Bibelske steder i Israel og på Vestbredden
Rundreise I Jesu fotspor

Avreisedato

30.05.2019

Varighet

12 dager

Pris fra

23 690,-

Dag 1

Torsdag 30. mai: Reisedag

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Mulig med tilslutningsbillett fra Stavanger eller andre norske byer. Ved ankomst Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv blir vi møtt av vår sjåfør som tar oss til vårt hotell i Tel Aviv for et måltid og overnatting.

Dag 2

Fredag 31. mai: Cæsarea - Haifa - Arbel

Vi drar nordover langs kysten fra Tel Aviv til Cæsarea ved havet. Den store byen ble bygd av Herodes den store og var hovedstad i nytestamentlig tid, og den spiller en viktig rolle i Apostel-gjerningene. Det er mye flott å se i utgravningene, og vi skal også se de gamle akveduktene på stranda nord for byen. Deretter drar vi til Haifa, der vi skal besøke Bahai-parken og gå ned gjennom den helt spesielle hagen rundt tempelet deres. På ettermiddagen drar vi til nasjonal-parken på Arbelfjellet. Her er det flott utsikt over Gennesaretsjøen og området rundt. De som ønsker det, kan gå en fin tur ned den bratte stien fra Arbelfjellet (ca 1,5 time) til beduinbyen Wadi Hamam. Det er også mulig å sitte på med bussen ned fra fjellet. Etter å ha hentet turgåerne, kjører bussen oss til hotellet i sentrum av Tiberias. Middag på hotellet.

Dag 3

Lørdag 1. juni: Området ved Gennesaretsjøen

Vi starter dagen med å kjøre til Magdala, der det er funnet en interessant synagoge fra Jesu tid, og det er bygd en ny, stor kirke som er viet Jesu virksomhet ved Gennesaretsjøen. Videre drar vi til Tabgha, der vi besøker Brødunderkirken og stranda der Jesus ifølge tradisjonen møtte disiplene etter oppstandelsen. Vi drar så opp til Saligprisningsfjellet, der det er en vak-ker kirke og park til minne om Jesu bergpreken. På vandringen ned til sjø-en (ca 30 minutt) passerer vi Eremos-grotta («Jesu øde sted») ved Tabgha, der bussen henter oss. Middag på hotellet.

Dag 4

Søndag 2. juni: Området ved Gennesaretsjøen

Vi starter dagen i Kapernaum, «Jesu egen by», der Jesus hadde utgangspunkt for sin virksomhet. Deretter går vi videre på god sti ca 1 time nordøstover til stedet der Jordanelva renner ut i sjøen. Underveis passerer vi en strand der vi kan ta et bad i Gennesaretsjøen. Bussen plukker oss opp igjen ved elveosen. På ettermiddagen har vi båttur på sjøen. Middag på hotellet.

Dag 5

Mandag 3. juni: Jordandalen og Dødehavet

Denne dagen drar vi fra Gennesaretsjøen ned Jordandalen til Dødehavet. Første stopp er Beit Shean, der vi får se flotte arkeologiske utgravninger etter byen som var en del av Dekapolis. Så har vi en god pause i Sachne der vi bader i varmt kildevann. Vi stopper også på dåpsplassen ved Jeriko og minnes Jesu dåp i Jordanelva. Deretter kjører vi i ørkenlandskapet langs Dødehavet, verdens laveste punkt (mer enn 400 meter under havet), til hotellet i Ein Bokek. Her blir det tid til bad i Dødehavet, en opplevelse helt uten-om det vanlige. Middag på hotellet.

Dag 6

Tirsdag 4. juni: Dødehavsområdet

Vi starter dagen med å dra til fjellfestningen Masada. Vi tar gondolbanen opp på fjellet og får se restene etter borga som ble bygd av Herodes. Vi får også høre historien om jødene som holdt stand mot romerne i årene et-ter Jerusalems fall i år 70. Videre drar vi til naturreservatet i oasen Ein Gedi der vi går tur innover i reservatet. I dette området er det et spesielt dyreliv, og vi får kanskje se både steinbukk og fjellgrevling. På ettermiddagen setter vi kursen opp mot Jerusalem, der vi skal bo i flere dager. Middag på hotellet.

