Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

Fra Oljeberget Fam Tur Sommer 18
Fkm knotten og morken logo
Kfar Hanokdim Kopi

En 15-dagers opplevelse for hele familien
Sommerens familietur til Israel

Avreisedato

24.06.2022

Kommer snart

En 15-dagers opplevelse for hele familien

Hjertelig velkommen med på sommerens Familietur! Turen som samler små og store i alle aldrer og som er en investering for livet for hele familien. En reise i nært møte med landet og folket, med flere dager på hvert overnattingssted, som gir ro og tid til å bli kjent på stedet. Et levende møte med røttene våre, med Bibelens og søndagsskolens fortellinger, mye tid til bading og moro, koselige og lærerike samlinger, aktiviteter for barna og tenåringene, møte med jøder og arabere og Jesu disipler av i dag. Israel er en verden i miniatyr, og vi opplever alt fra moderne storbyliv til kibbutzliv, kameltur og ørken, hellige og historiske steder, naturvandring og Dødehavet, Genesaretsjøen og Middelhavsstrender. Et moderne land, med en historie du ikke finner maken til. Bli med på en spennende ferietur, hvor Bibelen blir levendegjort hver eneste dag.

Beach Sironit Netanya

Dag 1

FREDAG 24. JUNI

Utreisedag, Norge – Israel
Vi reiser fra Oslo (Det er mulig å søke opp tilslutning fra andre flyplasser. Gi beskjed ved påmeldingen.) Ved ankomst Ben Gurion flyplass kjører vi rett til vårt hotell i Netanya ved Middelhavet.

Familie Ved Stranden

Dag 2

LØRDAG 25. JUNI

Fridag ved Middelhavet
Første dagen er det sabbat og vi lader opp til tur med bading, «akklimatisering», leik og moro, deling og bli kjent samling på kvelden. Badebyen Netanya har nydelige strender og hotellet har fint basseng, så her er det bare å nyte.

Nazareth Village Waldemar Miljobildet

Dag 3

SØNDAG 26. JUNI

Karmel, Nasaret og til Genesaretsjøen
Vi begynner rundreisen vår i det bibelske Cæsarea ved havet, på Jesu tid hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, hit kom Peter for å forkynne evangeliet for Kornelius og her satt Paulus som fange. Vi ser noen av utgravingene og besøker teateret fra Herodes tid, som fortsatt brukes til konserter og forestillinger. Vi forsetter til Karmelfjellet hvor Elia utfordret Baals profeter, og en storslagen utsikt møter oss. Videre til Jesu barndomsby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelses-kirken, bygget over Marias hjem hvor hun fikk englebesøk og budskap om at hun skulle føde verdens Frelser. Mot kvelden kommer vi til vårt hotell ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo de neste fire nettene.

Evy Gunn ved Genesaretsjøen

Dag 4

MANDAG 27. JUNI

Ved og på Genesaretsjøen
I dag vandrer vi bokstavelig talt i Jesu fotspor, i kjerneområdet for Hans virksomhet ved Genesaretsjøen. Vi starter dagen i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum. Det var hit Han flyttet da Han forlot Nasaret. Vi kjører videre til Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. I dag er det vi som skal få lytte til den. Så går vi ned til Genesaretsjøen, og til området hvor Han kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen med båttur på Genesaretsjøen!

Banjas 2

Dag 5

TIRSDAG 28. JUNI

Banias naturpark, Golan og Katzrin
Vi kjører nordover landet, gjennom den grøderike Huldadalen og like til den libanesiske grensen. Her besøker vi Banias Nature Park, som ligger i området der den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kilde-vann strømmer ut fra grunnen av fjellet og vi legger ut på en vandring langs kilden til vi kommer til Israels største fossefall. Her i dette området var Jesus med sine disipler og her spurte Han dem; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Etter en fin vandring fortsetter vi langs grensen opp på Golanhøyden. Vi kjører gjennom flere druserbyer og spiser lunsj hos druserne. Vi ser inn i Syria og får et større innblikk i den politiske situasjonen og forstår hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så besøker

Mt Arbel

Dag 6

ONSDAG 29. JUNI

Fridag i Galilea
I dag er det fridag til å nyte bassenget, gå til stranden, shopping eller hva enn vil. For dem som ønsker det blir det mulig å bli med på bestigning av Arbelklippen på etter-middagen!

