Peru 04
Peru Machu Picchu

Eventyrlige Peru
En majestetisk rundreise

Avreisedato

10.04.2019

Varighet

13 dager

Pris fra

34 200,-

Fulltegnet

Eventyrlige Peru

Du vil komme til å huske turen til den gamle inkabyen Machu Picchu, bussturen over Andesfjellene i mer enn 4000 meters høyde og besøket på de flytende sivøyene i Titicacasjøen. Gastronomisk vil Peru garantert setter spor. Påskefeiringen er viktig for peruanerne. Det er mange religiøse tradisjoner forbundet med feiringen, og du vil få innblikk i noen av dem i løpet av turen.

Peru er et land som har opplevd betydelig økonomisk vekst siden begynnelsen av 2000-tallet, i hovedsak grunnet eksportinntekter fra gruvedrift. Til tross for dette, er det fortsatt store sosiale forskjeller mellom ulike samfunnsgrupper.

Kontrastene ser vi også i naturen. Fra ørkenlandskap til frodig jungelvegetasjon, fra kyst til høgfjell og den andinske høgsletten.

Det peruanske folk er et gjestfritt folk med sterke tradisjoner og som gjerne vil vise dem frem. Med bare moderate basiskunnskaper i spansk, kommer du aldri unna en liten prat.

Vi tar deg med til majestetiske Machu Picchu, den gamle Inka-hovedstaden Cuzco på 3400 moh., vakre daler, spektakulære kløfter og Titicacasjøen, verdens høyest liggende navigerbare innsjø! Til slutt får du bli med på påskefeiringen i "den hvite by", Arequipa, der Norsk Luthersk Misjonssamband har arbeid.

Høydepunktene kommer tett på denne turen. Reiselederne, Per og Astrid Byrknes, har bodd i Peru i mange år og gleder seg til å vise fram landet og folket de setter så stor pris på. Sammen med dem og lokal guide er du i de beste hender når du får oppleve dette varierte landet.

Etter en natt i hovedstaden Lima reiser vi rett opp i fjellene og har en hviledag for å bli vant til å være i høyden. De neste dagene er vi i Cuzco mens vi opplever inkafolkets hellige by Machu Picchu og den flotte Urubambadalen. Vi har valgt å kjøre over høyslettene når vi skal til Puno, som ligger ved Titicacasjøen, for å vise fram det flotte landskapet langs veien. Vi gjøre et stopp ved Cristo Blanco, den store kristusstatuen i Juliaca, en av byene Per og Astrid har bodd og arbeidet i. Etter en god natt ved Titicacasjøens bredder kjører vi til havnen og drar ut på sjøen med båt. Underveis på båtturen går vi i land og spiser lunsj/middag i hjemmet til en av familiene som bor der før vi vender tilbake til Puno.

Neste post på programmet er Colcadalen, som er verdens dypeste dalføre. Før vi kommer ned i dalen gjør vi et kort stopp på det høyeste punktet langs veien, 4950 moh. I Colcadalen kan vi se condorfuglene fly over oss mens vi ser ut over det spektakulære dalføret eller vandrer i de spanske koloniherrenes fotspor. Disse dagene bor vi på flotte Colca Lodge der vi kan bade i varme kilder og hente krefter etter mange dager i høyden.

Før vi reiser tilbake til hovedstaden Lima er vi et par dager i Arequipa. Her besøker vi Santa Catalina klosteret og deltar på den fargerike påskefeiringen. Turen avsluttes med halvannet døgn i Lima før vi flyr hjem igjen, fulle av inntrykk.

Høydepunkter på turen

 • Machu Picchu
 • Urubambadalen og Colcadalen
 • Titicacasjøen
 • Påskefeiring i Arequipa
Last ned brosjyre (.pdf)
Peru Lima

Onsdag 10.april

Vi flyr fra Bergen via Amsterdam til Lima. Ankomst Lima i løpet av kvelden. Overnatting på hotell ved flyplassen i Lima.

