Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Egypt Pyramid Bedouin Bilde Shutterstock

Studietur til Kairo
Møre bispedømme

Avreisedato

17.10.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

2 000,-

Få plasser igjen

Studietur til Kairo

Velkommen til studietur! Det er lenge sidan at Møre bispedøme inviterte tilsette til studietur. I 2010 gjekk turane til Roma og til Israel. Mange har enno gode minne frå desse turane. Det er ei glede å invitere til nye studieturar og til nye spennande reisemål i 2019.

Kvifor til Kairo
Kairo er mellom anna kjent for mange gjennom biskop Thomas sine besøk i Norge. Storbyen har ei eldgamal historie og der lever mange kulturar og religionar side om side, nokre gonger i fred, andre gonger i spenning med kvarandre. Den koptiske kyrkja har lidd mykje dei seinare åra og representantar frå denne kyrkja og andre kyrkjer kan vitne krevjande tider. Her er mykje å oppleve og å lære, ikkje minst i møte mellom kristne og muslimar. Retreatstaden Anafora har mange besøkjande frå Norge, og i tillegg har mange kyrkjelydar i Møre misjonsavtale med Sat7. Eit av studioa til denne fjernsynskanalen ligg i Kairo, og vi planlegg besøk dit.

Geir Sakseid, prest i Giske og tidlegare misjonær i Kairo for NMS, har saman med førsteamanuensis i religionsvitenskap Gerd Marie Ådna ved VID vitenskapelige høyskole, Stavanger, og underteikna, stått fremst i planlegginga av denne turen.

Studiepoeng
Turen blir gjennomført i samarbeid med Misjonshøgskulen VID og reiseleiar er Gerd Marie Ådna. På denne turen får deltakarane tilbod om to studieopplegg, eit på 5 stp og eit på 10 stp.

Møre bispedøme har forventning om at mange gjennomfører studieopplegget. Vi kjem attende med nærmare presentasjon av studieopplegga.

Kven kan reise
Studieturen er eit tilbod til alle fast tilsette i Møre bispedøme, prestar og administrativt tilsette, uavhengig av stillingsstorleik. I tillegg inviterer vi alle med arbeidsavtale på minst 6 månader og i minst 50% stillingsstorleik på reisetidspunktet, og alle som etter juni 2019 blir pensjonistar.

Påmelding
Interesserte melder frå til eigen prost/leiar innan 15. april. Prosten lagar ein plan for forsvarleg prestedekning dei dagane turen varer og gir klarsignal for endeleg påmelding til prestane innan veke 17 (26. april).

Det er reisebyrået Plussreiser som er teknisk turarrangør for turen. På denne siden kan ein melde seg på turen. Når prosten har godkjent deltaking, kan ein stadfeste påmeldinga ved å betale eigenandel til Plussreiser. Om ein ikke får delta, så meld dette i frå til Plussreiser ved å sende ein e-post til [email protected] . Slik at dei kan kreditere fakturaen.

For dei som melder seg på til Kairo-turen, er det naudsynt med visum. Plussreiser ordner med visum, slik at det ligg klart når vi lander i Kairo. For at Plussreiser skal ordne dette, så må dere sende ein scannet kopi av passet til epost adresse: [email protected] Når ein reiser til Kairo rår ein til å vaksinere seg. Sjå tilrådingane på denne linken https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-afrika/

Kva kostar turen
Møre bispedøme gir turdeltakarane permisjon med løn dei dagane turen varer. Turdeltakarane betalar eigenandel, avgrensa oppover til 1/3 av turkostnadane.

Turen startar/endar på Gardemoen og kostar totalt kr 15 000 (inkl. visum 25 USD). Eigenandelen er sett til kr. 2 000. Turdeltakar som ønsker å reise ut frå andre byar i Norge, betalar tilslutningsbillettane sjølve. Det samme gjelder enkeltroms tillegget. Frammøte på Gardermoen er seinast 2 timar før flyavgang.

Nokre andre kostnader som kjem i tillegg. Drikke, tips og nokre inngangsbillettar er ikkje rekna inn og ein må rekne med å bruke omlag kr. 600 ekstra til slike utgifter.

Vi har kapasitet til 40 deltakarar på turen til Kairo.

Egypt Cairo Scenes Bilde

Dag 01 Torsdag 17. oktober Oslo - Kairo

Avreise fra Oslo. Mulighet til å reise fra andre byer i Norge mot et tillegg i pris. Mellomlanding i Istanbul. Ankomst Kairo 01.45 (18. oktober). Vi ordner med visum og møter sjåføren som tar oss til hotellet i Kairo. Overnatting på hotell i Kairo.

The Front Egypt Face And Body Of The Sphinx And The Biggest Great Pyramid Of Khafre Appear Side By Side In The Desert Of Giza Cairo Egypt Horizontal Copy Space Bilde

Dag 02 Fredag 18. oktober - Pyramider og det egyptiske museet

Etter frokost besøker vi pyramidene og Sfinksen ved Giza. Keopspyramiden er den eldste i Giza og den største i verden, og ble bygget ca. 2 500 år f.kr. Ridetur med kamel for dem som ønsker det (betales på stedet). Lunsj, før turen går til Det egyptiske museet. Museet rommer over 1 million gjenstander, blant dem Tut Ankh Amons skatter, og statuer fra så langt tilbake som 3100 f.kr. Middag. Overnatting på hotell i Kairo.

Frokost Lunsj Middag
Anafora

Dag 03 Lørdag 19. oktober Koptiske Kairo - Ben Ezra synagogen - Anafora

Frokost. Vandring i Koptisk Kairo.Turen går også til St Sergius kirken og Ben Ezra-synagogen.
Lunsj, før vi reiser ut av byen og videre til Anafora. Middag og overnatting på Anafora.

