Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Bat Pa Genesaret Sjoen 2
Waldemar 2
Sachne

Familietur Sommerferien 2020
Opplev og oppdag Bibelens land

Avreisedato

21.07.2020

Varighet

10 dager

Pris fra

18 950,-

Familietur Sommerferien 2020

Vi har base to steder på turen, 5 første nettene ved Genesaretsjøen og så 4 netter i Jerusalem. Herfra drar vi på dagsturer til kjente steder fra Bibelen. Det blir båttur på Genesaretsjøen, vandring til sjøen der Jesus kalte sine disipler og møtte dem igjen etter oppstandelsen, vi får opplevet livet på Jesu tid i «Nazareth Village», besøker «Paradisets forgård»; oasen Sachne og verdens eldste by Jeriko. Vi skal vandre i Jesu fotspor i Jerusalem, besøke Oljeberget, Getsemane, gå deler av Via Dolorosa og ha nattverdstund i Gravhagen. Det blir også en tur til Betlehem og Dødehavet. Velkommen med på familietur til Israel med Waldemars! Underveis på turen tilbys fellessamlinger med opplegg for små og store.

Alley Of Pommegrade

Dag 1

TIRSDAG 21. JULI

Utreisedag, Norge - Israel
Vi reiser med LOT fra Oslo via Warszawa til Tel Aviv. (Gi beskjed på Påmeldingsskjemaet i tilfelle du ønsker tilslutningsbillett fra annen flyplass). Ved ankomst blir vi møtt av vår sjåfør som tar oss til vår kibbutz ved Genesaretsjøen i Galilea, hvor vi skal bo første del av turen.

Waldemar Miljobildet

Dag 2

DAG 2, ONSDAG 22. JULI

På og ved Genesaretsjøen
I dag skal Søndagsskolefortellingene virkelig bli levende for oss! Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen, her hvor Jesus stilte stormen, gikk på vannet og ga disiplene en fiskefangst de aldri hadde sett maken til. Så blir det besøk på Saligprisningenes berg, hvor Han holdt sin Bergpreken. Herifra går vi ned til Genesaretsjøen og området som kalles Tabgha, hvor Han kalte flere av sine disipler og hvor Han møtte dem igjen etter oppstandelsen. Resten av dagen til egen disposisjon i kibbutzen, som bl.a. har område for fotball og lek, tennisbane, basseng, egen strand og lokal butikk.

Frokost Middag
Nazareth Village Waldemar Miljobildet

Dag 3

DAG 3, TORSDAG 23. JULI

Kapernaum og Nasaret
Vi begynner dagen i byen Jesus bosatte seg; Kapernaum og fortsetter til stedet for brødunderet i Tabgha. Så fortsetter vi til Jesu barndomsby Nasaret, den største arabiske byen i Galilea og kjører i bibelsk landskap der vi ser mange høyder, sletter og byer som omtales i bibelhistoriene. Her besøker vi stedet Nazareth Village, hvor vi opplever livet som det var her på Jesu tid og Jesu undervisning blir levendegjort for oss. Etter hvert vender vi tilbake til Genesaretsjøen og på veien kjører vi innom Tiberias.

Frokost Middag
Generasjonstur Goy I Lag

Dag 4

DAG 4, FREDAG 24. JULI

Fridag
Dagen er til egen disposisjon og vi koser oss på vår kibbutz ved Genesaretsjøen.

Frokost Middag
Sachne

Dag 5

DAG 5, LØRDAG 25. JULI

Golan, Sachne og dåpstedet Yardenit
I dag kjører vi opp på sørspissen av Golanhøyden, i grenseområdet med Syria og Jordan, og stopper på «Peace View» hvor vi har fantastisk utsikt over hele Genesaretsjøen. Guiden gir oss et innblikk i hva dette området betyr for Israels sikkerhet. Så kjører vi ned «trollstien» i Yarmuk-dalen og kjører sørover Jordandalen. Her skal vi besøke paradiset Sachne, en fersk kilde som året rundt holder 27 grader. For de som ønsker det er det mulig å besøke Kenguru Zoo som ligger like ved (45 NIS per pers), hvor man foruten å klappe og mate kenguruer bl.a. får hilse på en koala, papegøyer, og verdens farligste fugl. På veien tilbake til Ginosar stopper vi på dåsstedet Yardenit, hvor troende fra hele verden kommer for å la seg døpe i Jordanelven.