Peru Morning Sun Rising At Plaza De Armas Cusco City Shutterstock 325395509

Torsdag 11. april

Etter frokost returnerer vi til flyplassen og flyr til inkahovedstaden Cuzco. Byen var politisk og religiøst senter for Inkariket som på sitt største strakk seg fra Colombia i nord til Argentina og Chile i sør. Byen har en rekke bygninger og minnesmerker fra denne tiden, og sentrum er selvsagt UNESCO beskyttet. Inkafolkets byggekunst i stein er helt utrolig! Enda er det ingen som kan gi fullgodt svar på hvordan enorme steinblokker ble tilpasset hverandre med millimetermål i innfløkte vinkler! Vi bruker dagen her i Cuzco sentrum for å bli kjent og få et første møte med byen som inkaene kalte «verdens navle». Middag på egenhånd. Overnatting på hotell i Cuzco.

Peru Display Of Traditional Souvenirs At The Market In Ollantaytambo In Urubamba Valley The Sacred Valley Near Cuzco And Machu Picchu In Peru South Shutterstock 1136629595

Fredag 12. april

Tidlig avreise til den lille landsbyen Aquas Calientes. Landsbyen ligger ved foten av fjellet til legendariske Machu Picchu – den glemte inkabyen langt inne i Andesfjellene. Landsbyen ville sannsynligvis fortsatt bare vært en togstasjon, om ikke det hadde vært for at den amerikanske historikeren Hiram Bingham gjenoppdaget Machu Picchu i 1911. Du får ettermiddagen fri til å oppleve byens mange gater og markeder på egenhånd. Overnatting på hotell i Aquas Calientes.

Peru Ancient Inca City Of Machu Picchu Peru Panoramic Landscape Shutterstock 649655326

Lørdag 13. april

I dag besøker vi Machu Picchu, Sør-Amerikas største turistattraksjon. Som et eventyrslott troner Machu Picchu på et høydedrag mellom dype daler og høye fjell, der regnskogen møter fjellkjeden. De spanske conquistadorene fant aldri Machu Picchu. Derfor ligger byen som et urørt monument fra inkatiden. Vi får en følelse av å være satt flere hundre år tilbake i tiden. Machu Picchu er en natur- og kulturopplevelse i særklasse. Deretter drar vi tilbake til Cuzco hvor vi ankommer om kvelden. Overnatting på hotell i Cuzco

Peru Fruits In Pisac Market In The Urubamba Valley Near Cusco Peru Shutterstock 1134899693

Søndag 14. april

I dag skal vi utforske Urubamba-dalen som var selve hjerteslaget i Inkariket. I den fruktbare dalen på 2900 moh. dyrket inkaene sine aller beste jordbruksprodukter. Og her renner elven Vilcanota på sin ferd mot Amazonas og Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst.

Turen går blant annet til Pisaq, en fascinerende indianerlandsby øverst i dalføret. På grunn av godt klima og bakende sol mellom bratte dalsider, var matproduksjonen i Urubamba-dalen av vital betydning for hele Inkariket. Ennå i dag eksporteres det mais bl.a. til USA og Japan. Urubamba-maisen regnes for verdens beste. På torget i Pisaq handler vi lokalt kunsthåndverk og nyter atmosfæren i landsbyen. I fjellsiden over Pisaq besøker vi storslagne inkaruiner og vandrer på ekte inkastier. Vi skal også besøke Ollantaytambo, et enormt kompleks fra Inkatiden. Det er bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot Inkariket. Overnatting på hotell i Cuzco.

Peru The Floating And Tourist Islands Of Lake Titicaca Puno Peru South Americashutterstock 484077925 2

Mandag 15. april

Reisedag til Puno og Titicacasjøen. Vi kjører med buss gjennom et vakkert fjellandskap over høyslettene i Andesfjellene. Vi spiser lunsj på veien og stopper ved Cristo Blanco (kristusfiguren) som står på et fjell ved byen Juliaca. I Puno sjekker vi inn og gjør oss bedre kjent i byen.

Peru Aerial View Of Floating Islands Of Uros At Lake Titicaca Shutterstock 1080649595

Tirsdag 16. april

Denne dagen skal vi tilbringe på Titicacasjøen. Beliggenheten på 3812 moh. gjør den til en av de høyestliggende innsjøer på jorden. Vi reiser ut med båt, gjør strandhogg og spiser middag hjemme hos en lokal familie. Om ettermiddagen returnerer vi til Puno. Overnatting i Puno.

