Old Jaffa Tlv
Dsc 0094
Dodehavet 2

Fra hav til hav i Israel
Vandring fra Middelhavet til Dødehavet

Avreisedato

22.04.2020

Varighet

10 dager

Pris fra

22 750,-

Fra hav til hav i Israel

Vi skal gå gjennom urbane strøk, jordbrukslandskap, i Judeafjellenes skogkledde åser og daler og i spennende og flotte ørkenlandskap ned mot og ved verdens laveste beliggende sjø - Dødehavet

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har vært flere ganger i Landet før, og ønsker et annerledes opphold og ferie? Liker sol og varme? Da kan virkelig denne turen være midt i blinken for deg!

På denne turen blir det daglige vandringer. Bagasjen sendes i buss og du har med det du trenger for dagen i en dagstursekk. En er nødt til å være i form til vandringer på ca. 15 km hver dag.

Guide på turen er Stefan Kogeus.

Dag 1

Onsdag 22. april: Utreisedag Norge - Israel

Vi har avreise med Turkish Airlines fly fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutning fra andre steder i Norge. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til Metropolitan Hotel i Tel Aviv hvor vi skal bo de to første nettene.

Dag 2

Torsdag 23. april: Fra Jaffa/Tel Aviv på vei mot Tel Afek

Jaffa/Joppe er kjent fra Profeten Jona og Apostlenes gjerninger. Da sto Jona opp for å flykte til Tarsis, bort fra Herren. Han dro ned til Jaffa og fant et skip som skulle til Tarsis. I Jaffa bodde en kvinnelig disippel som het Tabita, på gresk Dorkas. Hun gjorde mye godt og tok seg av de fattige. Men nettopp på denne tiden ble hun syk og døde. Dagen etter, mens de var underveis og nærmet seg Jaffa, gikk Peter opp på taket for å be; det var ved den sjette time.

Vi går fra gamle Jaffa, langs strandpromenaden i Tel Aviv, til vi kommer inn på Israels nasjonalsti (Shvil Israel, som vi følger til utkanten av Jerusalem) ved utløpet av Yarkon elva. Hele dagen følger vi Yarkon elva på vår vei mot Tel Afek.

Dag 3

Fredag 24. april: Til Tel Afek og videre sydover

Vi fortsetter på Shvil Israel omtrent der vi stoppet dagen før og går til Tel Afek. Ved Hirbat Mazor vil vi se et romersk Mausoleum – ifølge tradisjonen var Døperen Johannes her en periode. Rett sør for El’Ad var det harde kamper i juli 1948 hvor både Jordan og Israel led store tap. På Tel Hadid har vi fin utsikt mot Tel Aviv og stedet er nevnt i Bibelen. Esra 2.1 og 33.1. Dette er mennene fra provinsen Juda som dro opp fra fangenskapet i eksil. Babelkongen Nebukadnesar hadde ført dem i eksil til Babel, men nå vendte de hjem til Jerusalem og Juda, hver til sin by. 333 menn fra Lod, Hadid og Ono 725.

Dag 4

Lørdag 25. april: Shvil Israel gjenno Ayalons dal til Neve Shalom - Burmaveien

Burmaveien
Vi går gjennom Ayalons dal hvor Josva bad Herren: «Sol, stå stille i Gibeon, og du, måne, i Ayalons dal!» Josva 10:11-15. I Latrunområdet finnes Forsvarsmuseum, kloster, spor etter korsfarerne og ikke minst landsbyen Emmaus. Lukas 24.13-27. Herfra følger vi ikke bare Shvil Israel og korsfarerne men også disiplenes vei til Emmaus etter Jesu oppstandelse. Landsbyen Neve Shalom eller Wahat al-Salam er et bevis på at sameksistens mellom jøder og palestinere er mulig. I dag kommer vi inn på en vei som er en del av «Burmaveien» som ble bygd i all hemmelighet under uavhengighetskrigen i 1948 for å bringe forsyninger til et blokkert Jerusalem.

Dag 5

Søndag 26. april: Vi går opp mot Jerusalem til Ein Kerem

Vi starter på «Burmaveien» og etter hvert kommer vi inn i Judeafjellene naturreservat. Et par militærposter fra 1948 passeres og fra toppen av Mt. Orna har vi oversikt over hovedveien mellom Tel Aviv og Jerusalem. I dette området har det vært enorm skogplanting - blant annet seks millioner trær som er plantet til minne om Holocaust ofrene.
Dagens etappe avsluttes i Ein Kerem – døperen Johannes fødested.

Dag 6

Mandag 27. april: Ein Kerem til Jerusalem

I dag går vi fra Ein Kerem til Jerusalem og vil se Yad Vashem, Herzl høyden, Knesset m.m. før vi når dagens mål – gamle Jerusalem. Ettermiddagen fri.

Dag 7

Tirsdag 28. april: Jerusalem

Vi gjør oss kjent i Jerusalem ved å følge Jesu siste dager fra Oljeberget til Gravkirken. Ettermiddagen fri.

Dag 8

Onsdag 29. april: Wadi Kelt fra Mitzpe Jeriko til Herodes Palass ved Jeriko

Dette blir en dag i spennende ørkenlandskap. I Wadi Kelt går vi i «den barmhjertige Samaritans» fotspor. Luk. 10.25-37. Jesus dro også fra Jeriko til Jerusalem Luk. 19.28. Noen mener også at dette er «dødsskyggens dal» som er nevnt i salmene. På veien vil vi passere St. Georg klosteret som vi besøker hvis det er åpent.

Dag 9

Torsdag 30. april: Fridag samt transport til Neve Ilan

Nå fortjener vi å hvile ut! SPA og bading i Dødehavet. Det er vel verdt å rusle rundt på kibbutz Ein Gedi som er en botanisk hage med mengder av trær, busker og blomster.
Vi forlater Dødehavsområdet og drar med bussen til C Hotel Neve Ilan som ligger nærmere flyplassen.

Dag 10

Fredag 1. mai: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang.

Jodisk Bonnesjal Og Bonnebok
Wadi Qelt 4
Wadi Qelt 7
Tel Aviv Jaffa 1
Ein Gedi 5
Ein Gedi 1

Priser og betingelser

Pris fra 22 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 7.790,-

BOSTEDER
22/4 - 24/4 Hotel Metropolitan, Tel Aviv
24/4 - 27/4 Neve Shalom Hotel
27/4 - 29/4 Hotel Prima Royale, Jerusalem
29/4 - 30/4 Ein Gedi Kibbutz, Dødehavet
30/4 - 01/5 C Hotel Neve Ilan
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyavgifter kr. 1.970,- (pr. juli -19, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 95 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. april Oslo - Istanbul 1125 1615 TK 1752
22. april Istanbul - Tel Aviv 1755 2005 TK 788
1. mai Tel Aviv - Istanbul 0710 0930 TK 811
1. mai Istanbul - Oslo 1405 1650 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/