Gravkirken JLM 3 mindre pix
Bonnesjal Bonnebok
Gravhagen JLM 25

Høstferie i Israel
Opplev de bibleske steder

Avreisedato

18.10.2024

Varighet

10 dager

Pris fra

29 950,-

Høstferie i Israel

Velkommen på en tur hvor Bibelen blir levendegjort. Vi besøker de mest sentrale stedene og opplever bibel-historien i dette helt spesielle landet som har preget vår kultur og formet vår tro.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Flybillett Israel

Dag 1

Fredag 18. oktober

Utreisedag

Avreise fra Oslo via München til Tel Aviv med ankomst kl. 00:25 lokal tid. Buss venter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet i Netanya for overnatting, Residence Hotel. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge. Gi gjerne beskjed ved påmelding. Reiselederne vil reise fra Stavanger.

Bahaihagen og Haifa
Bahaihagen og Haifa

Dag 2

Lørdag 19. okotber

Karmelfjellet, Haifa og Cæsarea

Vi sover ut, og tar tid til å nyte frokosten på hotellet. De aller sprekeste tar kanskje et morgenbad i Middelhavet, eller en joggetur på Netanyas fantastiske strandpromenade. På vei mot Karmelfjellet, kjører vi på den nordvestlige delen av Sharon sletten, langsmed Middelhavet. Vårt første stopp blir Muchaqa, oppe på Karmelfjellet, hvor profeten Elias kjempet mot Ba`als falske profeter. I Israels tredje største by nyter vi utsikten over Ba`hai hagen, peker ut «Ebenezer hjemmet og Beit Eliahu», «Beit Skandinavia» og hører om hjelpearbeidet til «Lev Leman Israel» i Haifa og resten av Landet. På veien tilbake til vårt bosted besøker vi Cæsarea ved havet som var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukter. Stedet er meget viktig, her var det hedningmisjonen begynte. Her er fortsatt god «norsk sommer-temperatur» i oktober, både på land og i vann. Vi skal sette av tid til bading i Middelhavet for den som skulle ønske det! En flott start på vår rundtur i Landet.

Frokost Middag
Bebudelseskirken
Bebudelseskirken

Dag 3

Søndag 20. oktober

Netanya - Tiberias

Vi forlater Middelhavet og badebyen Netanya og drar mot Galilea. Det blir mulighet for et bad i Middelhavet før vi forlater hotellet. Vi besøker Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Vi besøker Bebudelseskirken og får tid til å vandre litt i byen. Vi kjører via Mt of the Precipice-fjellet der de ville styrte Jesus utfor stupet, og Kana – hvor Jesus gjorde sitt første under med å lage vann til vin i bryllupet i Kana. Det blir middag og overnatting på Restal Hotel i Tiberias.

Frokost Middag
Båttur Genesaretsjøen
Båttur Genesaretsjøen

Dag 4

Mandag 21. okotber

På og rundt Genesaretsjøen

Vi skal i båt ut på Genesaretsjøen fra Ginosar. Utpå sjøen stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Turen går videre til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen ligger Peterskirken. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelsen. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by. Vi ser blant annet den store synagogen. Her bodde også Peter. Denne dagen får vi også se oss litt rundt om i en kibbuts og hører litt om livet og hvordan den drives. Tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Frokost Middag
Sachne
Sachne

Dag 5

Tirsdag 22. oktober

Tiberias - Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører sydover i Jordandalen, gjør et badestopp i Sachne (et naturens paradis, med 28 ºC året rundt) før vi fortsetter. Vi besøker Qasr El Yehud, Jesu dåpssted ved Jordanelva. Det var også i dette området at israelsfolket inntok landet ledet av Josva. Deretter besøker vi Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase, helt syd i Jordandalen. Vi ser vannkilden og morbær-treet og minnes Sakkeus før vi så forlater Jeriko. Vi starter oppstigningen de ca. 1200 høydemetrene til Jerusalem, hvor vi skal bo de siste nettene.

