Israel Caesarea
Jerusalem 29

En klassisk rundreise i Israel og Vestbredden
Fra Samaria til Jerusalem

Avreisedato

22.10.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

22 950,-

På forespørsel

En klassisk rundreise i Israel og Vestbredden

Velkommen med på en spennende reise til det Hellige Landet. Dette blir en variert rundreise der du får oppleve Bibelens land og får møte med dets folk, historie og kultur. Vi skal besøke kjente steder som vi kjenner både fra Det gamle- og Det nye testamentet og la Bibelen være vår guidebok underveis. Noen av høydepunktene på turen er: den bibelske hagen og tabernakelet i Eshel Hashomron, Shilo, Samaria, , Caesarea ved havet, Dødehavet og Jerusalem. Bibelens land har mye å by på for deg som har vært her før eller for deg som førstegangsreisende. Vi håper du vil bli med!

Mosaic mindre pix

Dag 1

LØRDAG 22. OKTOBER 2022

Norge - Israel
Avreise fra Oslo kl 11.20 med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv med ankomst kl 20.20. Buss venter og kjører oss til hotellet vårt i Ariel for mat og overnatting.

Tabernakelet i Ariel Eshel Hashomron

Dag 2

SØNDAG 23. OKTOBER

Ariel, Shilo, Garisim til Tiberias
Etter frokost blir vi vist rundt i den Bibelske hagen og Tabernaklet ved hotellet før turen går til Shilo, der isreaelittene satte opp Tabernaklet og som var hovedstad i 369 år. Så går turen til utsiktspunktet på Garisim, velsignelsens fjell, med utsikt over Nablus med Josefs grav, som ligger mellom fjellene Garisim og Ebal. Vi drar videre via Jordandalen til Tiberias.

Hula Valley2

Dag 3

MANDAG 24. OKTOBER

Øvre Galilea og Golan
Vi skal kjøre gjennom Huladalen via druserlandsbyer og til Qatzrin som i dag er Golans administrasjonssentrum. I museet her, «en talmudisk landsby» får vi et godt inntrykk av hvordan mennesker har bodd og levd som storfamilier i dette området på Jesu tid. I toetasjes hus med ytre rom for kveg og husdyr, men med rom for ild og matlaging, med oppholdsrom og soverom. Vi skal også til Cæsarea Filippi/Banjas, der Peter bekjente «du er Messias, den levende Guds sønn». Vi drar tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Genesaretsjøen båt mindre pix

Dag 4

TIRSDAG 25. OKTOBER

På og rundt Gennesaretsjøen
I dag går turen til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Gennesaretsjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjon og bygning var synagogen. Vi skal i båt ut på Gennesaretsjøen fra Ginosar. Utpå sjøen stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Vi skal spise lunsj, St. Petersfisk står på menyen, og lunsjen er inkludert. Denne dagen skal vi også besøke dåpsstedet Yardenit ved Jordanelven. Her er det mulighet for dåp.

Fokusreiser Israel Caesarea

Dag 5

ONSDAG 26. OKTOBER

Nasaret, Karmelfjellet, Cæsarea og til Jerusalem
Pilegrimsferden fortsetter mot Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Her stod han fram og holdt sin første tale i synagogen. Vi besøker Bebudelseskirken, Midt-Østens største kirkebygg, samt Maria kilden, byens gamle vannkilde. Turen fortsetter over Harmageddonsletta og druserlandsby på Karmelfjellet og til Muhraqa der profeten Elias kjempet med Baal-prestene. Herfra er det flott utsikt over frodige jordbruksmarker. Vi fortsetter til Cæsarea ved havet, byen som var den romerske landshøvdings residens. Det var her apostelen Peter møtte Kornelius, den romerske offiseren som kom til tro på Jesus. Etter et interessant besøk kjører vi sydover på Sharonsletten og til vårt bosted i Jerusalem.

Dag 6

TORSDAG 27. OKTOBER

Jerusalem, Tempelplassen, Oljeberget, Getsemane, Davidsbyen
Etter frokost kjører vi til Gamlebyen og går inn på Tempelplassen, et sted hvor mange mennesker etter Kong David i år 1000 f.Kr. har møtt Guds herlighet. I dag ser vi Klippe-moskeen og El-Aksa-moskeen. Vi drar så opp på Oljeberget og ser utover «Den Hellige Stad», Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemane og passerer ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer forbi og nedover Oljeberget til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal også inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi forsøker å få mulighet til å ha en stille stund i den private hagen i olivenlunden. Vi besøker Davidsbyen/City of David med utgravningene av Jerusalem som ligger like nedenfor Tempelplassen. Vi ser utgravninger og går opp fra Siloadammen mot Vestmuren. På kvelden besøker vi Vestmuren/Klagemuren, jødenes helligste sted. Vi vandrer igjennom den Hasmoneiske “tunnel” som går parallelt med Vestmuren og kommer ut ved Gabbata på Via Dolorosa.

Jerusalem Morgen

Dag 7

FREDAG 28. OKTOBER

Yad Vashem, Gamlebyen med Via Dolorosa, Sionsberget

Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Så går turen til Gamlebyen. Vi skal besøke Betesda dam og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi vandrer på Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata til Golgata og gravstedet. Det blir tid til handling i basarene i Gamlebyen og tid for lunsj før vi på ettermiddagen avslutter dagens program på Sionsberget med Nattverdsalen.

Hebron patriarkens grav mindre pix

Dag 8

LØRDAG 29. OKTOBER

Gravhagen, Hebron og Betlehem
Vi fortsetter vårt opphold i Jerusalem med en lovsangsamling ved den tomme grav i Gordons Golgata. Vi drar så til Hebron og videre til Jesu fødeby, Betlehem, og besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Det er mulighet for tur på byen etter middag for å oppleve det yrende folkelivet i hovedgaten Ben Yehuda når sabbaten er over.

Masada
Masada

Dag 9

SØNDAG 30. OKTOBER

Masada, Dødehavet og Jeriko
Denne dagen stiger vi ned de ca. 1200 høydemetrene til Dødehavet og kommer til Massadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet forøvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt.Vi fortsetter til Ein Bokek hvor det er mulig å bade. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet i Dødehavet. Etter en god pause kjører vi nordover langs Dødehavet og passerer igjen Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Vi ser hulene fra veien. Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase i Jordandalen. Vi stopper ved vannkilden og ved morbær-treet og minnes Sakkeus før vi forlater Jeriko og drar opp igjen til Jerusalem.

Menora mindre pix

Dag 10

MANDAG 31. OKTOBER

Hjemreise
Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med Turkish Airlines kl 08.40 fra Tel Aviv, ankomst Oslo kl 16.30.

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: KR 9300,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingsteder i Israel:
22. - 23. oktober 2022 Eshel Hashomron Hotel, Ariel
23.-26. oktober 2022 Kinar Hotel, Galilee rooms, Tiberias
26.-31. oktober 2022 Prima Park Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2030 pr. des.-21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • En lunsj i Galilea
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 95 USD pr. person
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk) kr 80,- pr. person NB! Erstatter ikke reiseforsikring
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreiskrav)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. OKT 22 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
22. OKT 22 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
31. OKT 22 TEL AVIV - ISTANBUL 08.40 12.05 TK865
31. OKT 22 ISTANBUL - OSLO 14.35 16.30 TK1753
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.