Gutt under palmer min pix
Fkm knotten og morken logo
Familie i Jerusalem mindre pix

Familietur i Høstferien
I Jesu fotspor i Israel

Avreisedato

04.10.2024

Varighet

10 dager

Pris fra

29 950,-

Familietur i Høstferien

Vi er takknemlige over å være tilbake i Bibelens land og gleder oss til gode feriedager med bl. a. fine naturopplevelser og vandringer i Jesu fotspor, båttur på Genesaretsjøen, et levende møte med røttene våre og med Bibelens og søndagsskolens fortellinger, tid til bading og moro, koselige og lærerike samlinger, tilbud om fysisk aktivitet, og et nært møte med jøder og arabere og Jesu disipler av i dag. Bli med på en helt spesiell reise, med Bibelen som reisehåndbok, der barna og de unge blir guidet på sitt eget språk.

Det er trygt å bestille reise hos oss.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Vi har kostnadsfri avbestilling fremtil 3 måneder før avreise.

Netanya Beach
Netanya Beach

Dag 1

Fredag 04. oktober

Utreisedag, Norge - Israel
Velkommen med på familietur! Vi har utreise med Brussels Airlines fra Oslo, via Brussel til Tel Aviv. Om dere ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed ved påmelding. Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør som tar oss til badebyen Netanya ved Middelhavet, hvor vi skal bo de første to nettene. Turen tar i underkant av en time.

Mor og barn bader min pix

Dag 2

Lørdag 05. oktober

Fridag i Netanya
En dag til avslapning og bading. Vi bor sentralt i byen, med kort vei til strand, butikker og restauranter. Etter middagen om kvelden på hotellet, blir det Bli-kjent kveld.

Cæsarea
Cæsarea

Dag 3

Søndag 06. oktober

Fra Netanya til Galilea
Vi reiser fra Netanya og Middelhavet og setter kursen mot Galilea. Men først gjør vi et besøk i Cæsarea ved havet, på Jesu tid hovedstad og stedet hvor Pontius Pilatus bodde. Hit ble Peter sendt for å forkynne evangeliet for Kornelius og den første hedningkristne menighet så dagens lys. Vi er tilbake i dag som et resultat av dette. Her ble også Paulus holdt fanget og holdt sin store forsvarstale for kong Agrippa, og her lå havnen som han brukte på sine misjonsreiser. Vi ser det flotte teateret som fortsatt brukes i dag. Vi fortsetter reisen mot Galilea og stedet Kfar Kedem. Her føres vi tilbake i tid og får et møte med livet som det var her på bibelsk tid. Etter hvert ankommer vi vår kibbutz, Nof Ginosar ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo i to netter. Vi bor i deres «Holliday village».

Genesaretsjøen fra Saligprisningenes12

Dag 4

Mandag 07. oktober

I Jesu fotspor ved og på Genesaretsjøen

Denne dagen beveger vi oss i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi begynner i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum, hvor Jesus bosatte seg etter at Han forlot Nasaret. Her deler vi noen av alle fortellingene som skjedde nettopp her. Vi fortsetter til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt det vi kaller for Bergprekenen, og i dag er det vi som skal få lytte til Jesu undervisning. Så går vi ned mot Genesaretsjøen, en vandring Mesteren må ha tatt mange ganger. Vi avslutter vår bibelske vandring med båttur på Genesaretsjøen. Her hvor Han stilte stormen og gikk på vannet.
Resten av dagen blir det bading og avslapning på kibbutzen vår.

I dag er det ett år siden det forferdelige terrorangrepet rammet Israel, og dette vil vi markere.

Kameltur i ørkenen
Kameltur i ørkenen

Dag 5

Tirsdag 08. oktober

Fra Galilea til Judeaørkenen
Vi begynner dagen med morgensamling ved Genesaretsjøens bredder, på stedet som kalles Mensa Kristi (Herrens bord) i Tabgha. I dette området kalte Jesus sine disipler, her utførte Han brødunderet og her møtte Han disiplene igjen etter oppstandelsen. Så reiser vi fra det frodige og tropiske området ved Genesaretsjøen mot Judea- ørkenen. På veien stopper vi i oasen Sachne, hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader. Så fortsetter vi gjennom Jordandalen til Dødehavet og Masada. Vi passerer m.a. verdens eldste, dypest-liggende by, Jeriko, og Qumran, hvor Dødehavsrullene ble funnet. Vel fremme ved fjellborgen Masada, tar vi kabelbanen opp på det ca. 400m høye platået. Her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne og deres familier som oppholdt seg her rundt Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne etter tre års beleiring til slutt inntok borgen. Vi går ned på baksiden av platået, hvor bussen henter oss og kjører oss videre til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis, leirbål og overnatting i store telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. Teltet er klart med madrasser, sovepose, lakenpose og handduk til hver enkelt, og de har fine sanitæranlegg.

