Alanya shutterstock 2168517511
Sjømannskirken dette skal på brosjyren
Alanya

Høstferietur med Sjømannskirken
Til Tyrkia

Avreisedato

07.10.2023

Varighet

10 dager

Pris fra

21 450,-

Høstferietur med Sjømannskirken

Vi inviterer til en spennende og opplevelsesrik høstferietur med Sjømannskirken til Tyrkia. Første del av turen skal vi vandre i Paulus' fotspor og i den andre delen av turen oppholder vi oss i Alanya.

TURINVITASJON:
Kom å bli med på en spennende og opplevelsesrik høstferietur med Sjømannskirken til Tyrkia. Første del av turen skal vi vandre i Paulus' fotspor. Vi besøker først Efesos som var hovedstad i den romerske provinsen Asia. Paulus besøkte byen flere ganger og oppholdt seg der to år på den tredje misjonsreisen. Evangelisten Johannes ble biskop og bodde her og vi skal besøke katedralen til hans minne. Dernest vil vi også besøke tre av menighetene som vi kjenner fra Åpenbaringsboken; Smyrna, Sardes og Filadelfia. Til sist i denne første del av turen skal vi oppleve Pamukkale/Hierapolis med «bomullsborgen» etter de fantastisk hvite kalkterrassene. Så drar vi videre og i den andre delen av turen oppholder vi oss i Alanya. Her nyter vi rolige feriedager med sol og varme. Vi skal også bli kjent med Sjømannskirken og arbeidet de driver for nordmenn som oppholder seg i byen og omegnen. Vi deltar på hyggekveld, lørdagsgrøt og gudstjeneste. I løpet av dagene i Alanya vil det bli tilbud om småutflukter og sosiale samlinger.

ET “KINDEREGG” AV EN HØSTFERIETUR
Blir du med på denne høstferieturen får du med deg tre «ting»:
For det første;

- en vandring i Paulus’ fotspor og nær
kontakt med bibelske begivenheter og steder
For det andre;
- et møte med Sjømannskirkens arbeid i Alanya gjennom arrangementer og medarbeidere
For det tredje;

- en opplevelse av sol og sommer og gode feriedager ved Middelhavets kyst

LØRDAG 7. OKTOBER

Utreisedag
Avreise fra Gardermoen med Turkish Airlines 11.55, og ankomst Istanbul 16.50. Videre fra Istanbul kl.19.00 og ankomst Izmir 20.15. Buss venter oss som tar oss med til vårt hotell; Korumar De Luxe Hotel i Kusadasi. Sen middag på hotellet.

Efesos tyrkia mindre pix

SØNDAG 8. OKTOBER

Efesos
Etter frokost forlater vi hotellet for en hel dag i Efesos. Først skal vi se oldtidsbyen Efesos, som står på UNESCO’s verdensarvliste. Vi skal gå i gatene Paulus og Johannes gikk i, se det store teateret hvor Paulus talte til efeserne, Celsiusbiblioteket, romerske bad, marmorgaten, Hadrians tempel og mye mer. Vi skal også besøke Jomfru Marias hus, et helt spesielt og stille sted med en særegen atmosfære, som også er det viktigste bibelske pilgrimstedet i Tyrkia. Til sist skal vi se gravkirken hvor apostelen Johannes etter tradisjonen er begravd. Underveis gjør vi en stopp og spiser lunsj. Etter dagens mange opplevelser er vi tilbake på hotellet og spiser middag der.

Tyrkia Pamukkale shutterstock 389694007

MANDAG 9. OKTOBER

Smyrna, Sardes og Filadelfia
Først frokost på hotellet. Dernest sjekker vi ut og begir oss på vei til Pamukkale. Underveis gjør vi først et stopp i oldtidsbyen Smyrna, dagens Izmir. Vi leser brevet som menigheten i denne byen fikk. Ellers vandrer vi både i det moderne og gamle Izmir. Dernest besøker vi Sardes, leser brevet de fikk, og ser det som er igjen av det storslåtte templet til Artemis, idrettsbanen, offentlige bad, og datidens største, kjente synagoge utenfor Palestina. Til sist gjør vi et stopp i Filadelfia, leser brevet til denne menigheten, og får et innblikk i denne byens historie. Underveis spiser vi lunsj. Til sist ankommer vi Pamukkale og tar inn på Lycus River Thermal Hotel hvor vi også spiser middag.

