Mdagaskar06 044
Langs National Route 7
Ifaty

Madagaskar - solens øy i Det indiske hav
Eksotisk påsketur

Avreisedato

20.03.2024

Varighet

16 dager

Pris fra

34 990,-

Fulltegnet

Madagaskar - solens øy i Det indiske hav

Kun 1 plass igjen! Bli med oss til nydelige Madagaskar sammen med vår erfarne reiseleder Per Ørjan Aaslid. Vi skal kjøre den mest kanskje og innholdsrike ruten for besøkende til Madagaskar, nemlig riksvei 7 fra hovedstaden Antananarivo, som ligger midt i landet på 1200 meter over havet til kystbyen Toliara i sørvest.

Fra storbyer til landsbysamfunn, fra høysletter til regnskog og palmekyst

 • et smilende folk – rike på gjestfrihet og glede
 • en ung kirke i sterk vekst og et misjonsarbeid som går nye veier
 • en særegen natur med sjeldne blomster og dyrearter
 • sang, musikk og varme, både i lufta og i hjertene

Høydepunkter på turen

 • Madagaskar: Natur og misjon
 • Møter mange lokale mennesker med en sterk historie.
 • Besøk i kirker med mangestemt sang, og selvsagt skal en til det norske senteret for misjon gjennom nærmere 160 år, Lovasoa.
 • Aktuelle misjonsprosjekter besøkes
 • Isalo nasjonalpark, og i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har sitt paradis.
 • Storbyer, landsbysamfunn, fra høysletter til regnskog og palmekyst.
 • Rolige dager ved kysten i Ifaty, hvor en kan bade, slappe av og nyte sommeren.
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 1973175542

Dag 1

Onsdag 20. mars

Vi kommer fra litt ulike steder i Norge og møtes på Gardermoen på ettermiddagen. Vi flyr til Madagaskar med Ethiopian Airways. Avgang kl. 18.45.

Antananarivo
Antananarivo

Dag 2

Torsdag 21. mars

Vi lander i Addis Abeba i Etiopia på morgenkvisten, bytter fly og ankommer Madagaskars hovedstad, Antananarivo kl. 13.40. Vår lokale sjåfør fører oss trygt gjennom byens mylder til Hotel Grand Urban, som ligger på en fin høyde midt i hovedstaden. Velkomstmiddag og sosial samling om kvelden.

Mdagaskar06 100

Dag 3

Fredag 22. mars

Byen våkner til liv når sola står opp. Vi spiser frokost før vi forlater den fascinerende storbyen og kjører 170 km sørover til Antsirabe (4-5 timers reise). Byen er kjent for godt klima, vakker natur og 158 års norsk misjonshistorie.

Madagaskar Antistrabe jordbruk

Dag 4

Lørdag 23. mars

Etter frokost besøker vi Lovasoa, som i generasjoner var skole for norske misjonærbarn. Vi får høre om aktiviteten på senteret og vi møter noen av barna på kirkens musikkskole. Vi vil også svinge innom Broderie Fanja, som hvert år broderer 18.000 dåpsservietter til norske dåpsbarn. Etter lunsj går turen til Mangarano, hvor misjonen gjennom flere generasjoner hadde et stort behandlingssenter for spedalske. Mangarano, som ligger på en fin høyde et stykke sør for Antsirabe, ble bygget i 1917-1919 av misjonær Johannes Einrem fra Mosjøen. Sykepleier Jorid Bøen som nylig fylte 100 år, har også betydd mye for Mangarano.

Vi tar forbehold om at veien kan være stengt etter regntiden.

Madagaskar Betafo dalen

Dag 5

Søndag 24. mars

Det er Palmesøndag og vi feirer gudstjeneste med mangestemt sang i den store sentrumskirken på Antsirabe. Etter lunsj tar vi med oss kaffen og reiser på utflukt til den vakre og frodige Betafo-dalen, hvor de første norske misjonærene slo seg ned.

Mada Sjakkbrett fra Ambositra

Dag 6

Mandag 25. mars

Vi skal sørover. Etter en god frokost setter vi oss i bussen med retning Fianarantsoa. Vi tar inn inntrykk fra et fargerikt og kupert landskap, og vi spiser medbragt lunsj i det fri. Etter et par timer passerer vi treskjærerbyen Ambositra.

Målet for dagen er Fianarantsoa – skole- og universitetsbyen – knutepunktet mellom øst og vest. Litt før vi ankommer byen, stopper vi i Ambalakely, hvor vi får en god middag og kulturelt program med barn og ungdommer fra landsbyen.

Jente Smilende Gassisk Shutterstock 251550028

Dag 7

Tirsdag 26. mars

Fianarantsoa er en småkupert og variert by som yrer av liv. Vi håper å få møte noen av de mange studentene på kirkens teologiske fakultet og bibelskolen for kvinner, selv om det er midt i påskeuken. Bare de færreste vil ha råd til å reise hjem på ferie. I tillegg til spennende misjonshistorie, skal vi også få se og oppleve hverdagsglimt fra dagens samfunn.

