Gamlebyen JLM 5 mindre pix
Beer Sheba 1 liten
Bønnebok og bønnesjal

For deg som allerede har vært i Israel
Nye steder i Bibelens land

Avreisedato

24.05.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

22 780,-

For deg som allerede har vært i Israel

Denne turen tar for seg noen av de Bibelske steder i Judea og Samaria omtalt i profetbøkene, hvor 80 % av Bibelen enten ble nedtegnet eller handlingen fant sted, og som stort sett ikke blir besøkt av vanlige turister. Vi besøker også arkeologiske utgravninger, Bet El hvor Jakob hadde sin drøm, patriarkenes grav i Hebron m. m. I tillegg får vi oppleve Shavuot/Pinse feiringen i Jerusalem.

Dette er en tur for deg som allerede har vært i Israel før og opplevd de typiske turiststedene og kirkene. Denne turen tar for seg noen av de Bibelske steder i Judea og Samaria omtalt i profetbøkene m.m, og vi får gleden av å møte mange interessante lokale troende jøder som vil fortelle sin unike historie. Dette er et område som stort sett ikke blir besøkt av vanlige turister, på tross av at dette er området hvor ca 80% av Bibelen enten ble nedtegnet eller handlingen fant sted. Det var også her Jesus og disiplene hans vandret mellom Jerusalem og Galilea. Nesten uansett hvor det gjøres arkeologiske utgravinger i området finner man bevis på at dette er et område hvor jødene en gang bodde, noe de også gjør i dag. Vi besøker også andre steder som normalt ikke blir besøkt, som de arkeologiske i Shilo der tabernaklet stor i stod i 369 år, Bet El der Jakob hadde sin drøm, Elon Moreh der Abraham kom inn i landet og fikk løftet, Hebron der Abraham, Isak og Jakob, Sarah, Rebekka og Lea er begravet, Tempelplassen m.m. I tillegg får vi også oppleve å feire Shavuot/Pinsen i Jerusalem.

JLM solnedgang 5

Dag 1

ONSDAG 24. MAI

Utreisedag; Norge – Israel
På flyplassen i Tel Aviv blir vi møtt av “Smile-service” som tar oss med til ventende buss som bringer oss til Jerusalem og hotell Eyal. Vi spiser middag og tar en rolig kveld.

Davidsbyen Jerusalem

Dag 2

TORSDAG 25. MAI

Jerusalem
Bussen henter oss på hotellet kl. 08.00 og kjører oss kun til Oljeberget. Her nyter vi utsikten. Vi fortsetter ned langs gravplassen på Oljeberget tar et kort stopp i Getsemane hagen. Herfra spaserer vi over Kedron og går langs østsiden av Tempelmuren ned til Davidsbyen hvor vi blir møtt av en lokal guide. Der vil vi se en film og går deretter ned Warrens Shaft, Gihon Kilden og ned til Siloah dammen. De som ønsker å gå gjennom Hiskia tunellen med vann til knes kan gjøre det. Husk sko som tåler vann og lommelykt. Tunellen er 535 meter lang og går fra Gihon kilden og ender opp i Siloah dammen. Herfra kan vi gå den nyåpnede Herodestunellen som går fra Siloadammen og opp til Klagemuren. Det har vært gjort flere store utgravinger i City of David de siste årene, så vi vil få muligheten til å lære mer om hvordan Jerusalem var både på Davids tid og også frem til ca år 70. Dette var Jerusalem på Jesu tid, så her kan vi vandre på steinene fra den tiden. Etter lunsj kan de som ønsker og orker det være med på en vandring på bymurene. Vi vil gå fra Jaffaporten og videre så langt vi ønsker. Her får vi flott utsikt over Jerusalem. I dag er det forberedelsesdag til Shavuot, Ukesfesten, også kjent som Pinsen. Mest sannsynlig stenger butikkene i de jødiske områdene tidlig i dag.
Torsdag kveld, etter middag, kan de som ønsker gå til Kotel/Klagemuren for å være med på seremonien som foregår der. Det er felles bønn og tusenvis av mennesker blir med på dette gjennom hele høytiden.

