Sist oppdatert 13. oktober, kl. 12:10

Informasjon vedrørende coronavirus

April Israel Gravhagen
Dame Bader I Dode Havet

Familietur til Israel
Bli med på en opplevelse for livet!

Avreisedato

26.06.2019

Varighet

15 dager

Pris fra

7 883,-

Få plasser igjen

Familietur til Israel

En annerledes reise til Bibelens land, hvor en virkelig får oppleve landet og folket på nært hold. Dere får oppleve mangfoldet i landet som blir kalt en verden i miniatyr, et land på størrelse med Hedmark fylke, men med over 8.7 mill. innbyggere. Et moderne land, med en historie du ikke finner maken til! Som nettsiden til det israelske turistbyrå sier; Alle reisemål har sin historie, Israel har din! 12 Det blir bl.a. møte med Galilea, Gennesaretsjøen, Golan, Qumran, Dødehavet og Jerusalem, Yad Vashem, Betlehem og Tel Aviv, bading i oase, det moderne bylivet og fantastiske Middelhavs-strender. Vi skal til et av verdens mest spen-nende land med Bibelen som reisehåndbok. En reise hvor vi berører det åndelige, det historiske og det kulturelle. Johnny Segal, en meget dyktig israelsk, svensk-talende guide blir med på turen, og vi får innblikk i et av verdens mest omtalte land fra en annen side enn det media hele tiden bombarderer oss med.

Netanya5

DAG 1, ONSDAG 26. JUNI Utreisedag, Norge – Israel

Vi reiser med Norwegian og har utreise fra Haugesund til Oslo, og videre med direktefly til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass setter vi kursen til vårt hotell i utkanten av badebyen Netanya.

Netanya6

DAG 2 OG 3, TORSDAG 27. OG FREDAG 28. JUNI Fridager i Netanya

Reisen vår starter med deilige bade- og ferie dager på et flott hotell sør for Netanya. Fint bassengområde, spa, trimrom, kaffebar mm.. og gåavstand til strand.

Amfiteateret I Cesarea Ved Havet

DAG 4, LØRDAG 29. JUNI Cæsarea, Haifa, Karmelfjellet og til Genesaretsjøen

Vi begynner rundreisen vår med å besøke de flotte utgravningene av Cæsarea ved havet, romersk hovedsete på Jesu tid. Teateret er i bruk den dag i dag. Her i byen startet evangeliseringen til ikke-jøder, med Peters besøk til Kornelius, og her satt Paulus fengslet. Vi fortsetter nordover langs kysten, til Israels tredje største by Haifa, hvor vi besøker Beit Skandinavia. Vi kjører oppover Karmelfjellet, ser den vakre utsikten over byen og fortsetter frem til Muchraqa, stedet hvor Elias kjempet mot Baals profeter. Så setter vi kursen mot vår kibbutz ved sørenden av Genesaretsjøen.

Mensa Christi7

DAG 5, SØNDAG 30. JUNI Båttur, Saligprisningenes berg, Mensa Christi, Magdala

Denne dagen beveger vi oss i kjerneområdet for Jesu virksomhet i Galilea. Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen! Så kjører vi til Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. Herifra går vi ned til Genesaretsjøen, og til Mensa Christi (Herrens bord), hvor Jesus møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen på Maria Magdalena sitt hjemsted; Magdala, hvor vi bl.a. finner en synagoge fra Jesu tid og en meget vakker utsmykket kirke.

Caesarea Philippi7

DAG 6, MANDAG 1. JULI Banias, Golan og grenseområdene, Gamla

I dag kjører vi nordover gjennom den grøderike Huladalen og til den libanesiske grensen. Stopper i Banias Naturpark, hvor den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet, og vi legger ut på en vandring langs kilden til vi kommer til Israels største fosse-fall. Her i dette området spurte Jesus sine disipler; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Vi fortsetter opp på Golanhøyden og stopper bl.a. på en nedlagt militærpost; Har Bental, hvor vi ser langt inn i Syria. Dagen avsluttes med tur til Galileas Masada; Gamla.

Family Beach Joy

DAG 7, TIRSDAG 2. JULI Fridag i Maagan

Vi nyter dagen på vår kibbutz, som har egen strand, brettleie, fint bassengområde og gåavstand til kjøpesenter.

En av dagene i Galilea blir det mulig å bli med på tur til Arbelklippen for de som ønsker dette.