Shutterstock 1088435402 betsileo mann mindre

Dag 8

Onsdag 27. mars

Nye naturopplevelser er i vente. Etter en nydelig morgenkaffe, selvsagt dyrket på Madagaskar, går turen videre. Nå dreier vi mot sørvest, mellom rismarker og vingårder, over endeløse gressvidder og med praktfulle fjell i horisonten. Midt på dagen stopper vi i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har et av sine paradis. Her spiser vi medbragt lunsj i det fri.

I deilig ettermiddagssol ankommer vi Isalo nasjonalpark med sine særegne fjellformasjoner. Vi tar inn på et nydelig og veldig spesielt hotell, som i seg selv er en naturopplevelse.

Shutterstock 711065866 Madagaskar Lemur liten

Dag 9

Torsdag 28. mars

Sammen med gode turguider skal vi få oppleve Isalo nasjonalpark til fots. Vi anbefaler alle å være med på første del av turen, som går til det naturlige bassenget Piscine Naturelle. De som ønsker en lenger fottur kan bli med vår lokale, engelskspråklige guide videre over en høyde og ned i en trang og frodig canyon, hvor det også er mulig å ta en dukkert i Piscine Bleu og Piscine Noir. Det er ikke uvanlig å se både lemurer og kameleoner på denne turen.

Deltakere som ikke ønsker eller har helse til å gå tur, vil kunne få en herlig dag på hotellet, som er omgitt av en unik botanisk hage. Man kan slappe av med en god bok i skyggen av et tre eller sole seg ved bassenget.

Utsøkt mat gir en god ramme for kveldens sosiale samling.

Ifaty
Ifaty

Dag 10

Fredag 29. mars

Etter en god frokost og kanskje et morgenbad i bassenget, kjører vi de siste timene ut til den folkerike kystbyen Toliara på sørvestkysten. For å brekke opp turen, får vi med oss lunsjpakke fra hotellet. Når vi nærmer oss kysten, kjenner vi varmen og sjølufta. Kystkulturen er veldig forskjellig fra innlandet. Om innlandet minner om Asia, så gir kysten en opplevelse av Afrika. Før dagen er omme og sola går ned i havet, kjører vi til ferieparadiset i Ifaty, en liten time nord for byen. Hotellet La Mira er vår oase de neste par dagene.

Snorkling i Det indiske hav
Snorkling i Det indiske hav

Dag 11

Lørdag 30. mars

Vi oppholder oss i le av et av verdens største korallrev og nyter denne sydhavsperlen. Vi bor i bungalower nær stranden og kan bade i azurblått hav – eller i bassenget. Du kan også bli med de lokale fiskerne ut å snorkle og se fargerik tropefisk omkring korallrevene. Bak hotellet brer den endemiske kaktusskogen seg ut, med planter, fugler og dyr som ikke finnes andre steder. Trives du best med en god bok i skyggen av et tre, så inviterer vi også til det!

Om kvelden blir det kanskje en stor konsert i hovedkirken i Toliara. Mer informasjon kommer.

Shutterstock 161815889

Dag 12

Søndag 31. mars

Første påskedag er den største festdagen i den gassiske kirken. Vi feirer Jesu oppstandelse i hovedkirken i Toliara som også er kjent som Madagaskars korhovedstad. Etter gudstjenesten svinger vi innom misjonsstasjonen fra 1800-tallet, byens eldste hus, bygd av norsk tømmer. Vi møter misjonær Laila Sivertsen, som har bodd på Madagaskar mesteparten av sitt lange liv. Tilbake til Ifaty etter lunsj.

Madagaskar gutter langs veien5343

Dag 13

Mandag 1. april

Vi nyter morgen- og formiddagstimene på stranden og tar farvel med Ifaty etter dagens lunsj. Vi sjekker inn på flyplassen kl. 17.00. Flyavgang til Antananarivo kl. 18.25. Ankomst kl. 20.15. I Antananarivo tar vi inn på et hotell nær flyplassen.

Souvenirer på marked
Souvenirer på marked

Dag 14

Tirsdag 2. april

Før vi reiser hjem til Norge, får vi en dag i hovedstaden med tid til å se litt av byen, besøke det historiske kongesetet på Ambohimanga og kanskje handle noen suvenirer.

Shutterstock 1549082108 Antananarivo cityscape Tana capital of Madagascar french name Tananarive and short name Tana Poor capital and largest city in Madagascar mindre

Dag 15

Onsdag 3. april

Det er hjemreisedag. Vi slapper av og gjør oss klar for en lang flytur. Noen vil slappe av ved bassenget. Andre vil kanskje gå en tur eller besøke den lokale krokodilleparken. Vi spiser en tidlig lunsj og kjører til flyplassen kl. 12.00. Flyavgang kl. 14.50. Flybytte i Addis Abeba før nattfly til Norge.

Ross parmly 25230 unsplash

Dag 16

Torsdag 4. april

Hjem. Ankomst Oslo Gardermoen kl. 08.45. Videre med innenlandsfly for de det gjelder.

