


Få plasser igjen
Opplev Jødenes hjemland med bibelen som guide. Bli med og opplev forbindelsen mellom fortid, nåtid og framtidsprofetiens Israel. Jubileumsmarkering 26. april med svenske, danske og norske Israelsvenner. Flott program med mye sang og mange hilsener.
Vigleik Brekke er kommunikasjonsleder i Øygarden kommune og har reist saman med Bjørg og Harry Wiig Andersen årleg til Israel dei 10 siste åra. Fram til han var tilsett i Fjell kommne var han redaktør og dagleg leiar i Kystradioen i 20 år.
Harry har vært reiseleder/turpredikant for oss i en årrekke. Han har reist på mer enn 100 turer til Israel fra1974 til nå. Få personer i Norge har hatt med seg flere turister til Bibelens land enn han. Han har vært rektor på Nordhordland Folkehøgskole og han har også hatt en periode som ordfører i hjemkommunen. I dag er han senior konsulent i Plussreiser og bidrar med sin enorme kunnskap.
Hanne Risvold har vært i Israel nesten 40 ganger, de fleste som reiseleder. Hun har jobbet som lærer i barneskolen og som sosiallærer og spesialpedagog. Hun har vært og er fremdeles KrF politiker. Hanne var med og etablerte Justøyfamiliens bibelcamping i 2003, og hun har vært leder for campingen i mange år. Det har også blitt mange reiser til Russland siden hun har vært styremedlem i stiftelsen “Hjelp til Russland” og redaktør av bladet “Hjelp til Russland” i mange år.
Avreise fra Norge
Etter ankomst til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv, kjører vi til vårt hotell.
Golanhøydene
Denne formiddagen skal vi opp på Golanhøydene. Vi skal like opp til grensen til Syria. Her oppe stod verdens største tanks-slag i oktober 1973. Vi skal opp på en høyde for å se inn mot spøkelsesbyen ”Kuneitra”. På Golan skal vi også besøke en fabrikk som lager kosmetikk av oliven. Dagen avsluttes med et besøk i Kibbutz Misgav Am like ved grensen til Libanon.
Områdene ved Genesaretsjøen
Området rundt Genesaretsjøen har mange minner om Jesu liv og virke. Vi drar opp på fjellet der Jesus holdt sin mest berømte tale, Bergprekenen. Her står en liten kirke med en fantastisk akustikk. Vi må bare prøve den! Ikke langt fra dette stedet ligger
Tabga. Etter oppstandelsen forteller Bibelen at her møtte Jesus sine disipler. Stedet er også kjent for at Jesus mettet 5000 mennesker. Og like ved Tagba ligger Kapernaum, Jesu egen by - der Han bodde fra han var 30 til 33 år gammel. Her ser vi
restene av en stor synagoge. I denne byen bodde også Peter og her kalte Jesus Matteus til disippel. Ca. kl. 14:00 skal vi ha en fin seilas over Genesaretsjøen fra Ginosar.
Nasaret - Jeriko - Jerusalem
Nå går ferden til JERUSALEM. Vi kjører sørover mot Jordandalen. Om morgenen starter vi med gudstjeneste i Kana i Galilea. Deretter kjører vi til Nasaret. Etter ca. 2 timer, kommer vi til Jeriko, (verdens eldste by). Her skal vi se mye interessant fra Bibelhistorien og vi skal kjøpe deilig solmoden frukt. På veien opp til Jerusalem skal vi ut i Judea ørken framføre lignelsen om ”Den barmhjertige samaritan”. Middag og overnatting i Jerusalem.
Jerusalem- Betlehem - Gravhagen/Gordons Golgata
Vi starter denne morgenen på Oljeberget. Dette berget ligger øst for Jerusalem og danner grensen mot Judeaørkenen. Jesu vandring mot Jerusalem den siste påsken starter her. Vi besøker Kristi Himmelfart -kapellet hvor vi leser og synger om Jesu himmelfart. Vi går videre nedover Palmesøndagstien, og midt på Oljeberget kommer vi til stedet der Jesus satt og gråt over Jerusalem. Kirken heter Dominus Flevit. Ved foten av Oljeberget kommer vi til Getsemane-hagen. Her hadde Jesus sin sjelekamp, og her ble han angitt av Judas og arrestert. Vi skal sitte blant hagens trær og synge og lese om det som skjedde her.
Etter lunsj kjører vi til Betlehemsmarkene. Dagen avsluttes med nattverdgudstjeneste i Gravhagen/ Gordons Golgata.