Klagemuren JLM 8

Dag 3

FREDAG 26. MAI

Jerusalem
Shavout og fridag. Vi har da hele dagen til å oppleve Herrens høytid i Jerusalem. Dette er en av de tre høytidene der menn er forpliktet til å dra opp til Jerusalem, jf. 5. Mos 16:16. Dette var årsaken til at så mange mennesker var samlet på Tempelplassen den gangen ånden falt over disiplene og de begynte å tale i andre tungemål. Vi har dagen til fri disposisjon, og vil om mulig møte messianske menigheter i Jerusalem.

Bønnebok og bønnesjal

Dag 4

LØRDAG 27. MAI

Jerusalem
Sabbat. Fridag som kan benyttes etter eget ønske. Vi legger opp til frivillig bibelstudium deler av dagen, ellers kan dagen benyttes til turer i Jerusalems flotte parker m.m. Vi vil også prøve å møte lokale rabbinere som kan undervise oss utfra ukens tekst, besøke en synagoge og gjerne også messianske menigheter/grupper. Det er ellers fritt frem til å besøke de arabiske områdene for de som ønsker dette. Lørdag kveld etter middag: Frivillig tur på Ben Yehuda der alt våkner til live igjen etter både en sabbat og Shavout, - en opplevelse som det virkelig anbefales å få med seg.

Gull Menoraen utenfor Hurva synagogen

Dag 5

SØNDAG 28. MAI

Jerusalem
Frivillig tur til Tempelplassen om morgenen. Vi håper å møte lokale jøder som kan fortelle oss mer om Tempelplassen og dens viktighet. Vi går så til Kotel – Klagemuren på returen. Siden går vi til Hurva synagogen hvor vi kan se hvordan denne er gjenoppbygd etter å ha ligget i ruiner flere ganger. Vi vil prøve å møte lokale butikkeiere i Gamlebyen og få høre deres historie om hvordan det var å flytte inn i Gamlebyen i årene etter 1967. Vi spiser lunsj i Jerusalems gamleby, og de som ønsker anbefales å ta en tur innom Tempelinstituttet der modeller av alt som skal inn i det nye Tempelet er utstilt. Om kvelden kan de som ønsker være med på et lysshow i Davids Citadel (ikke inkludert i prisen).

Hebron

Dag 6

MANDAG 29. MAI

Jerusalem - Hebron
I dag vil vi ha guide. Vi håper å få ei messiansk finsk, men svensktalende guide som bor i området. Turen går i dag sørover til Hebron. På veien sørover tar vi et kort stopp for å besøke Rakels grav i Efrat, nær Betlehem. I Hebron vil vi prøve å møte noen av de lokalei/ved deres hjem. Vi besøker Makpelah hulen hvor Abraham og Sarah, Isak og Rebekka og Jakob og Lea er begravet. Siden går også opp til Beit Hadassa sykehuset som har en minneutstilling fra massemordet i 1929. Vi besøker også den gamle gjenoppbygde Avraham Avinu (Abraham vår far) synagogen og går opp til de gamle bymurene som trolig er tilbake til Abrahams tid. Om vi får tid går vi innom det tradisjonelle gravstedet til Ruth og Isai og Abrahams kilde som også ligger i Hebron. Vi spiser lunsj i Hebron. På returen kjører vi innom Arugot Farm og møter Ari Abramowitz og/eller Jeremy Gimpel for en rundtur hos dem. Ari og Jeremy er både rabbinere, bønder og TV/radio verter. De driver The Land of Israel Fellowship hvor de samler både kristne og jøder fra hele verden til felles bibelstudie via internett hver søndag. Vi reiser tilbake til vårt hotell i Jerusalem hvor vi spiser middag. De som ønsker kan ta turen ut i Jerusalems gater etter middag.