Tyrkia Efesos teateret shutterstock 1184460496

TIRSDAG 10. OKTOBER

Pamukkale/Hierapolist
Etter frokost opplever vi «bomullsborgen» Pamukkale med sine varme kilder som var allerede godt kjent i oldtiden for sin helsebringende virkning. I tillegg ser vi de fantastiske kalksteinsterrassene og stedet er like populært i dag som det har vært. I tillegg, og ikke minst, er det som er igjen av oldtidsbyen Hierapolis like imponerende med sin markedsplass, gater og steinbuer, bad, gravplass, og for ikke å forglemme det storslåtte teateret med plass til 20.000 personer, bygget i år 200 f.Kr. Hierapolis rommer også tradisjonen om apostelen eller evangelisten Filip’s martyrium. Det blir lunsj underveis denne dagen og middag på hotellet om kvelden.

Sjømannskirken dette skal på brosjyren

ONSDAG 11. oktober

På vei til Alanya
Etter en tidlig frokost blir det avreise med buss til Alanya. Reiselengden er ca. 60 mil langs gode veier. Vi gjør stopp underveis for lunsj, toalettbesøk og for å strekke på beina. Vi ankommer Alanya på tidlig ettermiddag og sjekker inn på White Gold Hotel. Denne ettermiddagen skal vi delta på sjømannskirken i Alanya’s faste onsdagsarrangement, en hyggekveld med variert program og bevertning. Middag på hotellet på kvelden.

Alanya Strand shutterstock 1789375640 mindre

TORSDAG 12.- SØNDAG 15. oktober

Gode og avslappende dager i Alanya
Når vi nå er kommet til Alanya, vil vi ha dager som er mer til egen disposisjon. Alanya er en vakker og tiltalende turistby med ca. 300.000 innbyggere. Vårt hotell ligger ca. 3 km fra sentrum og i en bydel som heter Oba. Stranden er like ved. Sjømannskirken nås med en spasertur på ca. 20 minutter. Nå kan vi nyte sol og varme, slappe av på stranden, ta tur inn til sentrum på egenhånd og vandre omkring i nærområdet. Underveis i løpet av dagene vil det bli tilbud om småutflukter og hyggelige samlinger. Tid og pris kunngjøres underveis. White Gold Hotel er et all-inclusive-hotell slik at vi har alle måltider her mens vi bor i Alanya.

Tyrkia krydder

MANDAG 16. Oktober

Hjemreisedag
Etter frokost på hotellet blir vi hentet med buss som tar oss til Gazipasa flyplass, ca. 3 mil øst for Alanya. Vi flyr med Turkish Airlines kl. 10:55 med ankomst Istanbul kl. 12:20. Videre fra Istanbul kl.15:00 med ankomst Oslo/Gardermoen kl. 17:55.

Vi takker for turen og håper alle har hatt opplevelsesrike og gode dager!

Tyrkia Pamukkale 2 shutterstock 1860006463 mindre
Tyrkia Smyrna shutterstock 2064354518 mindre
Trillingblomst 1 redigert mindre
Alanya 2 shutterstock 1167266551 mindre
Vaffel Sjømannskirken i Alanya
Alanya havn

Priser og betingelser

Pris fra 21 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4.500,- (begrenset antall)

Medlemmer i Sjømannskirken får kr. 300,- i avslag på turprisen.

OVERNATTINGSTEDER
07- 09/10 Korumar De Luxe Hotel, Kusadasi
09 - 11/10 Lycus River Hotel, Pamukkale
11 - 16/10 White Gold Hotel, Alanya

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer


 • Flyreise Oslo – Izmir med retur fra Alanya (inkl. flyskatt kr. 2.471,- pr. des -22, kan endre seg noe)
 • Reisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon, fire netter
 • Lunsj på tre av dagene i starten av turen
 • All inclusive/Alt inkludert på hotellet i Alanya, fem netter
 • Inngangspenger til besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse fra Sjømannskirken
 • Engelsktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten (utenom på hotellet i Alanya)
 • Enkeltromstillegg
 • Eventuell tilslutningsbillett
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør, ca. 35 Euro
 • Småutflukter i Alanya, m.m. arrangert av reiselederne/Sjømannskirken i Alanya
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
07. OKTOBER 2023 Oslo – Istanbul 1155 1650 TK1752
07. OKTOBER 2023 Istanbul – Izmir 1900 2015 TK2336
16. OKTOBER 2023 Alanya – Istanbul 1055 1220 TK2593
16. OKTOBER 2023 Istanbul – Oslo 1500 1755 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.