Bb059096

Færøyene
Bli med til det magiske landet

Avreisedato

26.04.2017

Varighet

6 dager

Pris fra

13 750,-

Høydepunkter på turen

 • Torshavn
 • Kirkjubø
 • Klaksvik
 • Vestmannabjørgini
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Onsdag 26 april

Utreise kl 20.15 fra Bergen med direkte fly til Vagar, Færøyene hvor vi lander kl 20.35 lokal tid. Det er mulig å få tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge. Vi har buss som henter oss og kjører til Torshavn, hovedstaden på Færøyene, hvor vi skal bo i 5 netter på 4-stjerners hotell Hafnia. Hotellet ligger i sentrum av byen like ved Tinganes, den gamle verna bydelen hvor Lagtinget holder til. Dette er et av verdens eldste parlamenter som ennå er i bruk.

Dag 2

Torsdag 27 april

På formiddagen får vi en guidet vandretur rundt i byen og på Tinganes. Resten av dagen blir til fri disposisjon. De som ønsker å besøke den lokale glasskunstneren Mikkelina får tilbud om det.

Dag 3

Fredag 28 april

Sightseeingtur til Kirkjubø. For de som vil er det mulig å gå over fjellet fra Torshavn til Kirkjubø (2 timers tur). På Kirkjubø finner du landets eldste kirke, Olavskirken, som stadig er i bruk. Der finner vi også ruinene av Magnuskatedralen, som i dag er på UNESCOs verdensarvsliste. Og vi har den nydelige kongsgården som er bosatt av 17. generasjon.
Utpå ettermiddagen kjører vi til Klaksvik, som ligger på Nordøyene. Klaksvik er den nest største byen på Færøyene, og livsgrunnlaget er hovedsakelig fiske. Flere nordmenn som flyktet under 2. verdenskrig bodde i Klaksvik. Denne kvelden skal vi delta på sang- og musikkmøte i den lokale menigheten på Betesda. Koret deres med omtrent 100 sangere fra 17 til 80 år har imponert mange ved sitt besøk på Sunnmøre i mai 2016.

Dag 4

Lørdag 29 april

Turen går til Vestmanna og det fantastiske fuglefjellet Vestmannabjørgini. Vi skal over i turistbåt ved de tårnhøye klippene og kjøre inn i grotter (værforbehold). Bussen kjører oss videre til Kvivik, hvor der finnes spor fra vikingtiden.

Dag 5

Søndag 30 april

De som vil kan delta på lokal gudstjeneste i Torshavn. Etter lunsj blir det tilbud om en halvdags sightseeingtur til Nordøyene. Besøker Gjogv, som er kjent for sin naturhavn og Kronprinsesse Marys benk. Ser det høyeste fjellet på Færøyene, Slettaratindur 882m, og klippeformasjoner i havet, Kæmpen og Kællingen. Avslutningsmiddag på Hotel Hafnia.

Dag 6

Mandag 1 mai

Vi reiser hjem kl 07.40 og lander kl 09.55 i Bergen.

Høstferie i Bibelens land
Utsikt

Priser og betingelser

Pris fra 13 750,-

Tillegg for enkeltrom: 1600

Tillegg fra andre byer på forespørsel

Prisen inkluderer

Fly Bergen - Færøyene, Buss på rundreisen, Overnatting på hotell i dobbeltrom, 5 frokoster og 5 middager, Utflukter og guide i henhold til programmet. Reiseledertjenester.

Prisen inkluderer ikke

Tilslutning fra andre steder i Norge.Øvrige måltider, Drikke til måltidene, Forsikringer, Tips.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.