Israel Jerusalem 2
Bat Pa Genesaret Sjoen 2
Sandy Beach Natanya

Tur til Israel
Studentpresten inviterer

Avreisedato

30.03.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

12 500,-

Fulltegnet

Tur til Israel

Rundtur i Israel med fritid, sosialt fellesskap og de bibelske stedene

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde» som du kjenner fra Bibelen?

Er du opptatt av dagens situasjon i Midtøsten og har lyst på en opplevelsesferie kombinert dag i ro ved Middelhavet sammen med andre studenter?

Da er dette turen for deg!

I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og være sammen med medstudenter på Universitet i Oslo.

Dette er en tur i rolig tempo med god tid til å bli kjent med hverandre.

Dag 1

Lørdag 30. mars: Reisedag Norge - Israel

Vi reiser med Norwegians direktefly fra Oslo til Tel Aviv. Ankomst kl. 1905. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til King Solomon Hotel i badebyen Netanya ved Middelhavet.

Dag 2

Søndag 31. mars: Netanya - Galilea

Det er nydelig å kjenne varmen. Og se sol og blå himmel. Vi har mulighet for et morgenbad i Middelhavet før vi setter oss i bussen og kjører mot Galilea. Vi kjører innom Nasaret, byen Jesus vokse opp i. I dag står den største kirken i Midtøsten her. Den er bygget over hulen i fjellet hvor Maria, Jesu mor skal ha bodd. Vi besøker Kapernaum, Jesu egen by og hovedkvarteret for hans virke. På kvelden blir det båttur på Gennesaretsjøen. Vi skal bo på Ohalo ved Gennesaretsjøen.

Dag 3

Mandag 1. april: Galilea og Golan, Jerusalem

I dag kjører vi en tur opp på Golanhøydene og får en fantastisk utsikt over Gennesaretsjøen. Vi skal også besøke Magdala hvor Maria Magdalena kom fra og se nye arkeologiske funn av en synagoge som er fra Jesu tid og som han må ha vært i. Her er også bygget en ny kirke med flotte mosaikker. På ettermiddagen setter vi oss i bussen og kjører til Jerusalem, Davids by. Det er en svært spennende by, - historisk og religiøst. En by hvor alle de tre store monoteistiske religionene i dag møtes med sentrale helligsteder bare noen titalls meter fra hverandre; jødedom, kristendom og islam. Vi skal bo på Jerusalem Gate Hotel like ved «Harpebroen» de neste tre nettene.

Dag 4

Tirsdag 2. april: Jerusalem, Gamlebyen

Vi kjører opp på Oljeberget og får panoramautsikten utover Jerusalem. Vi går ned til «Tårekirken» Dominus Flevit og videre til Alle Nasjoners kirke i Getsemane. Kirkene er bygd til minne om Jesu siste dager i Jerusalem. Vi går så inn gjennom en av portene i bymuren rundt Gamlebyen. Vi vandrer Via Dolorosa, «Lidelsens vei» og stopper ved noen av stasjonene underveis. Vi skal videre inn i Gravkirken eller Oppstandselseskirken som den også kalles, og se stedene der Jesus i følge tradisjonen ble korsfestet, gravlagt og hvor oppstandelsen skjedde. En tur innom Klagemuren/Vestmuren skal vi også i løpet av dagen. Mulighet for at vi får til et møte med en kristen menighet.

Dag 5

Onsdag 3. mars: Jerusalem og Betlehem

Denne dagen skal vi til nybyen i vest. Vi kjører via Knesset, parlamentet, og ser menoraen som står utenfor. Besøk til minnestedet for Holocaust, Yad Vashem. Det gjør et sterkt inntrykk. Vi skal også til Israel Museum for å se modellen av Jerusalem på Jesu tid samt Dødehavsrullene. På ettermiddagen blir det tur til Betlehem for å se Fødselskirken og se stedet hvor Jesus ble født. Kirken er verdens eldste som fortsatt er i bruk. Vi skal ut til «hyrdemarkene» hvor gjeterne i følge juleevangeliet fikk møte engler som fortalte om Jesu fødsel.

Dag 6

Torsdag 4. april: Dødehavet og til Tel Aviv

Vi skal forlate Jerusalem for denne gang. Vi kjører ned til verdens laveste punkt, Dødehavsområdet. Vi besøker Qumran hvor en har funnet de såkalte dødehavsrullene og hvor esseerne holdt til. Denne dagen får vi også anledning til å bade i Dødehavet som er verdens mest dyptliggende og salte sjø. Den ligger hele 400 meter under havflatenivå og har en saltkonsentrasjon på om lag 30%. Her kan alle lese hebraisk «flytende». Vi kjører gjennom ørkenen og ankommer Sea Net Hotel i Tel Aviv for middag og overnatting de to siste nettene av turen.

Dag 7

Fredag 5. april: Fridag i Tel Aviv

I dag har du fri til å gjøre det du har mest lyst til her i Tel Aviv. Vi bor like ved den flotte stranden og strandpromenaden i Tel Aviv og det er en fin spasertur til gamle Joppe med parkanlegg og havneområdet.

Dag 8

Lørdag 6. april: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet før kl.1200 og setter bagasjen i resepsjonen/bagasjerom på hotellet. Dagen er til fri disposisjon. Ved 17-tiden blir vi fraktet med buss fra hotellet til Ben-Gurion flyplass i Tel Aviv.

Priser og betingelser

Pris fra 12 500,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 3.540,-

Bosteder:

30 - 31/3 Hotel King Solomon, Netanya
31/3 - 1/4 Ohalo, ved Gennesaretsjøen
1 - 4/4 Hotel Jerusalem Gate, Jerusalem
4 - 6/4 Hotel Sea Net, Tel Aviv

Forbehold

Turprisen er regnet ut fra dagens priser (oktober 2018), og vi tar forbehold om endring i valutakurser, devaluering og lignende. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende.

Turprisen er beregnet utfra en gruppe på minimum 20 betalende deltakere. Tillegg ved mindre antall reisende. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.

Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. På grunn av strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig. Ved sene påmeldinger kan vi ikke garantere plass på turen.

Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på

www.plussreiser.no

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo—Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter (kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom/twinrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter etter programmet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 70USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Trippelromsrabatt kr. 250,- pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. mars Oslo - Tel Aviv 1200 1905 DY 1996
6. april Tel Aviv - Oslo 2025 0050 (7. april) DY 1997
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/