St George Klostert I Wadi Qelt 2
Veistikryss
Tel Aviv Jaffa 5

Fra hav til hav i Israel
vandring fra Middelhavet til Dødehavet

Avreisedato

22.04.2020

Varighet

11 dager

Fulltegnet

Fra hav til hav i Israel

Denne turen legges opp i samarbeid med Vårt Lands Reiseklubb. Fullstendig brosjyre med pris kommer snart.

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har vært flere ganger i Landet før, og ønsker et annerledes opphold og ferie? Liker sol og varme? Da kan virkelig denne turen være midt i blinken for deg!

På denne turen blir det daglige vandringer. Bagasjen sendes i buss og du har med det du trenger for dagen i en dagstursekk. En er nødt til å være i form til vandringer hver dag.

Guide på turen er Stefan Kogeus.

Dag 1

Onsdag 22. april: Utreisedag Norge - Israel

Vi har avreise med Turkish Airlines fly fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutning fra andre steder i Norge. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til Metropolitan Hotel, i Tel Aviv hvor vi skal b

Dag 2

Torsdag 23. april: Fra Jaffa/Tel Aviv til Tel Afek, 24 km

Jaffa/Joppe er kjent fra Profeten Jona og Apostlenes gjerninger. Da sto Jona opp for å flykte til Tarsis, bort fra Herren. Han dro ned til Jaffa og fant et skip som skulle til Tarsis. I Jaffa bodde en kvinnelig disippel som het Tabita, på gresk Dorkas.

Dag 3

Fredag 24. april: Fra Tel Afek til Gimzo, 26 km

Fortsetter videre på Shvil Israel og i Hirbat Mazor vil vi se et romersk Mausoleum – ifølge tradisjonen var Døperen Johannes her en periode. Rett sør for El’Ad var det harde kamper i juli 1948 hvor både Jordan og Israel led store tap. På Tel Hadid har

Dag 4

Lørdag 25. april: Fra Gimzo til Messalit Zion, 24 km

Området vi går gjennom var befolket under Romerriket. Her er det mange arkeologiske spor som Hirbat Anava og Hirbat Ragav. Sistnevnte er et fint observasjonspunkt. Det er også mange underjordiske sisterner i området. Vi går gjennom Ayalons dal hvor Jos

Dag 5

Søndag 26. april: Fra Messalit Zion via Zova til Ein Kerem, 25 km

Vi starter på «Burmaveien» og de nes-te par dagene skal vi gå i Judeafjellene naturreservat. Et par militærposter fra 1948 passeres og fra toppen av Mt. Orna har vi oversikt over hovedveien mellom Tel Aviv og Jerusalem. Bnei Brit Memorial Cave og de se

Dag 6

Mandag 27. april: Fra Ein KErem til Jerusalem, 10 km

I dag går vi fra Ein Kerem til Jerusalem og vil se Yad Vashem, Herzl høyden, Knesset m.m. før vi når dagens mål – gamle Jerusalem. Ettermiddagen fri.

Dag 7

Tirsdag 28. april: Jerusalem

Vi gjør oss kjent i Jerusalem ved å føl-ge Jesu siste dager fra Oljeberget til Gravkirken. Ettermiddagen fri.

Dag 8

Onsdag 29. april: Wadi Kelt, øvre del. Jerusalem til Kfar Adumim, 12 km

Startpunktet er rett syd for Neve Ya’akov, en forstad til Jerusalem som ble grunnlagt i 1924, og avslutter da-gen i Kfar Adumim.

Dag 9

Torsdag 30. april: Wadi Kelt, nedre del. Kfar Adumim til Jeriko, 20 km

I Wadi Kelt går vi i den barmhjertige Samaritans fotspor (Luk.10:25-37). Jesus dro også fra Jeriko til Jerusalem (Luk.19:28). Noen mener også at dette er «dødsskyggens dal» som er nevnt i salmene.

Dag 10

Fredag 1. mai: Masada, Ein Gedi - Fridag

Vi besøker Masadafjellet hvor guiden forteller om historien både fra Hero-des den store sin tid og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og lan-det for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Ette

Dag 11

Lørdag 2. mai: Hjemreise

Vi sjekker så ut av hotellet, og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang.

Jodisk Bonnesjal Og Bonnebok
Wadi Qelt 4
Wadi Qelt 7
Klagemuren I Jerusalem 3
Tel Aviv Jaffa 1
Ein Gedi 5
Ein Gedi 1

Priser og betingelser

BOSTEDER
22/4 - 24/4 Hotel Metropolitan, Tel Aviv
24/4 - 27/4 Neve Shalom Hotel
27/4 - 29/4 Hotel Prima Royale, Jerusalem
29/4 - 02/5 Ein Gedi Kibbutz, Dødehavet
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvare

Prisen inkluderer

Prisen er under utarbeidelse!

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. april Oslo - Istanbul 1125 1615 TK 1752
22. april Istanbul - Tel Aviv 1755 2005 TK 788
2. mai Tel Aviv - Istanbul 0830 1055 TK 865
2. mai Istanbul - Oslo 1405 1650 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Fra hav til hav i Israel (22.04 – 2.05 2020) med Dag Johansen.