Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Bilde1
Bilde2
Bilde3

Høstferie i Israel
Opplev nye ting i Israel

Avreisedato

25.09.2020

Varighet

10 dager

Pris fra

21 950,-

Høstferie i Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med tre gode dager i Jerusalem, ved Genesaretsjøen og Middelhavet? Se og oppleve nye steder i Landet som du garantert aldri har opplevd eller sett før? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder og treffe interessante personer i Landet. Og om du har vært i Israel mange ganger før vil dette være en tur hvor du vil få oppleve mange nye steder. Kom og bli med!

Dag 1

Fredag 25. september: Utreisedag

Gruppen reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Da flyet går kl.11.25 fra Oslo, er det mulig med tilslutningsbilletter med SAS uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv kjører vi med buss en liten time til Jerusalem, til vårt hotell, Montefiore Hotel (i hjerte av byen, 5 min. gange til Ben Yehuda gågate) hvor vi skal bo fire netter.

Dag 2

Lørdag/Shabbat 26. september: Jerusalem

Tenk vi er i Jerusalem, Guds by. Og i dag skal vi få se store deler av denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og hjerte av det Jødiske Folk gjennom 3000 år. Vi starter med panoramautsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getsamenehagen, før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid. «Brichot Hatzån» og Betesdadammen (ved St. Anna kirken). Deler av Via Dolorosa, se restene av en av Keiser Hadrians fire Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. Århundre etter Kristus. Gå inn under byen, og se vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Besøker Vestmuren / Klagemuren. Deretter er dere fri til å gå rundt i Gamlebyens basargater og virkelig kose dere. En uforglemmelig dag, og flott start på vår tur i Landet.

Dag 3

Søndag 27. september: Jerusalem

Vi starter dagen på Israels Museum og ser på modellen av Jerusalem, slik byen så ut i år 66 e.Kr. Det er også her deler av de berømte «Dødehavsrullene» er oppbevart. Deretter kjører vi til en av byens flotteste panorama utsikter; Armon Hanatziv. Vi avslutter dagen på Kibbutzen; Rachel`s høyde, med utsikt til Betlehem og hyrdemarkene.

I kveld starter Den store Forsoningsdagen, Yom Kippur, så dette blir av den grunn en kort dag. En kort, men svært interessant dag. Det er like før det jødiske folk starter sin faste. Middagen på hotellet blir derfor tidlig i dag, ca. 15.00 til 17.00 (for turistene serveres det mat i morgen også). Kl. 19.00 Etter middagen har vi en samling på hotellet.

Dag 4

Mandag 28. september: Yom Kippur i Jerusalem

Den store forsoningsdagen Yom Kippur, er en helt spesiell dag. Gatene er tomme for biler og busser, og fulle av barn på sykkel, og mennesker som går på bena! De aller fleste i Landet faster (verken spiser eller drikker) i 25 timer. At vi kan få opplever denne dagen her i Jerusalem er virkelig stort. En dag du aldri vil glemme. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i Israels hovedstad, i hjerte av Landet og det jødiske liv og historie. Og i kort gangavstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiselederne og guide står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt denne helt spesielle dagen. Faste og bønn i Jerusalem.

Oppsatt tilbud for dagen er;

Kl. 09.00 Vandre gjennom Jerusalems gater, til Gordons Golgata og den tomme grav, for morgenandakt, og nattverd.

Kl. 20.30 Etter middagen på hotellet går vi ut på Ben Yehuda gaten, og koser oss sammen med folket, i det 25 timer med faste opphører.

Dag 5

Tirsdag 29. september: Judea ørken, Jordandalen, Tiberias

Etter et kort men svært viktig besøk på Yad Vashem (Holocaust museet) sier vi på gjensyn til Jerusalem for denne gangen, og reiser østover mot Dødehavet. Vårt første stopp blir; «Den barmhjertelige Samaritans herberge». Deretter til Qumeran, hvor man fant «Dødehavsrullene». Bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende! Før vi kjører nordover i Jordandalen, gjør vi et stopp i «Qasel Elyahud» Jesu dåpsplass ved Jordanelven. Like før Genesaretsjøen skal vi gå en kort tur i en Daddelpalmelund, og få se den «Glemte Øy». En lang og svært innholdsrik dag!

