Sist oppdatert 13. januar, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Israel Familietur 02

Familietur til Israel i påsken
Rundreise i Israel

Avreisedato

07.04.2017

Varighet

11 dager

Pris fra

19 950,-

Fulltegnet

Familietur til Israel i påsken

Det er nå venteliste på turen, men ta gjerne kontakt med oss hvis turen er av interesse! Hjertelig velkommen med på en spennende reise for hele storfamilien!

Vi er glad for å kunne invitere til ny påsketur for HELE familien, til Landet der det skjedde! Vårt familieturkonsept er et opplegg for små og store, unge og eldre i alle aldrer, hvor en får oppleve fantastiske feriedager med vandringer i Jesu fotspor, naturopplevelser, bading i Rødehavet, Dødehavet og Genesaretsjøen, kameltur i ørkenen, spennende møte med Jesus-troende jøder og arabere, koselige og lærerike familiesamlinger, fysisk fostring og et herlig fellesskap! Vi begynner med bade- og opplevelsesdager ved Rødehavet og i ørkenen, fortsetter til Galilea og avslutter i Jerusalem. Alt i et tempo og med opplevelser som hele familien kan bli med på. Underveis blir barna og de unge guidet på sitt eget språk og vil oppleve at søndagsskolefortellingene blir levende for dem. Vi gleder oss til en ny festreise og ønsker dere hjertelig velkommen med!

Dag 1

Fra Norge til Eilat

Vi reiser med Austrian Airline (OS) sitt morgenfly fra Oslo, via Wien til Tel Aviv. (Skriv ønsket tilslutningsflyplass i Påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår guide og sjåfør og kjører direkte til Rødehavet helt sør i Israel og til badebyen Eilat hvor vi skal bo de første dagene.

Dag 2

Fridag i Eilat

Vi starter turen med bade- og feriedager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørkenklima som gir sommertemperaturer året rundt. Man kan slappe av ved bassenget eller bade i Rødehavet, som er kjent som et av verdens beste dykkervann, og Eilat er verdens nordligste sted for dykking på korallrev. For de som ønsker det er det mange ting å se og oppleve: Undervannsobservatoriet, med koraller og fisker av alle slag og fasonger, Dolphin Reef, kameltur i ørkenen, Timna Naturpark eller dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan. (Mer info om utflukter kommer i Reiseheftet.) En av kveldene får vi besøk av lokale Jesustroende fra en messiansk forsamling i byen.

Dag 3

Fridag i Eilat

Vi starter turen med bade- og feriedager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørkenklima som gir sommertemperaturer året rundt. Man kan slappe av ved bassenget eller bade i Rødehavet, som er kjent som et av verdens beste dykkervann, og Eilat er verdens nordligste sted for dykking på korallrev. For de som ønsker det er det mange ting å se og oppleve: Undervannsobservatoriet, med koraller og fisker av alle slag og fasonger, Dolphin Reef, kameltur i ørkenen, Timna Naturpark eller dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan. (Mer info om utflukter kommer i Reiseheftet.) En av kveldene får vi besøk av lokale Jesustroende fra en messiansk forsamling i byen.

Dag 4

Fra Eilat til Genesaretsjøen

Vi reiser fra Rødehavet og nordover i storslått ørkenlandskap. Vi ankommer Dødehavet hvor vi skal bade og kose oss. Man flyter som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. For de som ønsker det blir det mulig å besøke fjellborgen Masada. Her får en høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne tilslutt kunne innta borgen. Så kjører vi videre mot Galilea og Genesaretsjøen, og til vårt hotell i byen Tiberias. Dagen avsluttes med markering av at Sederaften innleder den jødiske påske i kveld.

Dag 5

I Jesu fotspor ved og på Genesaretsjøen

Vi er i Galilea, i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi begynner i Jesu egen by; Kapernaum og fortsetter til Saligprisningens berg hvor Han holdt sin Bergpreken. Vi avslutter vandringen ved Genesaretsjøens bredder i Tabgha, i dette området hvor Han kalte sine disipler, utførte brødunderet og møtte igjen sine disipler etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen.

Dag 6

Nasaret

I dag besøker vi Jesu barndomsby Nasaret, og et sted som viser hvordan livet var her på Jesu tid; Nazareth Village. Resten av dagen til bading og avkobling på vårt hotell.

Dag 7

Fra Galilea til Jerusalem

Vi forlater det frodige Galilea for denne gang og kjører opp på Peace View på Golanhøyden og får et innblikk i hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så setter vi kursen mot påskefeiring i Jerusalem! Vi tar lunsjstopp i verdens eldste by Jeriko før vi utpå ettermiddagen ankommer Den Hellige by og drar rett til Oljeberget med den storslåtte utsikten over byen. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi går ned fra høyden mot Getsemane. Her avslutter vi dagen og minnes Jesu vanskelige kamp i hagen. Så innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

Dag 8

Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Vårt opphold i Jerusalem starter med besøk å et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet ad Vashem. Museet er bygget til minne öm de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig, derav 1,2 mill. barn. En grusom del av Europas historie om vi aldri må glemme. For barna legger vi opp til besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert) Så kjører vi bare 10 km sør for Jerusalem og besøker Jesu fødeby Betlehem. Her ser vi både Hyrdemakene og Fødselskirken og ikke minst får vi et møte med palestinske, kristne søsken. I kveld begynner sabbaten, noe vi skal markere.

Dag 9

Gamlebyen og Gordons Golgata/Gravhagen

På denne sabbaten skal vi til Gamlebyen og vandre i Jesu fotspor gjennom Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata. Så blir det god tid til shopping i basargatene før vi drar til Gordons Golgata/Gravhagen og avslutter dagen med samling og nattverdsstund. I kveld går vi ut og opplever livet når sabbaten er over.

Dag 10

Gravhagen, Vestmuren

God påske! Det er 1. påskedagsmorgen - og vi deltar på oppstandelsesgudstjeneste ved den tomme grav i Gravhagen. Så går vi sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som en gang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Resten av dagen til egen disposisjon, før vi samles om kvelden til middag og avskjedssamling.

Dag 11

Hjemreisedag

Vi takker for turen og setter kursen hjem til Norge, med OS sin morgenavgang fra Tel Aviv. Shalom v'lehitraot - fred og på gjensyn!

NB! Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.

Priser og betingelser

Pris fra 19 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6 290,-

Maks 2 voksne og 2 barn pr rom.

Bosteder:
7/4 - 10/4 Hotel Nova, Eilat
10/4 - 13/4 Hotel Goan, Tiberias
13/4 - 17/4 Hotel Rimonim Shalom, Jerusalem
Vi tar forbehold om evt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Prisen inkluderer

  • Flyreisen til Tel Aviv tur/retur
  • Flyavgifter/Oljetillegg på kr. 2.351,- (pr okt 16, kan endres)
  • Hele rundreisen med alle inkluderte utflukter etter programmet
  • Opphold i dobbeltrom/familierom på turistklassehoteller
  • Halvpensjon, dvs frokost og middag
  • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
  • Norske reiseledere
  • Skandinavistalende guide

Prisen inkluderer ikke

  • Tips til guide og sjåfør med usd 65