Camel Riding
33
Utsikt fra Oljeberget

Sommerens familietur til Israel
En 15-dagers opplevelse for hele familien

Avreisedato

23.06.2023

Varighet

15 dager

Pris fra

23 500,-

Fulltegnet

Sommerens familietur til Israel

En tur for små og store, unge og eldre, til Landet der det skjedde!

Hjertelig velkommen med på sommerens Familietur! Turen som samler små og store i alle aldrer og som er en investering for livet for hele familien. En reise i nært møte med landet og folket, med flere dager på hvert overnattingssted, som gir ro og tid til å bli kjent i landet. Et levende møte med røttene våre, med Bibelens og søndagsskolens fortellinger, mye tid til bading og moro, koselige og lærerike samlinger, aktiviteter og tilbud om fysisk fostring, møte med jøder og arabere og Jesu disipler av i dag.

Israel er en verden i miniatyr, og vi opplever alt fra moderne storbyliv til kibbutzliv, kameltur og ørken, hellige og historiske steder, naturvandring og Dødehavet, Genesaretsjøen og Middelhavsstrender. Et moderne land, med en historie du ikke finner maken til. Bli med på en spennende ferietur, med Bibelen som reisehåndbok.

Generasjonstur gøy i lag

Dag 1

Fredag 23. juni

Utreisedag, Norge - Israel

Siden vi er en stor gruppe reiser vi med to flyselskap, LH/OS og LOT, og har utreise fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i Påmeldingsskjemaet) Reiseledere reiser med begge gruppene. Ved ankomst Ben Gurion flyplass kjører vi rett til vårt hotell i Netanya ved Middelhavet.

Netanya Beach
Netanya Beach

Dag 2

Lørdag 24. juni

Fridag ved Middelhavet

Første dagen er det sabbat og vi lader opp til tur med bading og akklimatisering i badebyen Netanya. Det blir bli-kjent samling på kvelden.

Cæsarea
Cæsarea

Dag 3

Søndag 25. juni

Cæsarea, Karmel og til Genesaretsjøen

Vi begynner rundreisen vår i det bibelske Cæsarea ved havet, på Jesu tid hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, hit kom Peter for å forkynne evangeliet for Kornelius og her satt Paulus som fange. Vi ser noen av utgravingene og besøker teateret fra Herodes tid. Forsetter til Karmelfjellet hvor Elia utfordret Baals profeter, og en storslagen utsikt møter oss. Videre til Jesu barndomsby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias hjem hvor hun fikk englebesøk og budskap om at hun skulle føde verdens Frelser. Mot kvelden kommer vi til vår kibbutz ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo i fire netter.

Ved Genesaretsjoen

Dag 4

Mandag 26. juni

Ved og på Genesaretsjøen

I dag vandrer vi bokstavelig talt i Jesu fotspor, i kjerneområdet for Hans virksomhet ved Genesaretsjøen. Vi starter dagen i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum. Det var hit Han flyttet da Han forlot Nasaret. Vi kjører videre til Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. I dag er det vi som skal få lytte til den. Så går vi ned til Genesaret-sjøen, og til området hvor Han kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter med båttur på Genesaretsjøen! Så er det tid for strand og basseng.

Banias
Banias

Dag 5

Tirsdag 27. juni

Banias, Golan og Katzrin

Vi kjører nordover landet, gjennom den grøderike Huldadalen og til den libanesiske grensen. Her besøker vi Banias Nature Park, som ligger i området der den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og vi legger ut på en vandring langs kilden til vi kommer til Israels største fossefall. Her i dette området var Jesus med sine disipler og her spurte Han dem; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Så fortsetter vi langs grensen opp til Golanhøyden, hvor vi kjører gjennom flere druserbyer og stanser for lunsj. Vi ser inn i Syria og får et større innblikk i den politiske situasjonen og forstår hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så besøker vi nye «Bible History Park» i Katzrin med aktivitet både for små og store.

Arbel
Arbel

Dag 6

Onsdag 28. juni

Fridag i Galilea

I dag er det fridag til å nyte bassenget, gå til stranden, besøke Tiberias eller hva enn vil. For dem som ønsker det blir det mulig å bli med på bestigning av Arbel-klippen på ettermiddagen!

Oljeberget med utsikt mot Jerusalem
Oljeberget med utsikt mot Jerusalem

Dag 7

Torsdag 29. juni

Sachne, Jeriko og Jerusalem m/ Oljeberget og Getsemane

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi og bader i oasen Sachne og har lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten. Her kom en gang Mesteren ridende på et esel og vi følger i Hans fotspor ned fra høyden. Dagen avsluttes med besøk i Getsemanehagen.

Betlehem
Betlehem

Dag 8

Fredag 30. juni

Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Vi starter vårt opphold i Jerusalem med å besøke Holocaustmuseet, Yad Vashem (aldersgrense 12 år). En sterk opplevelse, men et viktig stopp på turen vår. To av reiselederne kjører alternativt opplegg for barna med «The Biblical Zoo» (ikke inkludert). Så drar vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og besøker Hyrdemarkene, hvor man fortsatt i dag kan se mange grotter der hyrdene oppbevarte sauene sine. Vi er i palestinsk selvstyreområde og møter kristne palestinske venner som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre kristne trossøsken.