Frokost Middag
Jerusalem utsikt fra Oljeberget
Jerusalem utsikt fra Oljeberget

Dag 6

Onsdag 23. okotber

Jerusalem, Oljeberget og Getsemane

Etter frokost kjører vi opp på Oljeberget og ser utover «Den Hellige Stad» Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemanehagen nede i Kedrondalen. Vi stopper ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal inn i Alle Nasjoners Kirke her i Kedrondalen. Vi går inn en av de åtte portene i bymuren, Løveporten, til Gamlebyen og vandrer Via Dolorosa, «lidelsens vei», og stopper ved noen av stasjonene på vei mot Gravkirken. Vi går inn til Vestmuren, jødenes helligste sted. Det blir tid for lunsj og shopping i basargatene i Gamlebyen. Vi avslutter dagens program med å besøke Gravhagen / Gordons Golgata, med den tomme grav.

Frokost Middag
Dødehavet
Dødehavet

Dag 7

Torsdag 24. oktober

Masada og Dødehavet

Vi «stiger ned» igjen mot Dødehavet. Vi kjører langs Dødehavet og passerer Qumran, og ser hulene hvor Dødehavs- rullene ble funnet fra bussvinduet. Vi skal til Massadafestningen her ute i ørkenen. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi stopper og får mulighet til et bad i Dødehavet. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet, hvor alle mennesker på jord, kan «lese hebraisk flytende». Vi stiger opp mot Jerusalem igjen og til vårt hotell.

Frokost Middag
Yad Vasheim
Yad Vasheim

Dag 8

Fredag 25. oktober

Jerusalem, Yad Vashem, Israel Museum

Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke og museum over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Det er fryktelige scener som rulles opp for oss når vi ser hva dette folket led under 2. verdenskrig. 6 mill. jøder ble drept og av disse var 1,4 mill. barn. Det er fredag, så det blir et kort, men svært viktig besøk. Vi besøker også Israel Museum hvor vi får se modellen av Jerusalem på Jesu tid, samt Dødehavsrullene som ble funnet i en hule i Qumran. Vi kjører veien om nasjonalforsamlingen, Knesset, og ser Menorahen, den sjuarmede lysestaken.

Frokost Middag
Basargate i gamlebyen, Jerusalem
Basargate i gamlebyen, Jerusalem

Dag 9

Lørdag 26. okotber

Fridag i Jerusalem

Mulighetene er mange, selv på en Shabbat i Jerusalem. Guiden gir tips og råd, til den som ønsker det. Vi prøver å få besøk av representanter for nordmennene på Eitanim, i løpet av dagen. Etter middagen på hotellet har vi en kort samling, hvor vi oppsummerer vår rundtur i Landet.

Frokost Middag
Shutterstock 129132983

Dag 10

Søndag 25. okotber

Hjemreise

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med Lufthansa fra Tel Aviv, via Frankfurt med ankomst Oslo kl. 12:30.

Saligprisningensberg
Saligprisningensberg
Via Dolorosa
Via Dolorosa
Getsemanehagen
Getsemanehagen
Masada
Masada
Klagemuren i Jerusalem
Klagemuren i Jerusalem
Bi-eter fugler i Galilea
Bi-eter fugler i Galilea

Priser og betingelser

Pris fra 29 950,-

Tillegg for enkeltrom: 8 290,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel.

Overnattingsteder
18.- 20. oktober Residence Hotel, Netanya
20. - 22. oktober Restal Hotel, Tiberias
22. - 27. oktober Montefiore Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 2 145,- (pr. jan. -24, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 90 USD pr. person
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18.10.2024 Oslo - München 15:35 17:50 LH 2425
18.10.2024 München - Tel Aviv 19:45 00:25 +1 LH 682
27.10.2024 Tel Aviv - Frankfurt 05:15 09:00 LH 691
27.10.2024 Frankfurt - Oslo 10:25 12:30 LH 860
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.