Gamlebyen JLM 6
Negev 1 mindre pix
Dødehavet bading 14

En rundreise i Bibelens land
Israelstur

Avreisedato

16.02.2024

Varighet

9 dager

Pris fra

28 250,-

En rundreise i Bibelens land

En unik reise gjennom årtusener i Det Hellige Land med opplevelser av både historisk, kulturell og åndelig karakter. Vi besøker kjente severdigheter og steder jervi kjenner fra bibelhistorien. Sammen skal vi ha flotte dager i dette fantastiske landet.

Høydepunkter på turen

 • Jerusalem med Oljeberget, Getsemane, Gamlebyen, basarene og Via Dolorosa
 • Betlehem med Fødselskirken og Hyrdemarkene
 • Holocaustmuseet Yad Vashem
 • Dåpsstedet Qasr Al Yahud
 • Qumran, Masada og bad i Dødehavet
 • Galilea og Golanhøydene, Banjas, Ben Tal og grenseområdene
 • Genesaretsjøen med Saligprisningenesberg, Tabgha, Kapernaum og båttur
 • Nasaret med Bebudelseskirken
 • Karmelfjellet
 • Cæsarea ved havet
Last ned brosjyre (.pdf)
Gamlebyen JLM 1

Dag 1

FREDAG 16. FEBRUAR

UTREISE
Gruppen reiser med KLM fra Kristiansand kl.18:20 via Amsterdam og vi lander i Tel Aviv 03:20 lokal tid. Ved ankomst blir vi møtt av Smile assistanse. De følger oss helt til den ventende bussen, som kjører oss til vårt hotell Prima Royal Jerusalem. Det er tidlig om morgen og vi kan sove eller hvile noen timer på hotellet.

Getsemane 4 mindre kopi

Dag 2

LØRDAG 17. FEBRUAR

JERUSALEM
På hotellet har vi sjekket grytidlig inn og sovet litt - før vi spiser vi en sen frokost kl 10:00. Deretter drar vi opp på Oljeberget, med den fantastiske utsikten over Jerusalem og områdene rundt. Vi går ned til Dominus Flevit kiken (Tårekirken), og videre ned til Getsemanehagen. Derfra går vi inn i Gamlebyen, igjennom det jødiske kvartalet og til Vestmuren/Klagemuren, jødenes helligste sted.

Betlehem Fødselskirken 2 mindre pix

Dag 3

SØNDAG 18. FEBRUAR

JERUSALEM OG BETLEHEM
Vi begynner dagen i Hanegalskirken, før vi drar på et viktig besøk til Holocaustmuseet, Yad Vashem. Her minnes vi de over 6 millioner jøder som ble utryddet under Holocaust. Derfra kjører vi til og Betlehem hvor vi først besøker Fødselskirken, og så drar vi videre til Hyrdemarkene.

Gravhagen

Dag 4

MANDAG 19. FEBRUAR

JERUSALEM
Denne dagen skal til Gamlebyen og vi første stopp er Betesdadammen og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi skal gå Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata mot Golgata og Gravkirken. Så skal vi ta nattverd sammen i Gravhagen, eller Gordons Golgata. Dette er en fin opplevelse i den fredfylte hagen, -
i den ellers så travle byen. Resten av dagen blir det litt fritid i Jerusalem og basarene i Gamlebyen er eksotiske, spennende og fargerike. Her kan man gjøre en god handel.

0efa3cdb 6cc6 461f b900 b95d928110e4

Dag 5

TIRSDAG 20. FEBRUAR

QUMRAN, MASSADA OG DØDEHAVET
Vi forlater Jerusalem og kjører sørover mot Dødehavet. Første stopp er Qumran, hvor Dødehavsrullene ble funnet. Så kjører vi langs Dødehavet til fjellfestningen Masada, hvor jødene ofret livet i år 70 – heller enn å havne i romernes hender. Vi skal ta kabelbanen opp på platået. Etterpå bader vi i Dødehavet, salthavet hvor du kan flyte som en kork. På vei opp mot Galilea stopper vi i Qasr Al Yahud, stedet hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes i Jordanelven. Bussen tar oss derfra til til Tiberias og Restal Hotel. Byen som ligger ved Genesaretsjøen, verdens lavestliggende ferskvannsinnsjø, 209 m.u.h.

Ben Tal 5 kroppet

Dag 6

ONSDAG 21. FEBRUAR

NORDRE ISRAEL OG GOLAN
I dag kjører vi nordover og opp til Misgav Am som ligger like ved grensen til Libanon. Bussen tar oss videre ned til Banjas (Cæsarea Filippi) hvor det ble klart for disiplene at
Jesus var jødenes Messias, og Peter kom med sin bekjennelse. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet her. Deretter opp på Golanhøydene og til BenTal 1.165 m.o.h. Herfra har vi en fantastisk utsikt over Golan og langt inn i Syria og opp mot Hermonfjellet. Her får vi høre historien om Yom Kippur krigen i 1973.

Genesaretsjøen Båt 11

Dag 7

TORSDAG 22. FEBRUAR

PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN
Etter en god frokost går turen opp til Saligprisningensberg, en liten høyde med nydelig utsikt over Genesaretsjøen. Det var stedet Jesus holdt den berømte Bergpreken. Etterpå vandrer vi ned til Tabgha stranden, derJesus møtte Peter og disiplene etter oppstandelsen. Så går turen videre til Kapernaum, Jesu by. Dette var en liten landsby som var senter og base for Jesu virke i Galilea. Denne dagen spiser vi lunsj med blant annet St Petersfisk på menyen. Vi besøker også Magdala og ser på de senere utgravningene av en synagoge fra Jesu tid, før en båttur på Genesaretsjøen.

Cæsarea ved havet mindre shutterstock 1304869675

Dag 8

FREDAG 23. FEBRUAR

JERUSALEM OG BETLEHEM
Vi forlater Galilea og kjører til Nasaret og Midtøstens største kirkebygg; Bebudelseskirken. Vi kjører så nordover til Karmel fjellet og Mochaka, der Elias kjempet mot Baàls profetene. Her får vi en vidstrakt utsikt. Videre går turen til Cæsarea ved havet, byen som ble utbyggd av Herodes den store rundt år 25 - 13 f. Kr. Her er rester av både teater, amfiteater, keiserpalasset og den kunstig oppbygde havnen. Vi kjører så til vårt hotell Residence i kystbyen Netanya.

Netanya 1

Dag 9

LØRDAG 24. FEBRUAR

HJEMREISE
Bussen tar oss til flyplassen i Tel Aviv. Smile assistanse og avgang kl. 05:15. Med KLM via Amsterdam og ankomst Kristiansand 17:50.

Priser og betingelser

Pris fra 28 250,-

Tillegg for enkeltrom: 10.750,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER
16.-20. februar Prima Royal Jerusalem
20.-23. februar Restal Hotel Tiberias
23.-24. februar Residence Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Kristiansand
 • Flyavgifter kr. 1.655,- (pr. juni -23, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 80 per pers. beløpet legges i konvolutt og gis reiseleder ved avreise.
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16. februar 2024 Kristiansand – Amsterdam 18:20 19:55 KL1248
16. februar 2024 Amsterdam – Tel Aviv 20:55 02:20+1 KL 461
24. februar 2024 Tel Aviv – Amsterdam 05:15 09:20 KL 462
24. februar 2024 Amsterdam – Kristiansand 16:25 17:50 KL1247
NB! Tidsendringar kan forekomme fram til avreise
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/