Familietur til Israel
Avsluttes med fridager i badebyen Eilat

Avreisedato

03.10.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

22 950,-

Familietur til Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde» som du kjenner fra Bibelen. Har du lyst til å se nye plasser i landet? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med gode dager i ro ved Middelhavet? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer.

Vi besøker: Jerusalem, Karmelfjellet, Galileasjøen, Dødehavet og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi avslutter med fridager i Eilat der man kan bade i Rødehavet eller hotellets svømmebasseng, lytte til bibelundervisning og la alle inntrykkene fra turen synke inn.

Dag 1

Torsdag 3. oktober: Utreisedag Bergen - Tel Aviv

Reise fra Flesland, Bergen til Tel Aviv. Vi reiser med SAS til Oslo og så videre med Turkish Airlines kl. 1200 via Istanbul til Tel Aviv. På Ben Gurion Internasjonale flyplass, like utenfor Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til Hotel Metropolitan i Tel Aviv, like ved Middelhavet.

Dag 2

Fredag 4. oktober: Fridag ved Middelhavet, Tel Aviv

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i svært kort avstand til den flotte badestranden her i Tel Aviv. Tilbudene står i kø, og reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen:
Kl. 10.00 Kort orientering om muligheten på og rundt hotellet, Tel Aviv / Joppe by.
Kl. 19.00 Shabbats måltid på hotellet.

Dag 3

Lørdag 5. oktober: Jerusalem

Vi starter vår rundtur i Bibelens Land. Vi stiger opp og besøker Guds by: Jerusalem med Oljeberget, Kedrondalen, Getsemane, Betesdadam, Via Dolorosa, Golgata og Vestmuren. Det blir nok tid til shopping i basargatene også. Turen går også til Gordons Golgata, og på kvelden etter at shabbaten har gått ut, får vi også tid til å shoppe litt og vandret i gatene i Jerusalem. Vi bor på Grand Court Hotel i Jerusalem.

Dag 4

Søndag 6. oktober: Caesarea, Karmel, Nasaret, Tiberias

Vi sier på gjensyn til Jerusalem, og reiser nordvestover via Caesarea til Elias sitt fjell, Karmel fjellet, ved Haifa, med utsikt over Megiddosletten (Harmageddon), videre til Nasaret, Kana og ender opp i Tiberias ved Genesaretsjøen (212 meter under havnivå). Kanskje vi rekker et kveldsbad. Her skal vi bo i Kibbutz Ginosar.

Dag 5

Mandag 7. oktober: I, på og rundt Gennesaretsjøen

Vi er ved «Søndagskolesjøen» - Gennesaretsjøen! Vi starter dagen rolig slik at den som har lyst til det kan få mulighet til et bad, i det som er Israels eneste ferskvanns innsjø. Deretter tar vi en båttur på Gennesaretsjøen, før vi besøker Kapernaum og får se mye av områdene Jesus vandret rundt i da han var ved denne flotte sjøen. På ettermiddagen blir det anledning til handletur i Tiberias by, for den som vil få shoppet litt også.

Dag 6

Tirsdag 8. oktober: Jordanelven, Dødehavet, Eilat

Vi forlater Galilea for denne gangen og reiser nedover Jordandalen. Vårt første stopp blir Jesu dåpsplass nede ved Jordanelven, nær Jeriko, før vi når verdens laveste punkt på jord; Dødehavet. Her skal selvfølgelig alle få tilbud om å bade i Dødehavet, her; hvor alle, kan lese hebraisk flytendeJ Vi tar en god stopp her, slik at alle som vil, kan få testet flyteegenskapene og smurt seg inn med "helsebringende" gjørme. Deretter går turen videre sørover gjennom ørkenen til Rødehavet og Israels sørligste by Eilat. Her bor vi resten av tiden på Nova Hotel i Eilat sentrum og nyter dagene nesten som på Bibelcamping. Det blir soling og bading med tilbud om Bibeltimer, barnesamlinger m.m. Gangavstand til butikksentrum, handlesenter og badestrand ved Rødehavet m.m. Hotellet har flotte familierom og stort barnevennlig basseng. Eilat har deilig varmt ørkenklima og 360 soldager i året! Vi forbereder oss på Yom Kippur som starter ved solnedgang i kveld.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Et morgen ord og nyhetsoppdatering.
Kl. 20.30 Bibeltime ved John Roger Nesje.