Peru Lodge Img 5493

Onsdag 17. april

Turen går til Chivay i Colcadalen. Underveis stopper vi kort et par steder for å nyte utsikten, naturen og dyrelivet. Vi spiser lunsj sammen når vi kommer fram og overnatter på flotte Colca Lodge Spa & Hot springs. Vi anbefaler en tur innom hotellets alpakkafarm før kl. 18.00 og en tur i de varme kildene om kvelden med den andinske himmelen som tak.

Peru Condor Flying Near Cruz Del Condor Viewpoint Colca Canyon Peru Shutterstock 602091044

Torsdag 18. april

Vi er i Colcadalen og reiser tidlig ned til ”Cruz del Condor” for å nyte den mektige utsikten over dalen og for å oppleve kondorene som flyr over oss, om været er slik at fuglene er ute og flyr. Reisen går videre til Arequipa hvor vi spiser lunsj. Vi besøker så Santa Catalina klosteret som regnes som en av de viktigste og mest originale arkitektoniske byggverkene i Peru og Latin-Amerika, med over 400 års historie. Deretter går turen inn om Michell’s fabrikkutsalg som selger alpakka-klær av ypperste kvalitet.

Peru Arequipa Cityscape Southern Peru Shutterstock 1097858777 2

Fredag 19. april

Påskefeiring i Arequipa! Reiselederne tar oss med til gudstjeneste og lar oss få oppleve hvordan påsken feires på andre breddegrader. Overnatting på hotell i Arequipa.

Peru Native Peruvian Group With Their Llama In Sacred Valley Cusco Peru Shutterstock 691847062 2

Lørdag 20. april

Vi returnerer til Lima med fly. Lunsj på hotellet. Dagen i Lima. Overnatting på hotell i Lima.

Peru The Basilica Cathedral Of Lima At Night It Is A Roman Catholic Cathedral Located In The Plaza Mayor In Lima Perushutterstock 421501951

Søndag 21. april

Så er vi kommet til siste dagen i Lima. Etter frokost blir det sightseeing. Til Lima sentrum hvor landets fremste katedral, regjeringskvartalet, presidentpalasset og rådhuset ligger. Det historiske sentrum er også her på UNESCO verdensarvliste. Vi prøver å danne oss et inntrykk av denne byen som var sete for den spanske visekongen fram til frigjøringen i 1824 og som i dag er en verdensby med over 9 millioner innbyggere. Felles lunsj. Sent på ettermiddagen reiser vi ut til flyplassen og flyr til Amsterdam.

Peru Puno Peru Women With Traditional Clothes Shutterstock 236289349

Mandag 22. april

Ankomst Amsterdam i løpet av ettermiddagen. Ankomst Bergen om kvelden.

Peru 10
Peru Beautiful Llamas And Alpacas In The Ancient City Of Cusco Peru Shutterstock 1021245907
Peru Img 5460
Peru Img 5481
Peru Laguna Lagunillas Peru Shutterstock 1059349856

Priser og betingelser

Pris fra 34 200,-

Tillegg for enkeltrom: 6 200,-

NB! Denne rundreisen er mange dager i høyder opp mot 4.000 meter over havet. Det er ikke alle som klarer opphold i så tynn luft. Om du er usikker, så sjekk med legen din.

Prisen inkluderer

 • Flyreise: Bergen – Lima t/r.
 • Flyreisene: Lima – Cusco og Arequipa – Lima.
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost.
 • 6 lunsjer, 2 lunsjbokser og 3 middager.
 • Felles lokal transport i Peru.
 • Inngangsbilletter til attraksjoner ifølge programmet.
 • Engelsktalende guide i Machu Picchu.
 • 2 norske reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring.
 • Vaksiner.
 • Visum (pr. i dag trenger ikke norske statsborgere visum til Peru).
 • Tips.
 • 3 lunsjer og 8 middager.
 • Drikke.
 • Aktiviteter som ikke står som nevnt som inkludert.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
10. april 2019 Bergen - Amsterdam 06.30 08.10 KL1184
10. april 2019 Amsterdam - Lima 12.35 18.10 KL743
21. april 2019 Lima - Amsterdam 20.00 15.25 + 1 KL744
22. april 2019 Amsterdam - Bergen 21.10 22.50 KL1193
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.