Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem Kors Tak
Temareise Jerusalem22

Bli kjent med Israel
Høstferie i Bibelens land

Avreisedato

12.11.2017

Varighet

8 dager

Pris fra

16 450,-

Fulltegnet

Bli kjent med Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og vil skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie? Og betale minst mulig for det? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet. Kom og bli med!

Vi besøker bl.a. Jerusalem, Dødehavet, Jordanelven, Judea, Galileasjøen, og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Det blir Bibeltimer. Og den som liker å bade, skal vi gjøre det ytterste for, at der blir anledning til å få dukket seg i Middelhavet, Genesaretsjøen og Dødehavet / Salthavet.

Høydepunkter på turen

 • Jerusalem
 • Dødehavet
 • Jordanelven
 • Judea
 • Galileasjøen
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Søndag 12. november: Utreisedag Norge - Israel

Vi har avreise med Austrian Airlines fly fra Oslo via Wien til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell, Margoa, i Netanya.

Ceasarea Israel

Dag 2

Mandag 13. november: Caesarea-Megiddo-Haifa-Akko

Etter en god frokost buffé forlater vi Netanya, og reiser nordover på kystsletten, gjennom Sharons dal, og til Caesarea ved havet, (Apgj. 9.30, Apgj. 10.24-48) som var hovedstad i Judea under Romerne. Vi besøker utgravningene av denne gamle byen, det romerske teateret og akveduktene. Så fortsetter vi til Megiddo (I. Kongebok 4.28, 9.15, II. Kongebok 23.29, Åpenb. 16.16), hvor vi kan beskue den kjente Harmageddonsletten.

Deretter til den flotte havnebyen Haifa, som ligger ved Middelhavet. Vi stiger opp på Karmelfjellet, og beskuer byens flotte hageanlegg, og enorme utsikt over store deler av nord Israel. Fra Haifa fortsetter vi til Akko (Mika 1.10) som var hovedstad i korsfarer tiden, i en periode på over 100 år. Vi besøker gamlebyen her, og Akkos nydelige havn.
En lang dag, men en fantastisk start på vår rundtur i Landet.

Israel Raege 07

Dag 3

Tirsdag 14. november: Tiberias - Kapernaum - Banias - Golan

Etter frokost reiser vi i dag nord-øst, og starter med en båttur på Genesaretsjøen over til «Jesu by» Kapernaum (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk. 7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Vi besøker ruinene av Synagogen i fra det 2. århundret. Fortsetter så til Tabgha (Mat. 13, Mark. 33-45, Joh. 21), hvor brød- og fiskeunderet skjedde. Her besøker vi kirken med det kjente mosaikk gulvet. Så fortsetter vi til Saligprisningens berg (Mat. 5 – 8) hvor Jesus holdt Bergprekenen.

Turen går så helt til det nordlige Israel, til Banjas (Caesarea Fillipi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Vi kjører så opp på Golanhøydene, hvor vi besøker Ben Tal høyden, med dens flotte utsikt til Hermon-fjellet og langt inn i Syria. Så retur til vårt hotell ved Middelhavet for middag venter oss.

Israel Nazareth

Dag 4

Onsdag 15. november: Nasaret - Beit Shean - Jordanelven

Vi kjører til Nasaret (Luk. 1.26, 4.16-29, Mat. 2.23). I Nasaret skal vi besøke Bebudelseskirken (Midtøstens største kirkebygg), Josefs «snekkerverksted» og Nazareth Village. Deretter kjører vi igjennom byen Beit Shean, ên av de gamle Decapolis byene (Mark. 5.20, 7.31). Dette er byen der Kong Saul og hans tre sønner ble hengt opp på murene (I. Samuel bok 31.10-13).