Frokost Lunsj Middag
Anafora Tilbyr Ro Og Ettertanke

Dag 04 Søndag 20. oktober Dagen på Anafora

Vi bruker dagen på Anafora. Vi følger rytmen på Anafora (se under), eller lager vår egen.

Litt generell informasjon om Anafora

Anafora er et koptisk ortodokst retreat- og kurssenter ca. 1 ½ time nord for Kairo. Stedet ligger langs Desert Road («ørkenveien») midt mellom Kairo og Alexandria, i randsonen av Sahara. Vi får tildelt hvert sitt lille hus med god plass og eget bad. Anafora ble grunnlagt av og ledes av Biskop Thomas. Det er en oase, ikke bare for landets koptiske kristne, men for folk fra mange land og kirkesamfunn. NMS støtter deres program for traume behandling av unge kvinner, pluss et program for gutter på jakt etter sommerjobb for å hjelpe på familiens økonomi. Dette får vi høre mer om fra vertskapet på Anafora.

Døgnrytmen på Anafora

Frokost ca. kl. 08.00-09.00

Lunsj ca. kl. 12.00

Middag ca. kl. 18.00

Kveldsbønn i kirken kl. 19.00

Det er ofte en koptisk messe om morgenen i kirken, hvis det er en prest tilstede. Den starter ca. kl. 04.00 og varer noen timer. Vi kan delta selv om vi ikke har nattverd fellesskap.

Utover dette er det opp til oss å fylle dagene med innhold.

Anafora tar ikke betalt for noe, men det er vanlig å donere penger ved avreise. På den måten kan både fattige og rike bo der, og den enkelte donerer etter eget skjønn. I turprisen er overnatting og tre måltider pr. dag inkludert for oss. Men enhver står selvsagt fritt til å gi mer ved avreise.

Overnatting på Anafora.

Frokost Lunsj Middag
Anafora Oppstandelseskyrkja 19

Dag 05 Mandag 21. oktober Dagen på Anafora

Dagen på Anafora. Det kan være at vi inviterer gjester for å få informasjon om arbeidet de jobber med i Egypt.
Overnatting på Anafora.

Frokost Lunsj Middag
Moskear I Kairo

Dag 06 Tirsdag 22. oktober Anafora - Makarius-klosteret - Magdy Williams ikon verksted

Frokost, før vi forlater Anafora. Turen går til Makarius-klosteret.
Tilbake i Kairo blir det lunsj og et besøk til ikon verkstedetet Magdy William.
Vi avslutter dagen med en liten båttur på Nilen. Middag og overnatting på hotell i Kairo.

Frokost Lunsj Middag
Rigging I Sat 7 Kairo

Dag 07 Onsdag 23. oktober Sat 7, Al Azhar universitetet, ortodoks gudstjeneste

Frokost, besøk til Sat 7 og Al-Azhar Universitetet. Lunsj. Om kvelden deltakelse på ortodoks gudstjeneste i katedralen. Om det er mulig, prøver vi å få til et møte med Anba Tawadros II. Middag og overnatting i Kairo.

Frokost Lunsj Middag
Inngang Til Ei Av Hulekyrkjene Kairo

Dag 08 Torsdag 24. oktober ETSC, søppelbyen og hulekirken

Frokost, besøk til ETSC, møte med studenter og professorer. Lunsj.
Om ettermiddagen besøker vi Søppellandsbyen og hulekirken.
Middag og transport til flyplassen.

Frokost Lunsj Middag
Egypt Egyptian Boats With Tourists On The River Nile Near Luxor Egypt Africa Bilde

Dag 09 Fredag 25. oktober

Avreise fra Kairo kl 02.40. ankomst Oslo kl l 10.30.

Egypt Gizapyramidene
Egypt Two Girls Are Ride On Camel In Desert Bilde
Anafora
Gjestehusene Pa Anafora
Stolte Jenter Har Vunne Premie I Bibelkonkurranse
Egypt Cruise Ship On Nile River Bilde
Shutterstock 375365167 The Market Stall With Numerous Arabian Lights On Al Muizz Street In Cairo Egypt Bilde
I Studio Under Sending Pa Sat 7 Kids
Shutterstock 652987273 Ramadan Lanterns In Khan Khalili Bazaar In Cairo Egypt Bilde
Egypt Baskets With Spicery On East Bazaar Bilde

Priser og betingelser

Pris fra 2 000,-

Tillegg for enkeltrom: 2 500,-

Utreise tur-retur Ålesund - tillegg på 2 800,-
Med følgende flytider:
17.10 fra Ålesund kl. 14.40
Ankomst Oslo kl. 15.35.
25.10 fra Oslo kl. 13.00
Ankomst Ålesund kl. 13.55.

Det er også mulig å reise fra andre byer i Norge, ta kontakt.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter tur-retur Oslo – Kairo, inkludert flyskatter (skattene kan endre seg).
 • Assistanse på flyplassen i Kairo.
 • Overnatting på hotell i Kairo og overnatting på Anafora inkludert frokost i dobbelt eller twin rom.
 • Lunsj og middag som er nevnt i programmet.
 • Inngangsbilletter til attraksjoner som er nevnt i programmet.
 • Engelsktalende guide for sightseeing.
 • All lokal felles transport, buss med aircondition.

Prisen inkluderer ikke

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
17. oktober Oslo - Istanbul 17.45 22.35 TK1754
18. oktober Istanbul - Kairo 00.35 01.45 TK692
25. oktober Kairo - Istanbul 07.45 10.30 TK693
25. oktober Istabul - Oslo 13.00 13.55 TK1751
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler: - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen. - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid. Generelle vilkår Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise. På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. Påmelding og betaling Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett). Forbehold om prisendringer Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold. