørken jordbruk» på Vidor Center, Tzomet Chatziva. Israel, som det eneste land i verden, hvor ørkenen blir mindre og mindre hvert år, har mye kunnskap de ønsker å velsigne resten av verden med. Deretter går turen videre gjennom ørkenen til Rødehavet og Israels sørligste by Eilat. Eilat har deilig varmt ørkenklima og 360 soldager i året, litt kjølig på nettene nå i november, men kjempefint på dagtid.

Petra Jordan

Dag 7

ONSDAG 24. NOVEMBER

Fridag ved Rødehavet (alternativ: Dagstur til Petra)

Det vil være mulighet til å bli bedre kjent med byen Eilat og Rødehavets mange muligheter. Alternativt kan vi tilby en flott dagsutflukt til Petra i Jordan.

Tilbud for dagen:
Kl. +/- 08.00 Valgfri tur (ikke inkl. i turprisen); Guidet dagstur til Petra i Jordan.

Negev mindre pix

Dag 8

TORSDAGEN 25. NOVEMBER

Negev ørkenen – Arad – Beduinleir
Etter en god frokost på hotellet, og kanskje for de aller sprekeste et morgenbad også, så starter vi vår reise nordover gjennom Negevørkenen! Vi besøker bl.a. på vår vei; «Tiger Templet» i Ovda, verdens eldste treskeplass, «Sanddyner» som i Saharaørkenen, Mitzpe Ramon. Vi kjører gjennom; Sde Boker, Yeruham og Dimona på vår vei til byen Arad, til beduinlandsbyen: Kfar Hanokdim, i den sørlige delen av Judeaørkenen.

En kveld som på Abrahams tid, vel 4000 år tilbake i tid. Kamelridning (for den som har lyst, er inkludert). En opplevelse for livet! Millioner av stjerners hotell.

Ein kerem 1 mindre pix

Dag 9

FREDAG 26. NOVEMBER

Til Jerusalem via Shvelat Yehuda
På vår vei til Jerusalem på denne Shabbaten besøker vi de kjente historiske plassene; Tel Marasha / Beit Govrin, Tel Azeka, Emek E`ala (hvor David kjempet mot Goliat), Tel Hanot (med bl.a. «Goliats grav» og Keiserens Vei) og Ein Kerem.

Tenk vi er i Jerusalem, Guds by og Israels hovedstad! Dagen i morgen, blir et nytt høydepunkt på turen!

Høstbildet JLM mindre pix

Dag 10

LØRDAG 27. NOVEMBER

Jerusalem
I dag er høydepunktet av våre opplevelser i Landet. Vi starter oppe på Oljeberget (hvor vi kan stå og se utover 5000 års historie fra vår utsiktsplass), videre til Kedrondalen, Getsemane, Betesdadam, Via Dolorosa, Golgata og Vestmuren. Det blir nok tid til shopping i basargatene også. En uforglemmelig dag, og flott avslutning på vår rundtur i Israel.

Kl.20.30 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser. På våre kart tegner vi inn stedene vi har besøkt, samt evaluerer litt fra turen.

Granateple 2 mindre pix

Dag 11

SØNDAG 28. NOVEMBER

Hjemreise
Vi sjekker ut av hotellet og drar med buss til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. Vi har flyavgang kl. 1015. Vi flyr via Istanbul tilbake til Norge. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet). Ankomst Oslo kl. 16.30.

Priser og betingelser

Pris fra 21 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr 8600,- (Begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur inkludert flyavgifter (kr. 1865 pr. jan 21, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte hotell i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder ihht programmet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsk talende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke måltider
 • Tips til hotell betjening, guide og sjåfør ca. 90 USD pr, person
 • Reiseforsikring (obligatorisk)
 • Ekstra utflukt til Petra i Jordan, 24. november
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18.november 2021 OSLO - ISTANBUL 11.35 17.30 TK1752
18. november 2021 ISTANBUL - TEL AVIV 20.30 21.40 TK864
28. november 2021 TEL AVIV - ISTANBUL 10.15 13.35 TK785
28. november 2021 ISTANBUL - OSLO 14.35 16.30 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.