Trang Gate I Jodiske Kvarter I Jlm 80
Bental1 80
Humus Og Falafel 08

Påsketur til Israel
Det profetiske ord, i bibelens land og blant hans folk Israel!

Avreisedato

03.04.2020

Varighet

11 dager

Pris fra

22 950,-

Få plasser igjen

Påsketur til Israel

Har du lyst til å oppleve påsken i Landet? Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje», som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midtøsten og har kanskje vært i Israel før, og ønsker et annerledes opphold og ferie? Lytte til bibeltimer, og få utlagt det profetiske ord, på en måte du lett vil forstå? Liker sol og varme? Da kan virkelig denne turen være midt i blinken for deg! Vi har lagt den opp slik at den også passer godt for førstegangs reisende.

Dag 1

Fredag 3. april: Utreisedag Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo til Tel Aviv, via Istanbul. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til hotellet i Jerusalem, hvor vi skal starte vår rundreise i Landet på Hotel Montefiore. Mulig å bestille tilslutningsbilletter med SAS.

Dag 2

Lørdag 4. april: Jerusalem

Det er shabbat og hviledag i Guds Land og by Jerusalem. Tenk, vi er i Jerusalem på selveste dagen før palmesøndag. Og i dag skal vi få se flere steder i denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og det jødiske folks hjerte gjennom 3000 år. Vi starter med panoramautsikten over byen sett fra Oljeberget. Herfra ser vi både bymuren og Tempelplassen godt. Deretter besøker vi «Alle nasjoners kirke» i Getsemanehagen, før vi går inn i gamlebyen og starter for fullt på vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid. «Brichot Hazon» og Betesda-dammen (ved St Anna kirken). Vi skal gå deler av Via Dolorosa, se restene av en av keiser Hadrian 4’s triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. århundre etter Kristus. Vi skal gå inn under byen, og se vannbassenger fra Jesu tid, og gå på byens gatenivå fra samme tid. Vi skal også besøke Vestmuren/Klagemuren, og deretter er det fri til å gå rundt i gamlebyens basargater. Etter en stund på oppdagelsesferd i disse gatene går vi samlet tilbake til hotellet. Etter middagen på hotellet, går vi ut på byen igjen sammen med folket (for den som har lyst), i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter.

Dag 3

Søndag 5. april: Palmesøndag i Jerusalem

Vi starter dagen med vandretur på deler av Jerusalems bymur. Vi går igjen «under jorden» for å se utgravningene fra hvordan deler av Jerusalem så ut våren år 70 etter Kristus. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 1400 år siden. Vi besøker Gravkirken (Matt 27,33-57; 28,10). Deretter besøker vi Israels Museum, med modellen av Jerusalem for 2000 år siden og Dødehavsrullene. Vi avslutter dagen med utsikten til Betlehem i fra Kibbutz Ramat Rachel. På vår tur hjem til hotellet, kan den som ønsker det gå av ved Mamilla, byens flotte handlegate, like utenfor Yaffa porten (mennenes store Klagemur og kvinnenes paradis) Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem.

Dag 4

Mandag 6. april: Judeaørken - Jordandalen - Tiberias

Vi sier «på gjensyn» til Jerusalem for denne gangen, og reiser østover mot Dødehavet. Vårt første stopp blir; «Den barmhjertelige Samaritans herberge». Deretter drar vi til Qumeran, hvor man fant «Dødehavsrullene». Det blir bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende! Før vi kjører nordover i Jordandalen, gjør vi et stopp i «Qasel ElYahud», Jesu dåpsplass, ved Jordanelven. Like før vi når fram til Genesaretsjøen skal vi gå en kort tur i en daddel-palmelund, og få se den «Glemte øy». Før vi kommer til hotellet, tar vi en liten rundtur til fots i Tiberias by, og nyter bl.a. byens flotte strandpromenade.

