Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem høstbildet 1 mindre pix
Dead Sea 6
Basargater Jerusalem

Høsttur til Bibelens land
Rundreise i Mesterens fotspor

Avreisedato

18.10.2020

Varighet

9 dager

Pris fra

20 185,-

Høsttur til Bibelens land

Bli med på en opplevelsesrik rundreise i Israel. Vi besøker sentrale steder fra bibelhistorien, og Jesu liv og virke. Det blir også anledning til å bade i varme kilder, Dødehavet, Genesaretsjøen og Middelhavet.

Walls Of Jlm

Dag 1

SØNDAG 18. OKTOBER

Norge - Israel
Vi reiser med Turkish Airlines fra Gardermoen kl 11.25, og lander i Tel Aviv kl 20.05. Vi får servert mat om bord i flyene. På flyplassen i Tel Aviv står bussen og venter på å ta oss direkte til vårt hotell Ibis Style i Jerusalem. Middag blir servert på en restaurant utenfor hotellet.

Gravhagen 3

Dag 2

MANDAG 19. OKTOBER

Jerusalem
Vi har time i Gordons Golgata kl 10. Resten av dagen er fri. Reiseleder tar oss med på litt shopping i Gamlebyen, en spasertur i Vest Jerusalem m.m. Vi har ikke buss og guide i dag.

Via Dolorosa Station 6

Dag 3

TIRSDAG 20. OKTOBER

Jerusalem
Dagen starter med besøk i Gamlebyen hvor vi besøker Betesda dam, Gabbata med Antoniaborgen, Via Dolorosa til Gravkirken. Vi spaserer ned til Klagemuren og deretter ut Møkkporten til Davidsbyen hvor vi ser Millo og spaserer ned Warren shaft til Ghonkilden, hvor Salomo ble salvet til konge, og så ned til Siloahdammen. Det er nå åpnet en ny tunnell fra Siloahdammen og opp til det sydvestre hjørnet av tempelkomplekset. De som ønsker å gå den kan gjøre det. En bør ikke ha dårlige ben eller klaustrofobi, men det er ikke veldig trangt. Vi avslutter med besøk i Hanegalskirken. Frokost og middag.

Betania mindre pix

Dag 4

ONSDAG 21. OKTOBER

Jerusalem
Vårt første besøk i dag blir byen Betania hvor Martha, Maria og Lasarus bodde og hvor Jesus ofte var på besøk. De som ønsker kan spasere opp via Betfage til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned til Getsemanehagen via Tårekirken. Vi har bestilt time i hagen ca kl 11.30. Deretter tar bussen oss til Yad Vashem - minnesmerket over falne jøder under annen verdenskrig. Frokost og middag.

Bet Shean

Dag 5

TORSDAG 22. OKTOBER

Jerusalem - Tiberias
Vi kjører mot øst, gjennom Judaørkenen og ned til sørenden av Dødehavet, til Ein Bokek for å bade i Salthavet. Underveis får vi høre om Masadaborgen og jødenes kamp mot romerne i årene 70-73 e.kr. Vi drar så tilbake og stopper ved Jordanelven i Qasr El Yehud, hvor Jesus ble døpt av Johannes i elven Jordan. Så fortsetter vi opp Jordandalen til Sakne hvor vi bader i de varme kildene ved foten av Gilboafjellet. Vi gjør en stopp for å se den romerske delen av byen Bet Shean før vi kommer til Tiberias og Lake House Hotell hvor vi skal bo de neste nettene. På dette hotellet har vi gratis inngang til de varme kildene, og adgang til å bade i Genesaretsjøen. Frokost og middag.

Genesaretsjøen 7

Dag 6

FREDAG 23. OKTOBER

Områdene ved Genesaretsjøen
Vi begynner dagen med besøk i Magdala, fiskelandsbyen Maria Magdalena kom fra. Deretter besøker vi Bergprekenstedet. De som vil kan spasere ned til Mensa Kristi, hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen (Joh. 21). Vi fortsetter så til Jesu egen by, Kapernaum før vi kjører over til Østsiden av Genesaretsjøen til kibbutz Ein Gev for lunsj. På ettermiddagen tar vi båt over sjøen tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Utsikt fra israel mot libanon i nærheten av kibbutz misgav am

Dag 7

LØRDAG 24. OKTOBER

Nordre Israel og Golan
Vi setter kursen mot nord og Naftalifjellene til kibbutz Misgav Am, et lite steinkast fra det libanesiske grensegjerdet. Her får vi høre om konflikten mellom Hisbollah i Libanon og Israel. Etterpå fortsetter vi opp til Golan og fjellet Ben Tal 1.165 moh. Her har vi en fantastisk utsikt over Hermonfjellet, Golanhøydene og langt inn i Syria. Vi fortsetter over platået og ned Yarmukdalen (Gohopensdal) tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Netanya

Dag 8

SØNDAG 25. OKTOBER

Tiberias - Netanya
Vårt besøk i dag blir Nasaret hvor vi besøker Mariakilden, Bebudelseskirken og utsikten på østsiden av byen hvor vi ser over til byen Nain og utover Harmagedonsletten like til Gilead og kongeriket Jordan. Vi fortsetter sørover langs Middelhavet til badebyen Netanya og vårt hotell Seasons. Det blir tid til et bad i Middelhavet på ettermiddagen. Frokost og middag.

Mahane Yehuda Mindre Pix

Dag 9

MANDAG 26. OKTOBER

Israel - Norge
Bussen tar oss til flyplassen tidlig om morgenen. Vi har avgang kl 0840 med Turkish Airlines, og ankommer Oslo kl 1620.

Priser og betingelser

Pris fra 20 185,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5950,- (begrenset antall)

Tilslutning fra Stavanger kr. 1895,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

Turpris fra Oslo ved min. 25 betalende

· Flyreise Oslo-Tel Aviv t/r

· Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise

· Transport flyplass-hotell-flyplass

· Flyskatter kr 1.995,- (kan endres)

· Opphold i dobbeltrom på hotellene

· Frokost og middag på hotellene

· Rundreise i følge det oppsatte program

· Inngangspenger til severdighetene

· Skandinavisktalende guide på rundturen

· Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

· Tips til guide og sjåfør med USD 65 pr pers

· Drikke til maten

· Øvrige måltider

· Reiseforsikring

· Enkeltromstillegg kr. 5.950,-

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18. oktober 2020 OSLO - ISTANBUL 11.25 16.15 TK1752
18. oktober 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 17.55 20.05 TK788
26. oktober 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 08.40 12.15 TK865
26. oktober 2020 ISTANBUL - OSLO 14.20 16.20 TK1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/