Vestmuren (Klagemuren)
Vestmuren (Klagemuren)

Dag 9

Lørdag 01. juli

Gamlebyen m/Betesta, Via Dolorosa og Vestmuren

Vi fortsetter i Jesu fotspor og denne sabbaten er vi i østre delen av Jerusalem. Vi går inn i Gamlebyen via Løveporten og besøker Betesdadammen og St Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgata- høyden. Vi ender ved Gravkirken som rommer både Golgata og graven. Så blir det lokal lunsj før vi besøker jødenes helligste sted Vestmuren (Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. På Tempel- plassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene. Etterpå blir det shopping i basargatene.

Basargate i Jerusalem
Basargate i Jerusalem

Dag 10

Søndag 02. juli

Fridag i Jerusalem

Vi nyter en fridag i Jerusalem. Noen vil sikkert bare slappe av på hotellet og ved bassenget, andre tilbake til basargatene eller utforske byen på egenhånd. Reiselederne er med og organiserer for de som vil.

Dødehavet
Dødehavet

Dag 11

Mandag 03. juli

Judeaørkenen, Masada, beduinleir og Dødehavet

I dag blir det spennende ørkendag! Vi kjører til fjellborgen Masada, som har en sterk historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Vi tar kabelbane opp, men går ned igjen, på baksiden, hvor bussen venter oss. Så blir det kameltur og lunsj i Kfar Hanokdim beduinleir! Etterpå fortsetter vi til verdens laveste sted; Dødehavet, mer enn 415 m under havet. Her vil du få et bad du aldri glemmer! Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %, og i tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Etter hvert vender vi tilbake til Jerusalem.

En av kveldene i Jerusalem kan de som ønsker det bli med å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

Gravhagen
Gravhagen

Dag 12

Tirsdag 04. juli

Gravhagen, “Mini-Israel og til Tel Aviv

Før vi tar avskjed med Jerusalem besøker vi Gravhagen ved Gordons Golgata utenfor Damaskusporten. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav! Her avslutter vi vårt opphold i Den hellige by med en nattverdsamling. Så setter vi kursen mot Middelhavet og storbyen Tel Aviv. Underveis besøker vi «Mini- Israel», miniatyrbyen over Israels mest kjente severdigheter. Vel fremme kjører vi gjennom gamle bibelske Joppe/Jaffa, som i dag er blitt en del av Tel Aviv, på vei til vårt hotell.

Surfekurs Tlv

Dag 13

Onsdag 05. juli

Fridag i Tel Aviv

Siste dagene slapper vi av og koser oss i Middelhavsbølgene i Tel Aviv; byen som aldri sover og har mye å by på. Tel Aviv er i dag en «trend-by» som de fleste reisemagasin har langt oppe på sine anbefalinger. Her lander vi de siste dagene og lar alle inntrykkene synke inn. Vi bor like ved stranden og hotellet har også basseng. Reiselederne er som alltid tilgjengelig og vil gi råd og vise vei til ulike steder for de som ønsker det. Og Henrik vil ha surfekurs!

Tel Aviv
Tel Aviv

Dag 14

Torsdag 06. juli

Fridag i Tel Aviv

Siste dagene slapper vi av og koser oss i Middelhavsbølgene i Tel Aviv; byen som aldri sover og har mye å by på. Tel Aviv er i dag en «trend-by» som de fleste reisemagasin har langt oppe på sine anbefalinger. Her lander vi de siste dagene og lar alle inntrykkene synke inn. Vi bor like ved stranden og hotellet har også basseng. Reiselederne er som alltid tilgjengelig og vil gi råd og vise vei til ulike steder for de som ønsker det. Og Henrik vil ha surfekurs!

Avskjedssamling på kvelden.

Familie Goy Pa Flytur

Dag 15

Fredag 07. juli

Hjemreise

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!


NB! Underveis på turen har vi bl.a. lokale gjester på kveldssamlingene våre. Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.

Priser og betingelser

Pris fra 23 500,-

Tillegg for enkeltrom: 13.250

NB! Overnattingsted i Netanya, Galilea og Jerusalem kan ha 2 voksne og 2 barn på rom, men i Tel Aviv er det maks 2+1 pr.rom. Er man 2 + 2 kan det bookes større rom i TLV for et tillegg på kr. 1 500,- Ta kontakt med Plussreiser dersom dere ønsker dette.


Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Flyreisen tur/retur Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 1 778 pr okt- 22, kan endres
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom/familierom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder i henhold til program
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Lunsj og kameltur i Kfar Hanokdim
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Enkeltromstillegg kr 13 250,-
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 90 USD pr. person fra 13 år
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
23.06.2023 Oslo - Frankfurt 13:05 15:10 LH861
23.06.2023 Frankfurt - Tel Aviv 18:00 23:05 LH690
07.07.2023 Tel Aviv - Wien 06.15 09:00 OS604
07.07.2023 Wien - Oslo 11:55 14:15 OS335
23.06.2023 Oslo - Warszawa 19:45 21:45 LO484
23.06.2023 Warszawa - Tel Aviv 22:55 03:45+1 LO151
07.07.2023 Tel Aviv - Warszawa 11:55 15:00 LO156
07.07.2023 Warszawa - Oslo 16:50 18:55 LO483
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/