Sachne

DAG 8, ONSDAG 3. JULI Sachne, Qumran, Dødehavet og til Jerusalem

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi og bader i de fantastiske kildene i Sachne, oasen som året rundt holder 27 gr. i vannet. Fortsetter sørover Jordandalen og til verdens laveste sted; Dødehavet. Her besøker vi esseerbyen Qumran, hvor Dødehavsrullene ble funnet. Så; et bad du aldri glemmer; Dødehavet, - hvor man flyter som en kork pga. det høye salt-innholdet i vatnet, hele 33 %. I tillegg har havet mange andre mineraler som tilsammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Etter hvert begynner vi på stigningen opp mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten, før vi inn-losjerer oss på vårt hotell sentralt i byen.

Getsemane 2

DAG 9, TORSDAG 4. JULI Getsemane, Davidsbyen, Hiskiatunellen, Vestmuren og Gamlebyen

Vi begynner dagen med morgensamling i Getsemane, hagen hvor Jesus kjempet og ba. Så besøker vi Davidsbyen, som viser oss området hvor David gjorde Jerusalem til hovedstad for over 3000 år siden. Her kan de som ønsker det gå i vanntunnelen under byen, som går fra Gihonkilden til Siloadammen. Tunnelen ble hogd ut under kong Hiskia ca. 700 f. Kr. Den er ca. 50-70 cm bred og vatnet når på det dypeste opp til låret. Vandringen tar ca. 30 min., og anbefales ikke for de med klaustrofobi.

Vi fortsetter inn i Gamlebyen og til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren (også kalt Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. På Tempelplassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene. Vi går så samlet fra Vestmuren gjennom deler av Via Dolorosa frem til Gravkirken, så kan de som ønsker ta turen inn i den mektige kirken. Resten av dagen er satt av til egen tid i Gamlebyens mange basargater. Det anbefales også å besøke det jødiske kvarter.

365 Gravhagen He Is Risen

DAG 10, FREDAG 5. JULI Gravhagen og til Betlehem

I dag begynner vi med Gordons Golgata og Gravhagen. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav! Her har vi nattverdsamling. Etterpå kjører vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her møter vi kristne palestinere som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre trossøsken. I kveld begynner sabbaten og det vil vi markere.

Temareise Jerusalem27

DAG 11, LØRDAG 6. JULI Fridag i Jerusalem

Det er sabbat og vi har fridag i Jerusalem. Hotellet har basseng, spa og trim-rom, og gåavstand til Gamlebyen og sentrum. Vi har bussen til disposisjon, så de som ønsker det kan bli med på messiansk gudstjeneste i Jerusalem Assembly og om kvelden til Jaffa porten for å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet. (Showet er ikke inkludert).

11 Yad Vashem

DAG 12, SØNDAG 7. JULI Yad Vashem og til Tel Aviv

Vi avslutter vårt opphold i Jerusalem med å besøke et meget viktig sted; Holocaustmuseet, Yad Vashem. Minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig og som aldri fikk komme til Israel. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår historie. For barna legges det opp alternativt opplegg. Så setter vi kursen tilbake til Middelhavskysten og vårt siste stopp; Tel Aviv. På veien stopper vi i Latrun og møter litt av historien fra Frigjøringskrigen. Vi kjører via gamle Jaffa og besøker også Independens Hall, stedet hvor David Ben Gurion proklamerte Israels uavhengighet i 1948. Etter hvert inn-losjerer vi oss på vårt hotell sentralt i byen.

Beach In Tel Aviv

DAG 13 OG 14, MANDAG 8. OG TIRSDAG 9. JULI Fridager i Tel Aviv

De siste dagene koser vi oss i metropolen Tel Aviv. Hotellet ligger like ved stranden og har gåavstand til både marked og shoppingsenter, og har bå-de basseng og trimrom. Siste kvelden møtes vi til middag og avskjedssamling. De andre dagene har vi bare frokost inkludert.

Bading I Dodehavet
Bonn Ved Vestmuren
Davids By8
Jaffa0
Mensa Christi4
Eldre Par Tel Aviv
Father And Son Playing At Sunset
Girls Walking With Acco In Background
Aquaduct Cecarea Ved Havet
Barn Israel
Bybane I Jlm

Priser og betingelser

Pris fra 7 883,-

Tillegg for enkeltrom: 9.580,-

ANDRE OPPLYSNINGER

Turprisen er regnet ut fra dagens priser (vinteren 2019), og vi tar forbehold om endring i valutakurser, devaluering􀿦og lignende. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, prisøkning på drivstoff eller lignende.

Minimum antall på denne turen er 40 deltakere.

Depositum på turen er kr. 2000,- pr. person. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise.

Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende.

På grunn av strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig.

Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vår nettside plussreiser.no

Prisen inkluderer

 • Flyreisen tur/retur Haugesund
 • Flyavgifter/oljetillegg
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag 26/6-6/7 og 9/7
 • Bare frokost 7-8/7
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norske reiseledere
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør på USD 85
 • Enkeltromstillegg NOK 9 580
 • Reiseforsikring
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.