Dødehavet bading 9
Fkm knotten og morken logo
Kameltur i ørkenen

Påskens familietur til Israel
En 11-dagers opplevelse for hele familien

Avreisedato

22.03.2024

Varighet

11 dager

Pris fra

24 250,-

Påskens familietur til Israel

En tur for små og store, unge og eldre, til Landet der det skjedde!

Velkommen med på påsketur for HELE familien, til Landet der det skjedde og hvor søndagsskole-fortellingene blir levende for oss! Det blir fantastiske feriedager med bl.a. bading og båttur i Rødehavet, kameltur og overnatting i ørkenen, bading i Dødehavet, naturopplevelser og vandringer i Jesu fotspor, på og ved Genesaretsjøen, påskefeiring i Jerusalem, spennende møte med mennesker, et levende møte med røttene våre, tilbud om fysisk fostring, koselige, lærerike familiesamlinger og et herlig fellesskap! Alt i et tempo og med opplevelser som hele familien kan bli med på.

Vi gleder oss til en ny festreise og ønsker dere hjertelig velkommen med!

Strand i Eilat
Strand i Eilat

Dag 1: Fredag 22. mars

Norge - Israel/Eilat

Siden vi er en stor gruppe reiser vi med to flyselskap, reiseledere blir med på begge flyvninger fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi våre sjåfører og kjører til Rødehavet helt sør i Israel og til badebyen Eilat hvor vi skal bo de første dagene. En tur som tar ca. 4 timer.

Bading i Rødehavet
Bading i Rødehavet

Dag 2-3: Lørdag 23. og søndag 24. mars

Feriedager i Eilat

Vi starter turen med bade- og feriedager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørkenklima som gir sommertemperaturer året rundt. Første dagen blir det båttur på Rødehavet med innlagt barbecue og bading/snorkling.

Rødehavet er kjent som en av verdens beste dykkervann, og verdens nordligste sted for dykking på korallrev. En kan kose seg på stranden og ved bassenget eller besøke Undervannsobservatoriet, Dolphin Reef, bli med på Jeep-tur, besøke Timna Naturpark eller reise på dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan. (disse aktivitetene/utfluktene er ikke inkludert) Mer info om utflukter kommer ca. 1 mnd. før avreise.

Kamel ved Dødehavet
Kamel ved Dødehavet

Dag 4: Mandag 25. mars

Fra Eilat til Kfar

Vi reiser fra Rødehavet og nordover i storslått ørkenlandskap. Vi ankommer Dødehavet hvor vi skal bade og flyter som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. Så blir det besøk på fjellborgen Masada. her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne til slutt inntok borgen. Vi tar kabelbanen opp på platået og går ned igjen på baksiden, hvor bussen møter oss og kjører oss videre til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis og overnatting i telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. En får madrasser/sovepose/handduk og der er fine sanitæranlegg.

Kfar Kedem
Kfar Kedem

Dag 5: Tirsdag 26. mars

Fra ørken til Galilea

I dag fortsetter vi mot Galilea og Genesaretsjøen. Vi kjører i Judeaørkenen nordover langs Dødehavet og passerer m.a. Qumran, hvor Dødehavsrullene ble funnet, og verdens eldste dypest-liggende by, Jeriko. Vi stanser på dåpsstedet Qasr al-Yahud ved Jordanelven, i området hvor døperen Johannes holdt til. Så fortsetter vi gjennom Jordandalen, til vi kommer til Galilea og kjører til stedet Kfar Kedem, hvor vi får et møte med livet her på Bibelens tid. Etter hvert ankommer vi Genesaretsjøen hvor vi skal bo i to netter.

Båttur på Genesaretsjøen
Båttur på Genesaretsjøen

Dag 6: Onsdag 27. mars

I Jesu fotspor ved og på Genesaretsjøen

Vi er i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskole-fortellingene blir levende for oss. Vi begynner i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum, hvor Jesus bosatte seg etter at Han forlot Nasaret. Fortsetter til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt sin Bergpreken, og går ned til Genesaretsjøens bredder ved Tabgha. I dette området kalte Han sine disipler, utførte brødunderet og møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen!