Dag 7

Onsdag 9. oktober: Yom Kippur - Fridag i Eilat

Fridag. Bibelsamlinger. Alt er stengt. Det blir soling og bading, og kanskje noen ekstra timer over en åpen Bibel, eller være i faste og bønn, på denne spesielle dagen (den store forsoningsdagen). Om kvelden, når Yom Kipur er over, åpner sentrum til et yrende liv.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime ved John Roger Nesje.

Dag 8

Torsdag 10. oktober: Fridag i Eilat, ved Rødehavet

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, alle dagene vi er i Eilat. Vi bor i kort gangavstand til de flotte badestrendene langs Rødehavet. Hotellet har et flott badebasseng. Hva med en gåtur i ørkenen? Ridetur på kamel eller hest? Dykke blant tropiske fisk og korallrev i Rødehavet. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen:
Kl. +/- 08.00 Ekstratur I; Guidet dagstur til Petra i Jordan. (Ikke inkl. i prisen, påmelding før vi kommer til Eilat).
Kl. 09.00 Et morgen Ord – Nyhetsoppdatering. Kl. 17.00 Bibeltime ved John Roger Nesje.
Kl. 20.30 Etter middagen går vi ut på byen sammen med folket. Det er kvelden før shabbaten går inn, ved 3 stjerner på himmelen, fredag kveld.

Dag 9

Fredag 11. oktober: Fridag i Eilat, ved Rødehavet

Bading og fri! Bibelsamlinger. Kanskje en båttur på Rødehavet (eneste sted i verden du kan se fire land samtidig fra havet) med bading fra båten, eller besøke undervanns-observatoriet (disse er ikke inkludert og koster ekstra). Ellers er det bare å utfolde seg på badestrendene og dykke etter koraller og akvariefisk (du finner sikkert Nemo).

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibelhalvtime – Nyhetsoppdatering.
Kl. 10.00 Ekstratur II; Båttur på Rødehavet. Soling, bading i fra båten og grillmiddag inkludert og serveres på båten! En kjempeopplevelse. (Ikke inkl. i prisen. Påmelding før vi kommer til Eilat).
Kl. 20.30 Etter shabbats måltidet på hotellet; Bibeltime ved John Roger Nesje.

Dag 10

Lørdag 12. oktober: Fridag i Eilat, ved Rødehavet

Det er Shabbat og siste hele dagen for oss i Israel for denne gang. Nyt den! Mer soling og bading. Kanskje en fjelltur på Salomonfjellet for de spreke? Kjøre ATV i ørkenen, kameltur, sykkel tur? (koster ekstra). Kos dere! Tilbud for dagen: Kl. 09.00 Bibelhalvtime. Kl. 10.00 Ekstratur III; til Timna parken, og se Tabernaklet i full størrelse (denne turen er ikke inkludert og koster ekstra. Påmelding tar vi før vi kommer til Eilat). Kl.17.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

På kvelden sjekker vi ut av hotellet og drar med buss til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv.

Dag 11

Søndag 13. oktober: Hjemreise

Vi har flyavgang kl. 0055 på natta. Vi reiser via Istanbul og Oslo på vei tilbake til Bergen. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6.850,-

Vi skal også få treffe og bli kjent med israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

BOSTEDER
03-5/10 Metropolitan Hotel, Tel Aviv
05-06/10 Grand Court Hotel, Jerusalem
06-08/10 Kibbutz Ginosar, Tiberias
08-13/10 Nova Hotel, Eilat
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

Pris ved minimum 20 betalende

Barn fra 2 til og med 11 år vil få en rabatt på kr. 3.060,- når de bor på rom med to voksne. Disse barna betaler ikke tipsen som er nevnt her.

 • Flyreisen fra Bergen til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 2.095,- (pr nov 18, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 80USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Eventuelle utflukter som bestilles på turen
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
3. oktoberBergen - Oslo08000855SK 246
3. oktoberOslo - Istanbul11251615TK 1752
3. oktoberIstanbul - Tel Aviv17552005TK 788
13. oktoberTel Aviv - Istanbul00500305TK 791
13. oktoberIstanbul - Oslo07451030TK 1751
13. oktoberOslo - Bergen14301520SK 267
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/