Sist oppdatert 09. februar, kl. 07:44

Informasjon vedrørende coronavirus

Cape Town
St Lucia 3

Eventyrlige opplevelser i Sør-Afrika
Bli med Jofrid Vigre Braadland til magiske Sør-Afrika!

Avreisedato

01.11.2019

Varighet

15 dager

Pris fra

30 950,-

Fulltegnet

Eventyrlige opplevelser i Sør-Afrika

Opplev magiske Sør-Afrika! Et spennende land med stor variasjon i møte med mennesker, kultur og natur.Det er hele 11 offisielle språk. Sør-Afrikas natur er veldig variert. Her finner du grønne fjellområder, lange flate sletter og en lang kyststrekning. Den nordlige delen av landet viser frem det ville Afrika med et rikt dyre- og planteliv. På denne turen skal vi få med oss både øst- og sørvest kysten, både Cape Town og Durban, både dyreliv og misjonshistorie i Zululand.

Nelson Mandela Statue

Dag 1

Fredag 1. november

Vi reiser fra Oslo med Qatar Airways kl. 16:10

Chapmans Peak Drive

Dag 2

Lørdag 2. november

Ankomst Cape Town. Her treffer vi vår lokale guide. På vei til hotellet får vi en rundtur i byen som er omringet av majestetiske fjell med utsikt over havet og et yrende folkeliv - en av de vakreste byene i hele verden.

Cape Of Good Hope South Africa Hdr

Dag 3

Søndag 3. november

En innholdsrik dag starter med at vi tar cable-car til Table Mountain. Det er en eventyrlig utsikt fra dette platået 1000 moh. Vi fortsetter med mye flott natur og utsikt via Champman’s Peak før vi kommer til Kapp det gode håp og Cape Point. Siste attraksjon blir Simon’s Town med viktoriansk arkitektur og den kjente pingvin-kolonien.

Kirstenbosch

Dag 4

Mandag 4. november

Ferje til Robben Island hvor vi får en rundtur med buss og skal besøke fengselet der Nelson Mandela satt fengslet i 18 av totalt 27 år. Fangeforholdene var svært enkle. Fengselet er i dag museum. Tilbake i byen får vi noe fritid på Camps Bay med et utvalg av kafeer langs strandpromenaden. Vi skal også besøke Kirstenbosch botaniske hage, kjent for sine mange sjeldne og endemiske arter og for sin blomsterprakt.

Stellenbosch 6

Dag 5

Tirsdag 5. november

Første stopp i dag er Stellenbosch med sine historiske bygninger. Spasertur langs kanalrette gater i skyggen av store eike-trær. Vi kjører så videre og passerer Helshoogte Pass på vei til sjarmerende Franschhoek, kjent tilbake til 1700-tallet da franske Hugenotter kom til stedet. Dette er gourmet-hovedstaden i Sør Afrika. Vi får også med oss panorama kjøretur gjennom Theewaters Nature Reserve og kjører langs den store ferskvannsdammen. Siste stopp blir sjarmerende Hermanes som kanskje er verdens beste landfaste utsiktsplass for å se hval.

Umhlanga

Dag 6

Onsdag 6. november

Fly fra Cape Town til Durban. Vel 2 timers flytur. Ny lokal guide møter oss på flyplassen. Vi skal bo litt nord for Durban. Dette er et fritids- og feriested. Resten av dagen til egen disposisjon for å utforske Umhlaga Rocks med strender, butikker og kafeer.

Durban 2

Dag 7

Torsdag 7. november

Langs Golden Mile i Durban skal vi se, lukte og observere lyder. Vi skal besøke en tropisk botanisk hage, la oss begeistre av panorama utsikt, og vi skal innom det kjente Victoria Street Indian Market med lokale selgere. Alt dette før vi kommer til Moses Mabhida Stadion som ble bygd til fotball VM i 2010. Vi får også med oss et av verdens største akvarier uShaka Marine World.

