India Taj Mahal2
India Krydder

Fargerik rundtur i INDIA

Kommer snart

Fargerik rundtur i INDIA

Bli med til landet som syder av liv, mennesker, farger, smaker, lukter og historie!

Velkommen til en av årets nyheter: India!
På denne turen får du med deg mange godbiter. Vi tar turen inn i trange gater i Delhi, får oppleve den rosa byen Jaipur, den blå byen Jodphur og utallige mektige bygninger som viser oss den rike historien i India med impulser fra en rekke riker og religioner. Selvsagt besøker vi Taj Mahal!
Vi skal flere "game drives" for å se etter de indiske tigrene, og vi skal på "landsby safari" for å komme nær på mennesker, kultur og dyreliv på landsbygden utenfor Jodhpur. Der lever folket i så nært samspill med natur og dyreliv at selv ville dyr skjønner at det trygt å komme nær menneskene, som alle er vegetarianere.

Høydepunkter på turen

  • Taj Mahal
  • Jungelsafari i Ranthambhore National Park
  • Agra Fort
  • New Delhi
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Avreisedag

Avreise med KLM fra Oslo kl 0930 og videre fra Amsterdam kl 1420.

Dag 2

Etter en hyggelig flyreise med KLM lander vi i Delhi kl 0135 om natten og så snart vi har fått bagasjen kjører vi til hotellet sammen med den indiske guiden vår som møter oss på flyplassen for å hvile ut etter reisen. Vi tar en sein frokost slik at vi kan få hvilt ut etter reisen. Vi drar ut i storbyen, og kjenner varmen, luktene og lydene slå mot oss. Vi er vel framme i India og får et første møte med Dehlis historie, kultur og folkeliv. Vi besøker flere av byens mest kjente steder.

Dag 3

Å oppleve hele India på en tur er vanskelig, men i dag reiser vi videre for å starte på vår rundtur i det eksotiske landet. Vi kjører til Agra og etter lunsj og innsjekking på hotellet besøker vi citadellen Agra Fort fra det 16. århundre. Liggende langs elven Yamuna har Agra Fort se århundrene seile forbi, og alle millionene som har besøkt den mer berømte naboen: Taj Mahal.

Dag 4

Ingen tur til India er komplett uten å ha sett Taj Mahal, og formiddagen går med til å ta inn over seg den vakre bygningen og hagene rundt. Utpå dagen kjører vi videre til jungelen i Ranthambore, en kjøretur på ca 6 timer.

Dag 5

Grytidlig setter vi oss i firehjulstrekkerne som kjører oss ut i jungelen i Ranthambhore National Park for å oppleve Indias dyreliv på nært hold. Vi har en tur på morgenen og en om ettermiddagen for å få med oss mest mulig! Er vi heldige får vi se de kjente indiske tigrene. Ellers bruker vi dagen på hotellet som ligger rett utenfor nasjonalparken, kanskje en tur i bassenget frister?

Dag 6

Vi starter også denne morgenen med å kjøre ut i jungelen for å oppleve den våkne til liv etter natten. Etter jungelturen er det tid for å slappe av med en lang frokost før vi sjekker ut fra hotellet og kjører 3-4 timer videre til Indias rosa by Jaipur.

Dag 7

For vel 100 år siden trengte Jaipur mye maling for å se flott ut før den engelske kronprinsen skulle komme på besøk. Den eneste fargen de greide å skaffe nok av var rosa, og siden har Jaipur vært kjent for sitt rosa skjær.

Blant åsene besøker vi Amer Fort, som er et av de beste eksemplene på den rådende arkitekturen i regionen i det 16. århundre. Vi besøker også Hawa Mahal, det mest kjente landemerket i Jaipur, samt ander plasser i byen.
Vi legger også inn tid på det kjente markedet der vi kan kjøpe vakre skjerf, skjorter, smykker mm.

Dag 8

I dag skal vi se nærmere på de religiøse forskjellene i dette enorme lanet. Vi besøker et hindutempel og Ajmer Dargah Sari, den helligste plassen for muslimer i India. Vi bruker ca tre timer i buss på veien til Pushkar.

Dag 9

Pushkar er en hellig by for hinduer. Med 400 templer spredt ut over byen er dette et viktig pilgrimsmål for mange hinduer. Etter å ha opplevd Pushkar kjører vi fire timer til Jodhpur der vi slapper av om kvelden.

Dag 10

Jodhpur ligger i randsonen til verdens nest størst ørken, Thar. I dette området er mange vegetarianere og lever mange i pakt med natur og dyreliv. De hugger ikke ned trær og dyrene gresser i fred nær menneskene. Vi reiser på «landsby-safari» for å oppleve disse landsbyene og besøker flere av byens mest kjente steder og bygninger. Det er bare å glede seg.

Dag 11

Vi nærmer oss slutten på rundturen i India og har en siste rolig frokost og formiddag i Jodhpur der vi ikke har lagt opp til noe program. Om ettermiddagen flyr vi tilbake til Delhi og gigantbyen.

Dag 12

Vi bruker hele dagen på å få med oss de delene av Delhi vi ikke fikk med oss i starten av turen. Vi besøker de nye bydelene og tar oss gjennom labyrintene av smale gater i eldre deler av byen. Vi får oppleve og lære mer om historien, kulturen og det religiøse livet i India og Delhi. Det blir også gitt mulighet til å besøke Mahatma Gandhi-museet.

Om kvelden samles vi til en god middag før vi rundt midnatt reiser til flyplassen for å fly hjem igjen, fulle av opplevelser.

Dag 13

Flyet går kl 0335 fra Dehli og etter noen timers stopp i Amsterdam lander vi i Oslo 1335.

India Hawa Mahal
India Henna
India Humayuns Tomb In New Delhi India
India Krydder
India Royal Bengal Tiger At Ranthambore National Park
India Taj Mahal
India Taj Mahal2

Priser og betingelser

Tillegg for enkeltrom: 5.550,-

Prisen inkluderer

Overnatting i delt dobbeltrom på 4* hoteller

3 måltider pr dag
Norske reiseleder som reiser med fra Norge og lokal engelsktalende guide
Fly Oslo - Delhi t/r (utreise fra andre byer på forespørsel)
Lokal transport med egen buss, innenriks fly og all annen nødvendig transport som er en del av programmet

Prisen inkluderer ikke

Visum (søkes om elektronisk på forhånd: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html)

Drikke
Reiseforsikring
Tips
Gebyr for fotoapparat/videokamera på steder vi besøker

Tillegg for enkeltrom: 5.550,-
Alt som ikke er nevnt som inkludert.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Fargerik rundtur i INDIA (Ingen dato tilgjengelig) med Kurt Hjemdal.