Vi tar forbehold om endringer i programmet. Innenlands flyruter på Madagaskar er ikke publisert for april. Reiseruten kan bli kjørt i motsatt retning hvis endring i lokale flyruter.

Priser og betingelser

Pris fra 34 990,-

Tillegg for enkeltrom: 5 950,-

Tilslutning fra og til Bodø kr 1.599,-

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

Ved spørsmål kan du kontakte Per Ørjan Aaslid på 90409816

Prisen inkluderer

• Flyreisen Oslo-Antananarivo t/r inkl. flyskatter

• Alle overnattinger i dobbeltrom/flermannsrom

• Tre måltider pr. dag på Madagaskar

• Transport på Madagaskar i henhold til oppsatt program

• Norsk reiseleder som selv har bodd på Madagaskar

Prisen inkluderer ikke

• Reiseforsikring (bør kjøpes før turen betales)

• Visum (10 euro pr. person)

• Vaksiner

• Tips (ca 2-3 euro pr. dag pr. person)

• Drikke, snack, øvrige måltider etter eget ønske

• Inngangsbilletter og lokal guide til severdigheter og nasjonalparker

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20.03.2024 Oslo - Addis Abeba 18:45 06:30+1 ET715
21.03.2024 Addis Abeba - Antananarivo 08:50 13:40 ET853
03.04.2024 Antananarivo - Addis Abeba 14:50 19:30 ET852
03.04.2024 Addis Abeba - Oslo 23:40 08:45+1 ET714
 • Praktisk informasjon

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til alle land i Afrika. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria er aktuelt i de fleste afrikanske land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Afrika) og Malariaveilederen (Nord-Afrika)

  For detaljer om gulfebervaksinasjon, se Vaksinasjonsveilederen: Gulfebervaksine - veileder for helsepersonell

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. Se MMR-vaksine før reisen?

  Meningokokkvaksine ACWY konjugatvaksine anbefales til reisende i "meningittbeltet" i Afrika som strekker seg på tvers av kontinentet fra Senegal til Etiopia. Andre vaksiner enn nevnt i tabellen bør vurderes individuelt.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper

  Tabell 1. Type utenlandsreiser

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard,mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE IILang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Gulfeber, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, G: Gulfeber, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine.

  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reisevaksiner

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Seychellene

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep A)
  (Tyf)

  Ascension, St. Helena, Tristan da Cunha

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep B)

  Mauritius, Réunion

  dTP-IPV *

  dTP-IPV *
  (Hep A)
  (Hep B)

  Kapp Verde

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)

  Egypt, Komorene, Tunisia

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (Rab)

  Algerie, Botswana, Djibouti, Lesotho, Libya, Marokko, Namibia, Somalia, Swaziland (Eswatini), Sør- Afrika, Tanzania, Zambia, Zimbabwe

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Malawi, Mosambik

  dTP-IPV *
  IPV**
  Hep A

  dTP-IPV *
  IPV**
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Madagaskar

  dTP-IPV *

  IPV**
  Hep A

  dTP-IPV *

  IPV**
  Hep A
  Tyf
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Eritrea

  dTP-IPV *
  Hep A

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  MenACWY
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Angola, Burundi, Gabon, Republikk Kongo (Brazzaville), Liberia, Rwanda, São Tomé og Príncipe

  dTP-IPV *
  Hep A
  G

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  G
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  Benin, Burkina Faso, Demokratiske republikk Kongo, Elfenbenskysten, Ekvatorial-Guinea, Etiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun, Kenya, Mali, Mauretania, Niger, Nigeria, Senegal, Sentralafrikanske republikk, Sierra Leone, Sudan, Sør- Sudan, Togo, Tsjad, Uganda

  dTP-IPV *
  Hep A
  G

  dTP-IPV *
  Hep A
  Tyf
  MenACWY
  G
  (Hep B)
  (BCG)
  (Rab)

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år. Se avsnittene nedenfor for ytterligere krav og anbefalinger om poliovaksine.

  ** WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 1 eller vilt poliovirus skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Dette gjelder per i dag for Madagaskar (vaksinederivert poliovirus type1), Malawi og Mosambik (vilt poliovirus).

  Flere land har forekomst av vaksinederivert poliovirus type 2. WHO og norske helsemyndigheter oppfordrer reisende fra disse landene til å følge samme råd som over. Dette gjelder per i dag for: Benin, Burkina Faso, Den Sentralafrikanske Republikk, Djibouti, DR Kongo, Egypt, Elfenbenkysten, Eritrea, Etiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun , Liberia, Mauritania, Mosamik**, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Togo, Tsjad og Uganda.

  Merk også at Kenya, Mali, Rep Kongo, Sudan og Sør-Sudan regnes av WHO som land som er utsatte for ny introduksjon av poliovirus. Det er derfor også viktig at reisende til disse landene er beskyttet mot poliomyelitt.

  Denne informasjon ble hentet fra FHI sine hjemmesider: Vaksiner ved reise til Afrika - FHI

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.