Dag 7

Onsdag 5. juni: Oljeberget og Gamlebyen

Denne dagen blir en vandring i Jesu fotspor med fokus på påskefortellingen. Vi starter på Oljeberget der det er flott utsikt over Jerusalem. Videre besøker vi kirken Dominus Flevit og går ned til Getsemanehagen og Alle Nasjoners kirke. Deretter krysser vi Kedrondalen og går inn i Gamlebyen. Vi besøker Betesda og følger så Via Dolorosa til Gravkirken, som inneholder Golgata og Jesu grav. På ettermiddagen er vi ved Vestmuren («Klagemuren») og opplever religiøst jødisk liv der. Middag på hotellet.

Dag 8

Torsdag 6. juni: Vest-Jerusalem og Davidsbyen

Denne dagen besøker vi Caspari Center som er Den Norske Israelsmisjons studie- og ressurssenter i Jerusalem. Her får vi høre om arbeidet deres og lære mer om de messianske jødene. Deretter reiser vi til Yad Vashem, et stort holocaustmuseum som gir sterke inntrykk. Vi besøker også den eldste delen av Jerusalem (Davidsbyen) der vi blant annet går gjennom fascinerende tunneler fra 700 f Kr og får se Siloadammen fra Jesu tid. Vi går så trappetunnelen fra Herodes sin tid opp til Vestmuren. Middag på hotellet.

Om kvelden blir det tilbud om å oppleve The Night Spectaculare, et flott lysshow inne i borggården på Citadellet (ikke inkludert i prisen).

Dag 9

Fredag 7. juni: Betlehem

Denne dagen drar vi på dagstur til Betlehem. Vi besøker hyrdemarkene og Fødselskirken. Videre besøker vi Det Palestinske Bibelselskapet der vi møter palestinske kristne og får høre om deres situasjon og om BridgeBuilders-prosjektet til Den Norske Israelsmisjon. Middag på hotellet.

Dag 10

Lørdag 8. juni: Gravhagen og fritid i Jerusalem og Tel Aviv

Vi starter dagen med besøk i Gravhagen. Dette er en fredelig oase der vi kan samles til andakt og feiring av Jesu oppstandelse. Etter dette har vi noe fritid i Jerusalem før vi reiser til Tel Aviv på ettermiddagen. Her blir det tid til et ettermiddagsbad på de fine sandstrendene som ligger like ved hotellet vårt. Middag på hotellet.

Dag 11

Søndag 9. juni: Pinsedag i Tel Aviv

Det er første pinsedag og vi deltar på gudstjeneste i Immanuelkirken, som er Den Norske Israelsmisjons menighet i storbyen Tel Aviv. Resten av dagen har vi fritid på stranda. Middag på hotellet. Avslutningssamling etter middag.

Dag 12

Mandag 10. juni: Reisedag

Vi pakker koffertene i bussen som tar oss til flyplassen for hjemreise via Istanbul til Oslo.

Velkommen med på en uforglemmelig tur!

Priser og betingelser

Pris fra 23 690,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6590

Reiselederne reiser med fly fra Stavanger kl. 0700 på morgenen og møter gruppen i Oslo.Tillegg kr. 1.745,- for tilslutningsbillett fra Stavanger til Oslo t/r på følgende avganger:
SK4004 30MAY Stavanger - Oslo 0700 0755
SK4055 10JUN Oslo - Stavanger 2045 2135

Bosteder
30/5 - 31/5 Sea Net Hotel, Tel Aviv
31/5 - 03/6 Restal Hotel, Tiberias
03/6 - 04/6 David Hotel, Dead Sea
04/6 - 08/6 Grand Court Hotel, Jerusalem
08/6 - 10/6 Sea Net Hotel, Tel Aviv

Bestill

Prisen inkluderer

Prisen er basert på minimum 20 betalende.

• Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
• Flyavgifter kr 1.700,- (pr. aug. 2018, kan bli endret)
• Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
• Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
• Halvpensjon dvs. frokost og middag
• Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
• Norsk reiseledelse
• Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 95 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
30. maiOslo - Istanbul12001645TK 1752
30. maiIstanbul - Tel Aviv18052005TK 788
10. juniTel Aviv - Istanbul 09551215TK 785
10. juniIstanbul - Oslo14001655TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. 

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/