Så sørover i Jordandalen, til Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko, før vi vender vestover, og stiger opp til «Byen av Gull, Guds by og Israels evige hovedstad; Jerusalem. Her skal vi nå bo to netter på hotell Montefiore, i hjertet av Jerusalem!
20.30 etter middagen på hotellet, blir det tilbud om: Kveldssamling med åndelig fellesskap.

Jerusalem Oljeberget

Dag 5

Torsdag 16. november: Jerusalem

I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Et virkelig høydepunkt på turen! Vi starter med panorama utsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 2000 år siden. Besøker Vestmuren / Klagemuren. Vandrer deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10), og selvfølgelig besøker de fargerike og uforglemmelige Basargatene i byen!

Vi legger også opp til et besøk i Gordons Golgata, med ei nattverdstund.
Deretter kjører vi forbi det Israelske Knesset (regjeringskvartalet), til Hertzel høyden, hvor vi skal gjøre et kort, men svært viktig, besøk ved Yad Vashem, Holocaust museet.
Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her! Og får vi mulighet til mer, vil det bli flettet inn gjennom dagen.
Vi bor som sagt i hjertet av Jerusalem, og det å ta en kveldstur i byens gater, eller langs ved en opplyst Bymur rundt Gamlebyen, er en flott opplevelse. Eller for deg som har kjente i byen, er det en flott mulighet til å besøke dem. Hva med et besøk på Beit Norvegia, Karmels hus i Jerusalem. Eller avtale med Casparisenteret om et eventuelt besøk der? Kvelden er din. Kos deg!

Israel Masada

Dag 6

Fredag 17. november: Qumeran - Masada - Dødehavet

Vi sier på gjensyn til Jerusalem for denne gangen. Kjører igjennom Judea ørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydeforskjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp langs med veien ved Qumeran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947, hører historien og tar tid til noen bilder. Vi kjører så sørover langs med Salthavet, til den kjente Masada festningen hvor noen av jødene søkte tilflukt, da Romerne ødela templet i Jerusalem i år 70. Vi skal her få se bl.a. noe av det gamle autentiske vannsystemet og Herodes Palass. (for dem av dere som ønsker det, blir det gitt tid og mulighet til å gå «the snake path» opp og ned til Masada festningen, ..eller bare en av veiene).

Vi avslutter denne dagen med tilbud om å få bade i Dødehavet. Hvor alle kan lese hebraisk flytende.
Vi kjører så via byen Arad på vår vei hjem til vårt hotell i Netanya.
Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, med frie vitnesbyrd og sang. Nyhetsoppdatering ved Ariel.

Israel Natanya 2

Dag 7

Shabbat 18. november: Fridag i Netanya ved Middelhavet

Det jødisk folk har shabbat, og vi sammen med dem. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor like ved Middelhavet, midt i Israel. Tilbudene står i kø, og reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Et Ord for dagen.
Kl. 17.00 Kort fellessamling. Vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.
Kl.20.00 Etter middagen på hotellet, går vi ut til hjertet av Netanya; til gågaten, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter!

Dag 8

Søndag 19. november: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Israel Masada
Israel Natanya 2
Israel Raege 07
Ceasarea Israel
Jerusalem Oljeberget
Israel Nazareth

Priser og betingelser

Pris fra 16 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2790,-

Det er mulig å bestille tilslutningsbillett hos oss, med SAS, fra andre flyplasser i Norge. Eivind Flå reiser fra Kristiansand kl. 1005 og lander i Oslo kl. 1050. På hjemreisen er det avgang 1430 fra Oslo og lander i Kristiansand kl. 1520.

Bosteder
12. – 15/11 Margoa, Netanya
15. - 17/11 Montefiore, Jerusalem
17. – 19/11 Margoa, Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
12.11.17 Oslo - Wien 13:40 16:15 OS336
12.11.17 Wien - Tel Aviv 20:25 00:50 OS859
19.11.17 Tel Aviv - Wien 06:15 09:15 OS860
19.11.17 Wien - Oslo 10:15 12:45 OS335
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.