Dag 5

Tirsdag 7. april: Båttur på Genesaretsjøen, Hazor, Dan og Golan

Vi bor like ved Genesaretsjøen, og hva er vel da mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene fra Det nye testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningenes berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Zaida m.m. Deretter reiser vi opp til Hazor, og besøker arkeologiske utgravninger som fører oss mer enn 2600 år tilbake i tid. Vi kjører så igjennom Huladalen, og til de arkeologiske utgravningene i Dan, med bl.a. «Abrahams port» som er mer enn 3700 år gammel. Vi stiger opp på Golanhøyden og kjører gjennom druserlandsbyer. Vi avslutter med panoramautsikten over store deler av det nordlige Israel sett fra Bental-høyden. Herfra ser vi også langt innover i Syria. En fantastisk dag.

Dag 6

Onsdag 8. april: Galilea

Vi besøker i dag Saligprisningenes berg «Har Ha-Asher» og Kapernaum, før vi forlater Tiberias og Genesaretsjøen for denne gang. På vår veg vestover, kjører vi forbi Kana i Galilea og Nasaret, videre over Karmelfjellet, besøker Caesareas Aqvadukter, og kjører så til vårt hotell ved Middelhavet i Tel Aviv. Her skal vi nå slappe av, og ha virkelig ferie. Det blir tilbud om bibeltimer og fellessamlinger. Reiseledere og guide står klare til å hjelp og veilede dere som skulle ønske å reise rundt i Landet på egenhånd de kommende fridager. Kos dere! I kveld er det Jødisk Påskeaften.

Dag 7

Torsdag 9. april: Bibeltime, bading i Middelhavet

Det er Skjærtorsdag i den kristne påskehøytid, og første påskedag i den jødiske påske. En høyhelligdag i Israel. Du har fri, og kan kose deg ved Middelhavet, Tel Aviv—Yaffo og/eller få med deg en bibeltime.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime med Eivind Flå
Det blir en samling med andakt og frie vitnesbyrd på kvelden.

Dag 8

Fredag 10. april: Bibeltime, tur til Yaffo, bading i Middelhavet

I dag åpner butikkene igjen, men lukker tidlig på ettermiddagen på grunn av Shabbaten som starter i kveld.

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime ved Eivind Flå
Kl. 10.00 Rundtur i byen til fots for den som har lyst. Vi går bl.a. til byens store marked (Karmel-markedet), og butikker (en god dag å handle Dødehavsprodukter), og videre vandretur til gamle Yaffo.

Dag 9

Lørdag 11. april: Shvelat Yahuda

I dag blir det mye nytt å se, sannsynligvis også for den som har besøkt Landet tidligere. Sikkord er: Tel Azeqa, By under bakken / Beit Guvrin, Edoms land, Sakarja, Shaaraym, Emek Ayela, Kong David, Goliat og Filisterne. Vi starter ved «Goliats grav», før vi reiser ned igjen på kystslettene (Hashvela) og Emek Ayela og Tel Azeqa. Deretter til Beit Guvrin og Tel Lakhish, før vi reiser nord-vestover og tilbake til Tel Aviv.

Dag 10

Søndag 12. april: Første påskedag i Jerusalem

Første påskedag deltar vi på den skandinaviske gudstjenesten i Gordons Golgata. På vår vei tilbake igjen til vårt hotell gjør vi et stopp eller to, alt etter hvor god tid vi får. Vi gjør bl.a. et kort, men viktig, besøk på Holocaust-museet «Yad Vashem».

Etter middag på hotellet har vi en fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser og tegner inn på Israelskartet hvor vi har vært på utflukter under besøket i Landet.

Dag 11

Mandag 13. april: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel Aviv. Sier Le’hitra’ot, på gjensyn, til Israel for denne gang. Og vi gleder oss allerede til neste tur (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

View Of The Old City From The Mount Of Olives
Aquaduct Cecarea Ved Havet
Baptism Site Kaser El Yahud
Fotolia 41906898 Subscription Xl
Esel
Appelsin1
Israel Blomst Brunstad
Aerial Skyline Tlv

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 7.150,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsktalende guide, Ariel.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfører med 110 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.