Sist oppdatert 02. juni, kl. 06:56

Informasjon vedrørende coronavirus

Sypressfralufta 2048x1365
Soloppgeorgine 1024X683
Palmehageee 1024X683

Flor & Fjære
Sensommertur til

Avreisedato

27.08.2021

Varighet

3 dager

Pris fra

6 950,-

Flor & Fjære

Opplev Palmeøya Sør-Hidle i Ryfylket. Vi besøker den flotte parken med sydlandsk atmosfære og eksotiske planter.

Historien om Flor & Fjære startet i 1965. Gartner Åsmund Bryn kjøpte en gammel husmannsplass på 15 mål på Sør-Hidle. Det fantes ikke et tre på området så Åsmund startet med å plante furu og sitkagran som le mot vind og ruskevær fra nordvest. Slik la han tilrette for planter som ikke var så hardføre.

Åsmund så utfordringer i landskapet og med god hjelp, traktor og gravemaskin begynte hagen å ta form. Ideen om Flor & Fjære vokste frem, og i 1995 åpnet hagen for gjester. Hagen er i stadig utvikling. Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før.


Turen går i samarbeid med:Bergen
Bergen

Dag 1

Torsdag 26. august fra Nordvestlandet

Avreise fra Ålesund (Skateflua) kl. 08.00, Moa kl. 08.30, Magerholm kl. 08.50. Vi passerer Stranda og Stryn. Lunsjpause i Innvik. Videre gjennom Jølster og Sunnfjord til Lavik i Sogn. Videre til Bergen for middag og overnatting.

Middag
Stavanger Harbour Houses

Dag 2

Fredag 27. august

Vestlandsbussen:

Avreise fra Bergen (Terminus) kl. 10.00, Halhjem kl. 11.00, Leirvik (Grand Hotel) kl. 12.15, Føyno kl. 12.30 og Haugesund (Flotmyr) kl. 13.30.

Sørlandsbussen:

Avreise fra Arendal (Harebakken) kl. 12.30, og fra Kristiansand (Rutebilstasjonen) kl. 13.30.

Avreise fra Oslo:

Rutebuss fra Oslo Bussterminal kl 08.15 til Arendal, Harebakken bussterminal. Der venter Plussreisers buss og dere går over i denne og følger den videre til Stavanger.

Overnatting, middag og samling for begge bussene på Scandic Stavanger City Hotel.

Middag
Lukepaakaientrillebaaremorgen 1024X683

Dag 3

Lørdag 28. august

Turen går til Skagenkaien i Stavanger sentrum. Her blir det båtavgang til Flor & Fjære på Sør-Hidle kl 11.00. Etter omvisningen, en flott lunsjbuffet og god tid på egenhånd i dette flotte hageanlegget, tar vi båten tilbake til Stavanger. Middag og kveldssamling på hotellet.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

Søndag 29. august

Program søndag: ikke klart

Vestlandsbussen er i Haugesund ca kl. 19.00, Stord ca kl 20.00 Bergen ca kl. 22.00. Sørlandsbussen kjører via Sola over Jæren til Egersund. Ankomst Kristiansand ca kl. 22.00 og Arendal ca kl. 23.00.

Reisende fra Nordvestlandet overnatter i Bergen

Reisende fra Østlandet overnatter i Kristiansand

Frokost Lunsj
Nordfjord

Dag 5

Mandag 30. august til Nordvestlandet og Østlandet

Til Nordvestlandet: Turen går nordover forbi Førde, Nordfjord og tilbake til Sunnmøre. Ankomst Ålesund ca kl. 18.00. Middagsstopp på Innvik Fjordhotell.

Til Østlandet: Tog fra Kristiansand til Oslo.

Frokost
Villmarkji 1024X683
Svanesjoen 1024X683
Statsraad Lehmkuhl 1024X682
Skutevedkaien 1024X683
Olavvanner 1024X682
Lukepaakaientrillebaaremorgen 1024X683
Lordag 1024X683
Klosterbordmellomblomster 1024X683
Kaien Hoved Folk 1024X682
Japanstepstonesforan 1024X682
Havna2014 1024X683
Gullregn 1024X683

Priser og betingelser

Pris fra 6 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 400 per natt

Bestill

Prisen inkluderer

 • Bussturen
 • To overnattinger med frokost og middag i Stavanger
 • Utflukt til Flor & Fjære inkludert båttur, omvisning og lunsj
 • Program søndag Ikke klart ennå
 • Ferjeutgifter
 • Reiseledertjenester

Fra Nordvestlandet er det i tillegg inkludert 2 overnattinger m/frokost i Bergen og middager på vei til og fra Møre.

Fra Østlandet er det i tillegg inkludert 1 overnatting med frokost i Kristiansand.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A (Egne Covid-19 regler i 2021)
  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avmelding dersom turen avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.