Dødehavet bading 9

Dag 6

Onsdag 9. oktober

Fra ørkenen og Dødehavet, til Jerusalem
Etter en god frokost i beduinleiren, reiser vi videre mot og gjennom ørkenbyen Arad, i spennende ørkenlandskap ned mot sørspissen av Dødehavet. Vi ankommer verdens laveste sted (ca. 430 m.u.h.) og verdens salteste hav (ca. 34% salt). På grunn av beliggenheten, lufttemperaturen, alle mineralene og det høye saltinnholdet er dette et av de mest helsebringende sted i verden for folk med ulike hudsykdommer. Men mange kommer også hit bare for å oppleve hvordan det er å flyte i vannet. For her flyter man som en kork i det salte vannet! Etter en god stund sammen her ved Dødehavet, setter vi kursen mot Jerusalem. Vi beveger oss fra ca. 430m under havet til 800m over havet, og ankommer Den Hellige by, sentrum i verden. Vi kjører rett til Oljeberget for å få et første møte med byen og se den storslåtte og verdskjente utsikten. Her kom Jesus ridende på et esel, her underviste Han sine disipler og her reiste Han hjem til Himmelen og skal en dag komme igjen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i sentrum av byen.

Menora mindre pix

Dag 7

Torsdag 10. oktober

Getsemane, Yad Vashem, Menoraen
Denne første dagen vår i Jerusalem begynner vi med å kjøre til foten av Oljeberget og besøke Getsemanehagen. Her ser vi den mektige Alle nasjoners kirke, og har en samling i hagen hvor vi minnes Jesu bønnekamp. Så kjører vi til vestre delen av byen og besøker et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme! For barna blir det besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert) Vi avslutter dagen med et besøk ved den store syvarmede lysestaken, Menoraen, (en gave fra England) ved nasjonalforsamlingen Knesset. Om det blir mulig, tilbyr vi tur til Betlehem, for de som ønsker det. (Ikke inkludert)

Gravhagen JLM 25

Dag 8

Fredag 11. oktober

Gordons Golgata/Gravhagen og Mahane Yehuda
I dag besøker vi Gordons Golgata og den vakre Gravhagen, en fredelig hage med en totusen år gammel, tom grav. Etter omvisning har vi en egen nattverdssamling i hagen. Etterpå tar vi turen til Mahane Yehuda, det store markedet i byen, før alt stenges ned i løpet av ettermiddagen. For i kveld starter Yom Kippur, den store soningsdagen, en faste- og bønnedag, hvor alt stenger, trafikken stanser og selv tv ikke har sendinger. Vi lærer mer om høytiden på kveldssamlingen vår.

Klagemuren bønn 3

Dag 9

Lørdag 12. oktober 2024

Yom Kippur. Gamlebyen m/Via Dolorosa og Vestmuren.
Det er sabbat og Yom Kippur, og ingen trafikk i byen. Men vi bor sentralt og tar beina fatt. Det er spesielt å oppleve atmosfæren i en storby, hvor gatene og trikkeskinnene fylles opp av barnefamilier og andre, på vei til og fra synagogen eller Vestmuren. Vi går til Gamlebyen, hvor vi går deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata og Gravkirken. Vi går også til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Vi ser det jødiske kvarter, som er stengt i dag, men får mulighet til å handle i de arabiske basargatene, som holder åpent. Ved solnedgang ebber Yom Kippur ut, shofarhornet lyder ved Vestmuren, familier samles til god mat og byen er igjen full av lyder. Og vi samles til avskjedskveld.

Gamle byen i Jerusalem mindre pix

Dag 10

Søndag 13. oktober

Hjemreisedag
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

Priser og betingelser

Pris fra 29 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 9400,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge på forespørsel

Bosteder
4-6/10: Hotel Leonardo Plaza, Netanya
6-8/10: Kibbutz Nof Ginosar v/ Genesaretsjøen
8-9/10: Beduinleiren Kfar Hanokdim
9-13/10: Hotel Prima Kings, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 2 090,- (per jan. -24, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Kameltur, middag og overnatting i beduinleir
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg; kr 9400,-
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 80 per pers fra 13 år
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
04. oktober 2024 Oslo - Frankfurt 09.50 11.55 LH859
04. oktober 2024 Frankfurt - Tel Aviv 14.00 19.10 LH694
13. oktober 2024 Tel Aviv - Frankfurt 08.00 11.35 LH695
13. oktober 2024 Frankfurt - Oslo 13.40 15.40 LH862
Alle tider er lokale.
NB! Tidsendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.