Dødehavet - Masada
Denne dagen går turen sørover langs Dødehavet. I nordenden av Dødehavet stanser vi i Qumran hvor de verdenskjente Dødehavsrullene ble funnet. Vi er nå i den dypeste kløften på jord. Dødehavet ligger ca 420 m under havets overflate. Vannet er ekstremt saltholdig og gir derfor en utrolig oppdrift. Derfor flyter man som en kork i vannet. Saltene i dette vannet utnyttes industrielt og eksporteres til hele verden. Her kan vi kjøpe de berømte Dødehavs-produktene som vi kan ta med hjem til Norge. Vi kjører videre sørover. Nå skal vi bade i dette spesielle havet. Fra badestedet kjører vi til foten av Masadafjellet. Vi tar en kabelbane opp til fjellets topp. Her skal vi få høre alt som skjedde her i år 73 e.Kr. MASADA er et fjell med loddrette sider men ganske flatt på toppen. Fjellet var regnet som uinntagelig for fiender. Her på toppen bygde Herodes den store flere palass, I år 70 e.Kr. rømte ca. 1000 seloter til toppen av Masada. I år 73 e.Kr. begikk disse selvmord for ikke å falle i romernes hender. Hele Masadas historie skal vi dele med hverandre når vi står her oppe på toppen. På vestsiden går vi nedover den romerske rampen. Med bussen skal vi nå kjøre lenger inn i ørkenen. Etter 25 minutter kommer vi til BEDUINLEIREN. I denne leiren vil beduinene motta oss med kaffe og te. Deretter skal vi spise lunsj i leiren. En av innbyggerne i leiren vil fortelle om livet som beduiner! På hjemveien passerer vi Beer Sheva og grensen til Gaza. Middag og Overnatting på vårt hotell i Jerusalem.
Holocaustmuseet - Klagemuren - Jubileumsfest
Vi starter dagen på det store Holocaustmuseet utenfor byen. Det er fryktelige scener som rulles opp for oss når vi ser hva dette folket led under 2. verdenskrig. 6 millioner jøder ble drept og av disse var 1,4 millioner barn. Det er kanskje barneavdelingen som gjør mest inntrykk på oss under dette besøket. Vi spiser lunsj i gamle Jerusalem og tar oss tid til å handle i basargatene. Dagen fortsetter ved Gråtemuren. -rester av tempelmuren kalles også for «klagemuren». Dette er jødenes helligste sted på jord. I dag brukes muren som bønnested og betraktes nå så viktig for jødene at de fastholder at de aldri vil gi fra seg dette sted! Kl. 14:00 starter vi med felles jubileumsfest for alle grupper som reiser med Plussreiser. Middag og overnatting på vårt hotell.
Hjemreisedag
Buss til Ben Gurion og hjemreise til Norge.
Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.
Bosteder i Israel:
20.04.23 – 21.04.23 Hotel i Netanya
21.04.23 – 23.04.23 Hotel i Galilea
23.04.23 – 27.04.23 Hotel i Jerusalem
Dato | Strekning | Avgang kl. | Ankomst kl. | Flight |
---|---|---|---|---|
20.04.2023 | Oslo - Istanbul | 11:20 | 16:15 | TK 1752 |
20.04.2023 | Istanbul - Tel Aviv | 19:45 | 21:55 | TK 864 |
27.04.2023 | Tel Aviv - Istanbul | 08:30 | 10:50 | TK 865 |
27.04.2023 | Istanbul - Oslo | 14:10 | 16:55 | TK 1753 |
Denne turen har følgende avbestillingsregler.
· Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person
· Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
· Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
· Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen
· Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen
· Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.
Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.
Generelle vilkår:
PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018
(“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.
PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.
Påmelding og betaling
Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.
Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.
Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.
Forbehold om prisendringer
Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.
Avbestillings- og reiseforsikring
Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.
Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.
Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-
- Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.
Pass
Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.
Diverse
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding
Klager
Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.
Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.
Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.
Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)
Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?
Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II
GRUPPE I | Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold. |
GRUPPE II | Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland. |
( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes. Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B |
Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner
dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.
Aktuelle reisevaksiner
Tabell 2. Aktuelle reise vaksin
REISEMÅL | GRUPPE I | GRUPPE II |
Jordan, Palestinske områder | dTP-IPV* | dTP-IPV* |
Israel | dTP-IPV* | dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab) |
Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
· dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
. IPV: Poliomyelittvaksine
· Hep A: Hepatitt A-vaksine
· Hep B: Hepatitt B-vaksine
· MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
· Rab: Rabiesvaksine
· Tyf: Tyfoidvaksine
· BCG: Tuberkulosevaksine
· Influensa: Influensa sesongvaksine
* Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.
Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.
*** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.
Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år. Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.
Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/