Sist oppdatert 02. juni, kl. 06:56

Informasjon vedrørende coronavirus

Gøril Gilje Helgøy Helgøybakkane IMG 8049
IMG 6959 Helgøybakkane trl
Helgøy

Fruktblomstring
Sett deg på venteliste

Avreisedato

25.05.2021

Varighet

1 dager

Pris fra

1 300,-

Fulltegnet

Fruktblomstring

Velkommen til fruktblomstringscruise i Ryfylke

På dette cruiset kan du bli med fra Stord, Tysvær, Karmøy og Haugalandet. Bussen går fra Stord til Kopervik. Dere som bor på Karmøy og Haugalandet kan møte opp på kaien i Kopervik. Avgang fra Kopervik klokken 10.00.

Du blir mottatt på Helgøy Tind, den fine cruisebåten til Helgøy Skyssbåter, av vår kjente guide og kaptein Jon Arne Helgøy. Han forteller lokalhistorie knyttet til øyene og området som vi cruiser i. Stress og tempo settes ned noen hakk ved lyden av sjø og ro.

Cruiset går fra Kopervik ut Krokaleia og ned mellom Austre Bokn og Ognøy. Går forbi Kårstø, krysser Boknafjorden og til Sjernarøyane, videre forbi Halsnøy og gjennom Fisterøyene til Helgøy.

Klokken 15.00 fra Helgøy vil vi seile ut Fognafjorden, forbi Rennesøy, over Boknafjorden, mellom østre og vestre Bokn. Vi vil ankomme Kopervik cirka klokken 16.30.

På Helgøy, fruktøya midt i Ryfylke sin indrefilet skal vi vandre gjennom blomstrende frukttre på Helgøybakkane Fruktgard. Vi får høre om livet på Helgøya før og nå, og korleis en moderne fruktgård blir dreven.

I tillegg skal vi spise en herlig hjemmelaget mat; kyllingsuppe med focaccia brød. Kaffe og kake til dessert. Dette foregår inne i Epleriet, det nye selskapslokalet til Helgøybakkane Fruktgard.

Vi har den gleden å få ha med den kjente sangeren fra Finnøy; Asbjørn Sivertsen. Han skal spille gitar og synge for oss. Han har nettopp sluppet ny CD som det blir mulig å få kjøpt med seg hjem. Klaus Muff skal dele dagens andaktsord, og vi skal synge sammen. I tillegg vil vi også ha en «gammeldags basar» der inntekten vil gå til misjonsprosjekt; Sats 7 og Imf Sunnmøre sin digitale satsing.

I Helgøybakkene gardsbutikk blir det mulig å få kjøpe lokale produkter.

Velkommen til å bli med på dette utradisjonelle cruiset med flotte gjester og gode smaksopplevelser!


Høydepunkter på turen

 • Cruise i Ryfylke
 • Guiding av John Arne Helgøy
 • Besøk i Helgøybakkane Fruktgard
 • Basar
 • God mat
 • Sang og musikk
Last ned brosjyre (.pdf)
Ombord i Helgøy Tind
Helgøybakkane
IMG 0370
Helgøy fruktranke IMG 1167
IMG 4373
Restaurant Helgøybakkane
Spisesal Helgøybakkane
Helgøybakkane Fruktgard av Gøril Gilje Helgøy IMG 8046
Helgøybakkane serveringslokale
IMG 4586
Butikk Helgøybakkane
IMG 1180
Sjernerøy

Priser og betingelser

Pris fra 1 300,-

Bussrute fra Stord
Leirvik kl. 08.15
Føyno kl. 08.30
Haukås kl. 08.50
Sveio sentrum kl. 09.00
Haugesund, Flotmyr kl. 09.20
Nordheim terminal kl. 09.30
Kopervik kl. 09.50

Påstigning underveis ved avtale


Prisen inkluderer

 • Busstur
 • Cruise
 • 2-retters lunsj med kaffe/te
 • Program
 • Guide
 • Reiseledertjenester
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Ved avbestilling innen 1 uke før turen belastes kun et gebyr på kr 300,-

  Ved avbestilling mindre enn 1 uke før turen, eller ved manglende frammøte kreves 100% av turprisen

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2108. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.