Dag 6

Onsdag 30. september: Genesaretsjøen, Safed, Dan og Golan

Vi bor like ved Genesaretsjøen, og hva er vel da ikke mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene i fra det Nye testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningens berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Saida m.m. Så reiser vi opp til en av de fire hellige jødiske byene i Israel; Safed. Her starter vi på ruinene, av kanskje verdenshistoriens største Korsfarerborg, og med dets enorme utsikt. Vi kjører så igjennom Huladalen, og til de arkeologiske utgravningene i Dan, med bl.a. «Abrahams port» som er mer enn 3700 år gammel. Stiger opp på Golanhøyden. Kjører igjennom druserlandbyer. Besøk i Kibbutz Elrom, hos kunstneren Gil. Minnesmerke for Chativa 7, Oz 77 i «Emek Habacha»! Og avslutter med panoramautsikten i fra Bentalhøyden over store deler av det nordlige Israel, og langt innover i Syria. En ny fantastisk dag.

Dag 7

Torsdag 1. oktober: Arbelhøyden, de varme kildene i Tiberias

I dag skal vi på en flott vandretur ute i den Galileiske natur, og avslutter dagen i de varme kildene «Chamei Tveria». Arbelhøyden (Galileas Masada), og ruinene av hus / festning i dets fjellvegg, utsikten og den flotte stien rundt høyden, vil gjøre at du får en opplevelse for livet! Vi holder et rolig tempo, slik at det blir en tur alle kan være med på (om de ønsker). Etter lunsj, drar vi til de varme kildene, hvor du kan velge mellom bassenger med ulik vanntemperatur. En herlig dag!

Dag 8

Fredag 2. oktober: Nye plasser i Galilea, Akko, Karmelfjellet

Vi forlater Tiberias og Genesaretsjøen for denne gang. I dag tror jeg dere alle sammen skal få se nye plasser dere aldri før har opplevd i Landet (selv om du så har vært her 100 ganger før). Stikkord er «Yosef Ben Matityahu» og opprøret mot romerne i år 66-73. Over 800 år gammel Korsfarer borg/festning. Gled dere. Vi besøker også byene; Akko og Haifa. Carmel fjellet. Cesareas Aquadukter, og til vårt hotell ved Middelhavet i Netanya.

I kveld begynner Løvhyttefesten (Sukkot) i Landet, så vi går til et helt spesielt festmåltid denne Shabbats kvelden på hotellet her i Netanya!

Kl. 20.00 Fellessamling på hotellet. Tema; «Løvhyttefesten/Sukkot». Sang og frie vitnesbyrd.

Dag 9

Lørdag 3. oktober: Fridag ved Middelhavet

Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gangen. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Middelhavet har selv nå i oktber hele 28`C.

Kl. 17.00 Fellessamling der vi tegner inn på kartene hvor vi vært og opplevd Israel disse dagene, oppsummerer turen, og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem.

Dag 10

Søndag 4. oktober: Hjemreisedag

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir fraktet over Sharonsletten med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Bilde4
Bilde5
Bilde6
Bilde7
Bilde8
Bilde9
Bilde10

Priser og betingelser

Pris fra 21 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 6.090,-

BOSTEDER
25/9 - 29/9 Montefiore Hotel, Jerusalem
29/9 - 2/10 Leonardo Hotel, Tiberias
2/10 - 4/10 Leonardo Plaza Hotel, Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.980,- (pr. sep -19, kan endres)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag på bosted
 • Inngangsbilletter til alle besøk steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guider og sjåfør med 95 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Tilslutningsbillett fra andre steder i Norge
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25. september Oslo - Istanbul 1125 1615 TK 1752
25. september Istanbul - Tel Aviv 1755 2005 TK 788
4. oktober Tel Aviv - Istanbul 0955 1220 TK 785
4. oktober Istanbul - Oslo 1405 1650 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/