Krakow
Storbytur for individuelle reisende fra Ålesund

Avreisedato

25.09.2019

Varighet

4 dager

Pris fra

4 400,-

Krakow

Krakow er en av Europas vakreste byer og byr på mange spennende opplevelser. Byens atmosfære, majestetiske arkitektur, unike attraksjoner, shoppingmuligheter, restauranter og pulserende utesteder, garanterer en flott opplevelse for deg og reisefølget. Byen sammenlignes med Praha, og flere eventyrlystne nordmenn har nå fått øynene opp for Krakow.

Vi har sikret oss flybilletter og hotell i Krakow i perioden 25-28. september for deg som vil reise på egenhånd.

25/9 Avreise fra Vigra kl. 07.00 via Gardermoen. Ankomst Krakow kl. 11.45.

28/9 Avreise fra Krakow kl. 09.55 via Gardermoen. Ankomst Ålesund kl. 15.15

Hotell Ascot ligger rett ved gamlebyen og har en veldig sentral plassering. Hotellet har 3* og fremstår som et godt hotell for en billig penge. www.hotelascot.pl/

Høydepunkter på turen

 • Fly Ålesund-Krakow
 • Overnatting i 3 netter på Ascot Hotel med frokost
 • Transfere Flyplass-Hotell t/r

Gode tips på ting du må få med deg på turen:

Saltgruvene
Saltgruvene

Saltgruvene

Et populært turistmål er den berømte Saltgruvene i Wielizca med den underjordiske Saltkatedralen. Her kan du bli med på en spennende vandring gjennom gruvegangene helt ned til ca. 130 meter. Saltgruvene ble skrevet inn som en av de aller første objekter på Unescos liste over verdens kulturarv.

Mariakirka
Mariakirka

Mariakirken

På markedsplassen Rynek Glowny finner vi en av de mest populære og definitivt mest fotograferte attraksjonene i byen, Mariakirken. Det er en flott mursteinskirke som ble bygget på 1300-tallet etter gotisk arkitektur, og har en av Europas vakreste interiør. Vi anbefaler deg å besøke Mariakirken på en solrik dag da solskinnet lyser inn og de flotte vindusmaleriene og innvendige utsmykkingen kommer til sin rett.

Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau

Om du ønsker et innblikk i grusomhetene fra 2.verdenskrig kan du ta turen ut til konsentrasjonleirene Auschwitz-Birkenau. Over 1 million jøder ble utryddet i disse leirene. Av de 767 norske jøder som ble sendt dit overlevde bare 26.

Wawel-slottet
Wawel-slottet

Wawel-slottet

I sentrum av Krakow finner vi det vakre Wawel-slottet. Derifra er det en fantastisk utsikt over Stare Miasto og og Wisla-elven. Vi anbefaler deg en tur inn i slottet med det originale interiøret og et besøk i "Dragon's Den", dragens hule.

Kazimierz
Kazimierz

Kazimierz: Jødisk kvartal

Vi anbefaler et besøk i det gamle jødiske kvartalet i Kazimierz. Her ligger flere gamle synagoger og et jødisk museum. I disse autentiske omgivelsene ble den kjente filmen ”Schindlers liste” innspilt.

Wawel-slottet
Wawel-slottet
Mariakirken
Mariakirken
Saltgruvene
Saltgruvene
Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau

Priser og betingelser

Pris fra 4 400,-

Tillegg for enkeltrom: kr 1000

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Ålesund-Krakow inkl. bagasje og flyskatter 
 • Overnatting i dobbeltrom 3 netter på Ascot Hotel med frokost
 • Transfere Flyplass-Hotell t/r

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Øvrige måltider
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
25.09.2019Ålesund - Oslo07:0008:00
25.09.2019Oslo - Krakow09:4011:45
28.09.2019Krakow - Oslo09:5512:00
28.09.2019Oslo - Ålesund14:1515:15
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på  ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.