Frokost Middag
Familie Dodehavet Mindre Pix

Dag 6

DAG 6, SØNDAG 26. JULI

Fra Galilea, via Jeriko og Dødehavet til Jerusalem
Vi sier farvel til det frodige Galilea og setter kursen sørover Jordandalen mot Judeaørkenen. Her gjør vi et stopp i Jeriko, verdens eldste by, hvor Jesus møtte både Sakkeus og den blinde Bartimeus. Det blir også dromedarridning og kabelbane i Jeriko. Så fortsetter vi til verdens laveste sted; Dødehavet, ca. 430 m under havet. Her besøker vi oasen Ein Gedi, hvor vi tar en vandring og kan kjøle oss ned i kilden og kanskje også får se noen av steinbukkene eller klippegrevlingene som hører til her. Så blir det et bad du aldri glemmer! I Dødehavet flyter man som en kork pga. det høye saltinnholdet. Det er strengt forbudt å kaste seg ut i vannet, her setter man seg ned og flyter på ryggen. Vannet er hele 33% salt og inneholder mange andre mineraler som gjør det til et av verdens mest helsebringende sted å bade.

Etter hvert setter vi kursen mot Jerusalem, 800 m over havet. Vi kjører til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten over den Hellige by. Her kom Jesus ridende på et esel og herfra var det Han steg opp til Himmelen.

Frokost Middag
Barna Waldemar

Dag 7

DAG 7, MANDAG 27. JULI

Getsemane, Via Dolorosa, Gravkirken og Vestmuren
I dag skal vi vandre i Jesu fotspor i Jerusalem! Vi begynner dagen i Getsemanehagen, hvor Han kjempet og ba og ble tatt til fange. Vi fortsetter inn til Gamlebyen og går deler av Via Dolorosa, smertens vei mot Golgata og Gravkirken. Så blir det lokal lunsj og tid til shopping i basargatene, før vi avslutter dagen ved jødenes helligste sted; Vestmuren. En del av vestre mur av tempelet som lå her til år 70 e. Kr. I dag er det Klippedomen og Al Aksa moskeen som ligger på det som en gang var Tempelplassen.

Frokost Middag
Biblical Zoo

Dag 8

DAG 8, TIRSDAG 28. JULI

Yad Vashem og Biblical Zoo
Vi besøker Holocaustmuseet Yad Vashem, minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig, - av dem var det 1.5 mill. barn. En ufattelig del av vår europeiske historie. (For barna arrangeres alternativt opplegg i the Biblical Zoo.)

Resten av dagen er til egen disposisjon og mange vil nok kose seg ved det fine bassenganlegget på hotellet vårt. Hotellet ligger like ved trikken, så for de som ønsker å dra tilbake til sentrum eller Gamlebyen er det enkelt å benytte denne.

Frokost Middag
365 Gravhagen He Is Risen

Dag 9

DAG 9, ONSDAG 29. JULI

Betlehem og Gravhagen
I dag skal vi besøke Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km fra Jerusalem. Her skal vi innom Fødselskirken, som er bygget over grotten der Jesus ble født, og Hyrdemarkene hvor hyrdene fikk bli de første til å få budskapet og Messias fødsel.

Så vender vi tilbake til Jerusalem og avslutter reisen vår med et fint besøk ved Gordons Golgata og Gravhagen. En fredelig, vakker hage i hjertet av byen, med en tom grav, som besøkes av evangeliske kristne fra hele verden. Her har vi vår egen takke- og nattverds samling. Resten av dagen er fridag. På kvelden samles vi til avskjedssamling.

Frokost Middag
Appelsin1

Dag 10

DAG 10, TORSDAG 30. JULI

Hjemreise

Det er tid for å si farvel til Jerusalem og vi kjører til Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv, og reiser hjem til Norge. Vi takker for turen og sier SHALOM v’lehitraot (FRED og på gjensyn) til Israel og hverandre for denne gang.

Frokost
Temareise Jerusalem29
167 Kapernaum
Sachne
St Peterskapell Tabgha
Sea Of Galilee From Mt Arbel Mindre Pix
Dead Sea 1
Korset Ved Golgata
Jarle Og Karina Waldemar 1

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 6050,- (begrenset antall)

Maks 4 på rom, er man flere så ta kontakt med PLUSSREISER

Bestill

Prisen inkluderer

· Flyreisen tur/retur Oslo inkl. flyavgift (kr. 1650,- pr . Okt-19, kan endre seg noe)

· Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet

· Opphold på Holliday Village og turistklasse hotell i dobbeltrom

· Halvpensjon dvs. frokost og middag

· Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsporgrammet

· Norsk reiseledelse

· Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider

· Drikke til maten

· Forsikringer

· Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 70 USD pr. person fra fylte 13 år

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21. juli 2020 Oslo - Warzawa 10.45 12.45 LO482
21. juli 2020 Warzawa - Tel Aviv 15.25 20.15 LO155
30. juli 2020 Tel Aviv - Warzawa 11.25 14.20 LO156
30. juli 2020 Warzawa - Oslo 16.50 18.55 LO483
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/