Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Gondolbane masada mindre pix
Boat on sea of galilee2
Høstbildet JLM mindre pix

Landet der det skjedde
Høsttur til Israel

Avreisedato

14.10.2021

Varighet

10 dager

Pris fra

22 750,-

Dag 1

TORSDAG 14. OKTOBER

Tel Aviv - Netanya
Vi reiser med Turkish Airines fra Oslo kl. 11.20 via Istanbul til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl. 20.10, her står bussen og kjører gruppa til vårt hotell i Netanya, like ved Middelhavet.

Dag 2

FREDAG 15. OKTOBER

Caesarea ved havet og Netanya
Velkommen til Israel og Middelhavet. Godt å kjenne varmen. Vi tar en rolig start på dagen, og for deg som vil kan du ta et morgenbad i Middelhavet. Deretter reiser vi til nasjonalparken; Cesarera ved havet, inkludert besøk ved akvaduktene, og vi avslutter dagen i Nachal Taninim, en annen nasjonalpark hvor vi blir ei av svært få norske grupper som noen gang har besøkt denne unike plassen. En flott start på vår historiske rundtur i Landet.

Dag 3

LØRDAG 16. OKTOBER

Karmelfjellet - Haifa - Nedre Galilea
Vi reiser nordover langs kysten, til Karmelfjellet, hvor vårt første stopp blir i kunstnerlandsbyen; Ein Hod. Deretter via «Lille Sveits» opp på toppen av Karmelfjellet til byen Haifa. På vår vei østover til Tiberias, besøker vi Nasjonalparken Beit Sharim, og «Har Hakvitza» med dets flotte utsikt utover Harmageddon sletten og byen Nasaret. Deretter via Kana til vårt hotell ved Genesaret sjøen (212 meter under havnivå).

Dag 4

SØNDAG 17. OKTOBER

Galilea
Vi er ved «Søndagskolesjøen» - Gennesaretsjøen! Og ingenting er derfor mer naturlig enn å starte med en båttur, på det som er Israels eneste virkelige ferskvannsinnsjø. Deretter opp på Golanhøyden, hvor stikkord er; Sjokoladefabrikk i Ein Zivan, Vulkaner/Geologi, Utsiktsplass med sikt langt inn i Syria, Druzer landsbyer og Birkat Ram. Etter lunsjpausen reiservi til naturreservatet Dan, med «Abrahams port» som er fra det II. årtusen f.Kr. Vi får se oppspringet til Midt Østens største ferskvanns kilde; Dan! Deretter via Kiryat Shmona og Huladalen, tilbake til Genesaretsjøen og vårt hotell. En dag du aldri vil glemme!

Dag 5

MANDAG 18. OKTOBER

Jordandalen til Dødehavet
Vi forlater Galilea for denne gangen og reiser nedover Jordandalen. Vårt første stopp blir Jesu dåpsplass nede ved Jordanelven, nær Jeriko. Deretter et kort men spennende besøk i et kloster; Gresk Ortodoks, Dir Chadjla av Saint Gerassimos fra det 5. århundre e.kr. Så til Qumeran der Dødehavsrullene ble funnet, før vi når verdens laveste punkt på jord; Dødehavet. Her skal selvfølgelig alle få tilbud om å bade i Dødehavet, her; hvor alle, kan lese hebraisk flytende. Vi tar en god stopp her, slik at alle som vil, kan få testet flyteegenskapene og smurt seg inn med "helsebringende" gjørme. På vår vei til Ein Boqeq og vårt hotell, gjør vi et lite stopp ved Ein Gedi, og leser historien om da David gjemte seg for Kong Saul.

Dag 6

TIRSDAG 19. OKTBER

Masada - Aravadalen - Eilat
Vi starter dagen med å bestige Masada festningen, som i 2001 ble tatt opp som en del av UNESCO verdensarv-liste. På vår veg sørover i Arava dalen stopper vi og ser på: «Ørken jordbruk» på Vidor Center, Tzomet Chatziva. Israel, som det eneste land i verden, hvor ørkenen blir mindre og mindre hvert år, har mye kunnskap de ønsker å velsigne resten av verden med. Deretter går turen videre gjennom ørkenen til Rødehavet og Israels sørligste by Eilat. Eilat har deilig varmt ørkenklima og 360 soldager i året!

Dag 7

ONSDAG 20. OKTOBER

Dagstur til Petra i Jordan - Alternativ: fridag i Eilat

De fleste av dere velger nok denne flotte muligheten til å reise til Petra i Jordan. Men du som velger å ikke være med, kan nyte byen og Rødehavets mange muligheter.

Tilbud for dagen:
Kl. +/- 08.00 Ekstratur (ikke inkl. i prisen);
Guidet dagstur til Petra i Jordan.

Dag 8

TORSDAG 21. OKTOBER

Til Jerusalem via Negev ørkenen og Shvelat Yehuda
I dag må vi starte veldig tidlig. På vår vei til Jerusalem på denne torsdagen skal vi kjøre forbi og også stoppe og besøke mange kjente historiske plasser, i det vi kjører igjennom Negev- ørkenen og Shvelat Yehuda; Ber Sheva, Tel Marasha / Beit Govrin, Emek E`ala (hvor David kjempet mot Goliat), Tel Hanot (med bl.a. «Goliats grav» og Keiserens Vei) og Ein Kerem.


Dag 9

FREDAG 22. OKTOBER

Jerusalem
I dag er det høydepunktet på våre opplevelser i Landet. Vi starter oppe på Oljeberget (hvor vi kan stå å se utover 5000 års historie fra vår utsiktsplass), videre til Kedrondalen, Getsemane, Betesdadam, Via Dolorosa, Golgata og Vestmuren. Det blir nok tid til shopping i basargatene også. En uforglemmelig dag, og flott avslutning på vår rundtur i Israel.

Kl.20.30 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

Dag 10

LØRDAG 23. OKTOBER

Hjemreise
Sjekker vi ut av hotellet og drar med buss til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. Vi har flyavgang kl 10.05. Vi reiser via Istanbul på vei tilbake til Norge. Ankomst Oslo kl. 16.45. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Priser og betingelser

Pris fra 22 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 9700

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, inkl. flyavgifter (kr 2120 pr. jan 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på hoteller i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • Innganspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider og drikke til måltider
 • Reise– og avbestillingsforsikring (alle må ha)
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. USD 85 pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
14. OKT 2021 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
14. OKT 2021 ISTANBUL - TEL AVIV 18.05 20.10 TK788
23. OKT 2021 TEL AVIV - ISTANBUL 10.05 12.25 TK785
23. OKT 2021 ISTANBUL - OSLO 13.55 16.45 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.