Zulu1

Dag 8

Fredag 8. november

Zululand og Eshowe venter! Så snart vi passerer elven Tugera er vi i Zululand. Provinsen heter i dag KwaZulu-Natal. Vi kommer til Eshowe der norske misjonærene slo seg ned for 175 år siden. Vi får se kirke og flere museer som viser noe av misjonshistorien. Så sjekker vi inn på hotellet vårt som heter Shakaland og er en del av en kulturlandsby. Rommene er kuppelformete Zuluhytter med moderne fasiliteter. Her får vi servert vestlig middag og tradisjonelle Zulu delikatesser. Vi blir invitert til sjefens hytte for feiring og dans.

Shaka Gall 1

Dag 9

Lørdag 9. november

I dag skal vi besøke Zulufadder som er en organisasjon som gir hjelp til foreldreløse barn av HIV-smitta foreldre. Vi skal besøke enda noen flere steder knyttet til norsk misjonshistorie før vi returnerer til Shakaland og middag der.

Jofrid Sa

Dag 10

Søndag 10. november

Gudstjeneste i lokal kirke før vi forlater Eshowe og fortsetter nordover til den koselige småbyen St Lucia. Dette er stedet for å utforske iSimangaliso Wetland Park. Våtmarksområdet ble erklært Sør Afrikas første UNESCO Natural World Heritage Site i 1999. Området utgjør ca. 3,280 km². Vi sjekker inn på Elephant Lake Hotel og skal bo her de siste 4 nettene. I dag får vi tid til å slappe av, nyte svømmebassenget eller ta en spasertur i byen.

Img 8641

Dag 11

Mandag 11. november

Safari til Hluhluwe – Imfolozi National Park. Tidlig start fra hotellet. Dette er en av safari-parkene hvor vi kan være heldige å få se the Big 5 som er løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn i tillegg til mange andre villdyr. Parken har også et sjeldent rikt fugleliv. Lokal villmarksguide blir med i 4x4 åpne safaribiler. Etter piknik ute i parken, fortsetter safarien enda noen timer før vi kjører tilbake til hotellet.

Img 8614

Dag 12

Tirsdag 12. november

Dagen begynner med 2 timers cruise på innsjøen St. Lucia. Her får vi se krokodiller og flodhester i deres naturlige element. Tidlig ettermiddagen går turen til Cape Vidal nord-øst for St. Lucia med forskjellige typer antiloper, flodhester, krokodiller, bøffel, spektakulære innsjøer, skog, fugleliv og vidunderlig langstrakt kystlinje av Det indiske hav.

Kzn Game 1

Dag 13

Onsdag 13. november

Safari til Hluhluwe – Imfolozi National Park med mulighet for å se enda flere dyr. Dagen avsluttes med Braai – Sør Afrikans Barbeque. Vi deler opplevelser og inntrykk fra turen sammen.

Limpopo 3

Dag 14

Torsdag 14. november

På vei tilbake til Durban og King Shaka internasjonale flyplass skal vi besøke Luthuli Museum i Groutville. Dette var hjemmet til Chief Albert Luthuli som var den første Afrikaner som mottok Nobel fredsprisen. Avreise fra Durban kl. 18:15.

20180312 2128271

Dag 15

Torsdag 15. november

Vi ankommer Gardermoen kl. 13:55 etter en fantastisk reise.

Boulders Pingvin
Cape Point
Diving 2 1
Lions Head Mot Cbd
Table Mountain
Township
Zululand 4

Priser og betingelser

Pris fra 30 950,-

Tillegg for enkeltrom: 5.500,-

Turprisen er regnet ut fra dagens priser (desember 2018), og vi tar forbehold om endring i valutakurser, devaluering og lignende. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende.

Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo-Cape Town, Cape Town-Durban, Durban-Oslo
 • All lokal transport iht programmet
 • Lokal skandinavisktalende guide
 • Alle inngangsbilletter, aktiviteter og safari iht programmet
 • Måltidet merket F, L, M

Prisen inkluderer ikke

 • Vinsmaking Winelands
 • Tips
 • Måltider/drikke som ikke er beskrevet i programmet.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.