Vinranker

Dag 7

TIRSDAG 30. MAI

Samaria
I dag forlater vi Jerusalem. Turen i dag går til Bet El hvor Jakob hadde sin drøm m.m. Her finner vi også gamle ruiner fra avgudstempler fra den gang Israel var delt i to kongeriker. Vi kjører forbi flere byer/ landsbyer kjent fra profetbøkene m.m. Vi tar et lengre stopp i Shiloh hvor vi får en omvisning i området der Tabernakelet stod i 369 år. Her får vi høre historien om Hanna, Samuel og Eli m.m. Vi tar et kort stopp i vingården rett ved siden av utgravingene der vi kan ta en liten tur og lete etter potteskår fra Tabernakelets tid. Vi spiser lunsj i/ved Shiloh. Vi vil også innom Esh Kodesh, bosetnigen med navnet «Hellig ild» som ligger rett ved Shiloh. Der vil vi møte lokale jøder, vingårdseiere m.m som kan fortelle om hvordan det er å leve i Benjamins land. Vi kjører så til hotellet Eshel HaShomron i Samaria hvor vi får en omvisning i deres hage om kvelden etter middagen.

Shilo i Samaria mindre

Dag 8

ONSDAG 31. MAI

Samaria
Turen går nordover til Itamar og Elon Moreh i Samaria. Der får vi høre den bibelske betydningen disse stedene har hatt. Elon Moreh, eller Mores terebintelund leser vi om i 1. Mos. 12. Kanskje kan vi også møte en moderne skriftlærd som kan vise oss hvordan en Torah rull blir skrevet, og også stoppe innom hos moderne garvere der de lager skinnet til Torahrullene? I Itamar vil vi få en omvisning på geitegården og også møte lokale israelere og får høre om deres organisasjoner. Vi spiser lunsj i Itamar. Turen går videre til Har Bracha, Velsignelsens fjell (også kalt Mt Garisim). Vi kjører ut til den samaritanske landsbyen hvor vi blant annet stopper og ser over til Ebal fjellet hvor Josvas Alter finnes og får en fin oversikt over Sikem/Nablus. Vi ser ned på Josef grav i Sikem. Siden kjører vi inn i bosetningen Har Bracha hvor vi møter den amerikanske organisasjonen HaYovel og lokale israelske vingårdseiere m.m. HaYovel bringer hvert år flere hundre kristne frivillige fra hele verden for å oppfylle profetiene om at fremmede skal være vingårdsarbeidere på Samarias fjell. Vi spiser middag på Har Bracha. Vi drar så tilbake til hotellet Eshel HaShomron hvor vi avslutter dagen med en oppsummering av turen.

Oljeberget JLM Dame utsikt mot Jerusalem mindre pix

Dag 9

TORSDAG 01. JUNI

Hjemreisedag: Israel - Norge
Vi takker for oss og sier Leitraot – på gjensyn til Israel. Transport til flyplassen, hvor vi må være ca. kl. 09:30

Priser og betingelser

Pris fra 22 780,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7.350,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

24/5 -30/05 Hotel Eyal, Jerusalem

30/5 - 01/06 Eshel HaShomron, Samaria

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

• Flyreisen t/r Oslo

• Flyavgifter/oljetillegg kr. 1.850,- (per okt-22, kan endre seg)

• Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet

• Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder

• Halvpensjon dvs. frokost og middag

• Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet

• Norsk reiseledelse

• Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

• Øvrige måltider og drikke til måltider

• Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 52 per pers. beløpet legges i konvolutt og gis reiseleder ved avreise.

• Enkeltromstillegg

• Reise- og avbestillingsforsikring

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
24. MAI Oslo - Warsawa 10:45 12:45 LO 482
24. MAI Warsawa - Tel Aviv 14:00 18:50 LO 155
01. JUNI Tel Aviv - Warsawa 08:30 10:50 LO 156
01. JUNI Warsawa - Oslo 14:10 16:55 LO 165
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.