View Of The Old City From The Mount Of Olives
Dodehavet 3
Fotolia 33339747 Subscription L

Opplevelsestur til Israel!
En tur til økt fordypning, innsikt, forståelse og bibelkunnskap.

Avreisedato

07.04.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

22 990,-

Fulltegnet

Opplevelsestur til Israel!

Israel er et land de fleste av oss har hørt mye om, men som de færreste av oss har besøkt. Det bør det ikke være noen grunn til – Israel har mye mer å by på enn de fleste nordmenn er klar over. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i storbylivet, naturen eller interessert i landets historie og kultur – troende eller ei. Sikkert er det uansett at man kan regne med en annerledes og eksotisk ferie i et vakkert land med et behagelig klima.

Israel er for mange «Bibelens land», og representerer et historisk spennende reisemål både for troende og ikke-troende.

Rundt Gennesaretsjøen finnes det mange kirker, og noen av ruinene stammer fra kirker som ble bygget allerede i det første århundret. Jerusalem er også et selvsagt stopp på reisen. Her finner man kjente bibelske steder.

Vi besøker blant annet: Gennesaretsjøen, Golan, Karmelfjellet, Jerusalem, Dødehavet, Masada og mange flere steder som vi også kjenner fra bibelfortellingene.

Dag 1

Lørdag 7. april: Utreisedag

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Det serveres et måltid om bord i flyet. Ved ankomst Ben Gurion flyplass møter vi vår guide og sjåfør som tar oss til Galilea. Vi bor på Leonardo Hotel i Tiberias de første tre nettene.

Israel Saligprisningsberget

Dag 2

Søndag 8. april: På og rundt Gennesaretsjøen

Vi starter dagen med båttur på Gennesaretsjøen. Vi drar så til Tabgha og brødunderkirken samt Peterskirken. Vi skal til Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen før vi drar til Jesu egen by, Kapernaum, som var hans base i Galilea. Dersom tiden tillater det drar vi oppom Safed.

Israel Golan

Dag 3

Mandag 9. april: Galilea og Golan

Vi starter dagen ved dåpsstedet Yardenit i sørenden av Gennesaretsjøen. Deretter går turen opp på Golan og Har Bental, en nedlagt militær lyttepost med panoramautsikt mot Hermon og områdene rundt. Vi besøker det bibelske Cæsarea Filippi, Banjas, et sted Jesus reiste igjennom og som vi kjenner fra Peters bekjennelse «Du er Messias!». Her er en av jordanelvens kilder.

Cesarea Ved Havet

Dag 4

Tirsdag 10. april: Nasaret, Muhraqa og Cæsarea

Vi forlater Galilea for denne gang og drar til Nasaret. Her besøker vi Bebudelseskirken, den største kirken i Midt-Østen, samt Nazareth Village, en liten landsby som viser oss dagliglivet i Nasaret på Jesu tid. Vi drar over Harmageddonsletten til Karmelfjellet og Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baals profeter og ba om regn over landet. Siste stopp på veien til Jerusalem er i Cæsarea ved havet. Her ser vi aquadukten som forsynte byen med vann, amfiteateret og kong Herodes palass. Vi ankommer så Jerusalem og vårt bosted, Prima Royal Hotel hvor vi skal bo resten av turen.

Israel Mat 1

Dag 5

Onsdag 11. april: Jerusalem, gamle del

Vi begynner dagen på Oljeberget, der vi har storslått utsikt over Jerusalem. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over Jerusalem og gjør et stopp i Getsemane og «Alle nasjoners kirke». Vi går inn en av portene i bymuren og kommer til Betesda dam og St. Anna kirken hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Så blir det en vandring på noe av «Via Dolorosa» eller «Lidelsens vei». Stopper ved Antoniaborgen og Gabbata samt noen av stasjonene underveis mot Gravkirken. Så til Vestmuren, eller Klagemuren, som den ofte kalles. Etterpå blir det tid til shopping i basargatene.

Israel Raege 14

Dag 6

Torsdag 12. april: Jerusalem, nye del og Betlehem

Vi drar til Gordons Golgata, Gravhagen, og har en samling ved den tomme graven før vi drar til nybyen i vest og Israel Museum. Her ser vi modellen av Jerusalem på Jesu tid. Vi kjører forbi Knesset og ser menoraen, Israels nasjonalsymbol, som står her.

På ettermiddagen skal vi til Jesu fødeby, Betlehem. Her besøker vi Fødselskirken og hyrdemarkene.

Yadvasheim

Dag 7

Fredag 13. april: Jerusalem

Vi drar til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som ble drept under holocaust, av dem var 1,5 millioner barn… Et viktig og sterkt sted å besøke.

Etterpå blir det fritid og mulighet for å gå i basargatene i Gamlebyen. Vi besøker Vestmuren ved starten av sabbaten.

Dodehavet

Dag 8

Lørdag 14. april: Dødehavet

Vi skal på dagstur til Dødehavet. Vi «stiger ned» ca. 1200 m fra Jerusalem til Dødehavet, jordens laveste sted. Vi kjører langs Dødehavet og stopper i Qumran hvor Dødehavsrullene ble funnet i hulene i fjellet. Vi skal til Fjellfestningen Masada. Her tar vi gondolen opp til toppen og guiden forteller historiene både fra Herodes den Store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Det blir mulighet for et bad i det ramsalte og mineralholdige Dødehavet. En spesiell opplevelse å flyte som en kork. Dersom vi får anledning drar vi innom Jeriko og ser morbærtreet og minnes Sakkeus.

Hanegalkirken

Dag 9

Søndag 15. april: Jerusalem, Sionsberget og Tempelplassen

Vi drar i dag til Sionsberget med Øvresalen og minnes påskemåltidet og Kaifas’ hus. Vi besøker Hanegalkirken hvor vi ser fangehullet, kirken og trappene fra Jesu tid – hovedveien fra Sionsberget til Oljeberget. Denne dagen skal vi også opp på Tempelplassen hvor El-Aksa og Klippe moskeene ligger.

Dag 10

Mandag 16. april: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen for hjemreise.

Priser og betingelser

Pris fra 22 990,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6725,-

Bosteder:
7 – 10/4 Leonardo Hotel, Tiberias
10 – 16/4 Prima Royal Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1.650,- (pr. okt. -16, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 85 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
7. april Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
7. april Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
16. april Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
16. april Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.