Fra Oljeberget Fam Tur Sommer 18

Dag 7

TORSDAG 30. JUNI

Sachne, Jeriko og Jerusalem m/Oljeberget og Getsemane
Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi og bader i oasen Sachne og har lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten. Her kom en gang Mesteren ridende på et esel og vi følger i Hans fotspor ned fra høyden. Dagen avsluttes med besøk i Getsemanehagen.

Little Boy In Hamat Gader

Dag 8

FREDAG 01. JULI

Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem
Denne formiddagen tilbringer vi i Vest-Jerusalem hvor de voksne og ungdommene besøker Holocaustmuseet, Yad Vashem (aldersgrense 12 år). En sterk opplevelse, men et viktig stopp på turen vår. Barna og to av reiselederne kjører alternativt opplegg for barna med «The Biblical Zoo» (ikke inkludert). På ettermiddagen drar vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og besøker Hyrdemarkene, hvor man fortsatt i dag kan se mange grotter der hyrdene oppbevarte sauene sine. Vi er i palestinsk selvstyreområde og møter kristne palestinske venner som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre kristne trossøsken.

Bonn Ved Vestmuren

Dag 9

LØRDAG 02. JULI

Øst-Jerusalem og Gamlebyen
Vi fortsetter i Jesu fotspor og denne sabbaten er vi i Øst-Jerusalem og Gamlebyen. Vi går inn i Gamlebyen via Løveporten og besøker Betesdadammen og St Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgatahøyden. Vi ender ved Gravkirken som rommer både Golgata og graven. Så blir det lokal lunsj før vi besøker jødenes helligste sted Vestmuren (Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. På Tempel-plassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene. Etterpå blir det shopping i basargatene.

Marked

Dag 10

SØNDAG 03. JULI

Fridag i Jerusalem
Vi nyter en fridag i Jerusalem. Noen vil sikkert bare slappe av på hotellet og ved bassenget, andre tilbake til basargatene eller utforske byen på egenhånd. Reiselederne er med og organiserer for de som vil.

Barn Pa Masada

Dag 11

MANDAG 04. JULI

Judeaørkenen, Masada, beduinleir og Dødehavet
Vi er klare for en flott ørkendag! Her blir det først besøk på fjellborgen Masada, et spennende sted med sin sterke historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Så blir det kameltur og lunsj på ekte nomadevis på besøk i Kfar Hanokdim beduinleir! Etterpå fortsetter vi til verdens laveste sted; Dødehavet, mer enn 415 m under havet. Her vil du få et bad du aldri glemmer! Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %, og i tillegg har havet mange andre mineraler som tilsammen gjør det til et av de mest helse-bringende steder i verden. Etter hvert vender vi tilbake til Jerusalem.

En av kveldene i Jerusalem kan de som ønsker det bli med å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

Tel Aviv 01

Dag 12

TIRSDAG 05. JULI

Gravhagen, «Mini-Israel» og til Tel Aviv
Før vi tar avskjed med Jerusalem besøker vi Gravhagen ved Gordons Golgata utenfor Damaskusporten. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav! Her avslutter vi vårt opp-hold i Den hellige by med en nattverdsamling. Så setter vi kursen mot Middelhavet og storbyen Tel Aviv. Underveis besøker vi «Mini-Israel», miniatyrbyen over Israels mest kjente severdigheter. Vel fremme kjører vi gjennom gamle bibelske Joppe/Jaffa, som i dag er blitt en del av Tel Aviv, på vei til vårt hotell.

Surfekurs Tlv

Dag 13

ONSDAG OG TORSDAG 06.- 07. JULI

Fridager i Tel Aviv
Siste dagene slapper vi av og koser oss i Middelhavsbølgene i Tel Aviv; byen som aldri sover og har mye å by på. Tel Aviv er i dag en «trend-by» som de fleste reisemagasin har langt oppe på sine anbefalinger. Her lander vi de siste dagene og lar alle inntrykkene synke inn. Vi bor like ved stranden og hotellet har også basseng. Reiselederne er som alltid tilgjengelig og vil gi råd og vise vei til ulike steder for de som ønsker det. Og Henrik vil ha surfekurs! Siste kvelden blir det avskjedssamling.

Jenter viser hjerter med hendene

Dag 14

FREDAG 08. JULI

Hjemreise
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet.

NB! Underveis på turen har vi bl.a. lokale gjes-ter på kveldssamlingene våre.

Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for En 15-dagers opplevelse for hele familien (24.06) med Evy-Gunn Knotten og Henrik Petersson & Oddfrid og Kjetil Morken.