Galilea 6
JLM fra Oljeberget 11
Saligprisningens berg 21

Fra Galilea via Samaria til Jerusalem
Sommertur til Israel

Avreisedato

24.06.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

23 290,-
Genesaretsjøen 32

Dag 1

LØRDAG 24. JUNI

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo kl. 19:55 med Baltic Air via Riga til Tel Aviv med ankomst kl.03:50. Buss venter oss på flyplassen og kjører oss mot Galilea.

Genesaretsjøen Båt 9 2

Dag 2

SØNDAG 25. JUNI

TEL AVIV – TIBERIAS. PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN
På vei mot Galilea stopper vi og tar god tid til å spise frokost som er inkludert i turprisen. For å redusere kostnader har vi ikke hotell denne korte natten, men satser på at alle har fått sovet litt på flyet. Vi skal i båt ut på Genesaretsjøen fra Ginosar. Ute på sjøen stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Turen går videre til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om Fiskefangsten før vi drar til hotellet og sjekker inn. Kanskje noen ønsker et bad i Genesaretsjøen før middag? Vi får en litt rolig kveld.

Sicamortree in Jericho MINDRE PIX

Dag 3

MANDAG 26. JUNI

SAMARIA OG JERIKO PÅ VEI TIL JERUSALEM

Vi i forlater Galilea og kjører mot Samaria. Vi besøker Elon Moreh-fjellet hvor Abraham fikk landløftene. Her ser vi grotten, og herfra har vi en fantastisk utsikt over området. Så går turen til utsiktspunktet på Garisim, velsignelsens fjell, med utsikt over Nablus med Josefs grav, som ligger mellom fjellene Garisim og Ebal. Vi drar videre via Jordandalen til Jeriko. Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase i Jordandalen. Vi stopper ved utsiktspunktet over Jeriko området før vi besøker byen. Vi ser vannkilden og morbær-treet og minnes Sakkeus før vi så forlater Jeriko og starter oppstigningen de ca. 1200 meterne til Jerusalem.

Tempel model pa Israels museum

Dag 4

TIRSDAG 27. JUNI

JERUSALEM, OLJEBERGET, GETSEMANE
Etter frokost kjører vi opp på Oljeberget og ser utover «Den Hellige Stad» Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemane og passerer ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer forbi og videre nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal også inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi går inn en av portene i bymuren, Løveporten, til Gamlebyen og vandrer Via Dolorosa, lidelsens vei, og stopper ved noen av stasjonene på vei mot Gravkirken. Siste besøk i dag er Israel museum, det israelske nasjonalmuseum, der blant annet deler av de berømte Dødehavsrullene er utstilt. Her er det mulig å se hele Jesaja-rullen, den eneste fullstendige bokrullen fra Det gamle testamente som ble funnet. Her er også den store modellen av Jerusalem på Jesu tid som gir et godt inntrykk av hvordan byen så ut og ikke minst en anelse om hvor stort og flott tempelet har vært.

Døpeplassen Kaser El Yahud 3

Dag 5

ONSDAG 28. JUNI

Til DØDEHAVET , MASADA OG QUMRAN
Denne dagen stiger vi ned de ca. 1200 høydemetrene til Dødehavet og kommer til Masadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt.

Vi drar så nordover langs Dødehavet og stopper ved Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Vi ser hulene fra bussvinduet og vi får her mulighet til å bade. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet i Dødehavet. Etter en god pause kjører vi videre nordover langs Dødehavet og kommer til Qasr ElYehud, Jesu dåpssted ved Jordanelven. Det var her Johannes døpte ham, og det var i dette området israelsfolket kom til Landet ledet av Josva.

Yad Vashem JLM 6

Dag 6

JERUSALEM , YAD VASHEIM OG FRI
Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke og museum over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Fugler

Dag 7

FREDAG 30. JUNI

YAD MORDECHAI KIBBUTZ
Vi kjører fra Jerusalem og ut til kystsletta syd for Askelon til Kibbutz Yad Mordechai og besøker kultursenteret der. Vi får også høre om livet i kibbutzen. Vi besøker også grottene i Beit Guvrin nasjonalpark. Her er et enormt grottesystem som i 2014 ble lagt til som et av Unescos Verdensarv sted. Grottene ble brukt som vannsystem, olivenpresser, lager rom, dueslag og staller og gravsted. Her var stenbrudd og kultsted. Det er et enormt område og vi vil se en del av det.


Klagemuren solnedgang og flagg JLM 1

Dag 8

LØRDAG 1. JULI

JERUSALEM
Det er sabbat og vi tar det rolig sammen med Israels folk. Vi skal til Vestmuren og feire med de lokale. Det er mulighet for tur på byen etter middag for å oppleve det yrende folkelivet i hovedgaten Ben Yehuda når sabbaten er over.

Gravkirken JLM 9

Dag 9

SØNDAG 2. JULI

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med Baltic Air kl. 06.40 fra Tel Aviv, ankomst Oslo kl. 19.10.

Priser og betingelser

Pris fra 23 290,-

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg: kr 8 700,- begrenset antall

OVERNATTINGSTEDER

24/6 – 25/6 På flyet

25/6 – 26/6 Nof Ginosar Hotel, Tiberias

26/6 – 02/7 Grand Court Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 1 900,- (pr. sep. -22, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøks-steder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 80 USD pr. pers.
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
Oslo – Riga 19:55 22:25 BT 154
Riga – Tel Aviv 23:25 03:50+1 BT 771
Tel Aviv – Riga 06:40 11:15 BT 772
Riga – Oslo 18:30 19:10 BT 153
Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/