Utsikt fra Oljeberget
Utsikt fra Oljeberget

Dag 7: Torsdag 28. mars

Fra Galilea til Jerusalem

Vi forlater Galilea, kjører sørover Jordandalen og setter kursen mot påskefeiring i Jerusalem! Underveis stanser vi i oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader. Vi tar lunsjstopp i verdens eldste by, Jeriko. Når vi ankommer Den Hellige by drar vi rett til Oljeberget for å se den storslåtte utsikten. Herifra vandrer vi veien nedover berget, samme strekning Jesus red på eselet, mot Getsemane, hvor vi avslutter dagen og minnes Jesu bønnekamp i hagen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

The Biblical Zoo
The Biblical Zoo

Dag 8: Fredag 29. mars

Yad Vashem og Betlehem

Vi begynner dagen med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme. For barna legger vi opp til besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert) Dagen avsluttes med tur til Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem, i palestinsk selvstyreområde.

Klagemuren i Jerusalem
Klagemuren i Jerusalem

Dag 9: Lørdag 30. mars

Gamlebyen med Via Dolorosa og Vestmuren

Det er sabbat og vi fortsetter vår vandring i påskens evangelium. Vi drar til Gamlebyen, hvor vi starter ved Bethesdadammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata og Gravkirken. Etter lunsj går vi sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Det blir tid til shopping i basargatene.

Påskegudstjeneste i Gravhagen
Påskegudstjeneste i Gravhagen

Dag 10: Søndag 31. mars

Gudstjeneste i Gravhagen

God påske! Det er 1. Påskedagsmorgen – og vi deltar på oppstandelses-gudstjeneste sammen med skandinaviske kristne ved en tom grav i Gravhagen! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen i dag toner på mange språk i løpet av flere gudstjenester. Resten av dagen er til egen disposisjon. På kvelden samles vi til avskjedssamling.

Reiseleder Evy Gunn Knotten
Reiseleder Evy Gunn Knotten

Dag 11: Mandag 1. april

Israel - Norge

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

NB! Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m

Båttur Genesaretsjøen
Båttur Genesaretsjøen
Beduinleir
Beduinleir
Genesaretsjøen
Genesaretsjøen
Saligprisningensberg
Saligprisningensberg
Kamelriding
Kamelriding
Bading i Dødehavet
Bading i Dødehavet

Priser og betingelser

Pris fra 24 250,-

Grunnpris pr. voksen kr 29.750,-

Barn (2-15 år) på rom m/2 voksne kr 24.250,-

Fra 16-18 år på rom m/2 voksne Kr 26.450,-

Fra 19 år og oppover på rom m/2 voksne Kr 27.950,-


Max. 4 personer per rom, er man flere så ta kontakt med Plussreiser.


OVERNATTINGSTEDER

22/3 - 25/3: Hotel Nova, Eilat

25/3 - 26/3: Beduinleiren Kfar Hanokdim

26/3 - 28/3: Kibbutz Nof Ginosar v/Genesaretsjøen

28/3 - 1/4: Hotel Yehuda, Jerusalem

Vi tar forbehold om evtuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.


På grunn av stor pågang har vi seter på to fly- selskap; Lufthansa (LH) og LOT (LO). De som ikke trenger tilslutning, reiser med LH.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 2 170,- (per aug -23, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Rødehavet m/barbecue
 • Kameltur og overnatting i ørkenen
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg; kr 9 590,-
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 80 per pers fra 13 år
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22.03.2024 Oslo – Frankfurt 09:50 12:10 LH859
22.03.2024 Frankfurt – Tel Aviv 14:05 19:10 LH694
01.04.2024 Tel Aviv – Frankfurt 16:30 20:00 LH687
01.04.2024 Frankfurt – Oslo 21:45 23:40 LH864
22.03.2024 Oslo – Warszawa 10:40 12:40 LO482
22.03.2024 Warszawa – Tel Aviv 14:10 18:55 LO155
01.04.2024 Tel Aviv – Warszawa 11:55 15:00 LO156
01.04.2024 Warszawa – Oslo 16:50 18:55 LO483
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/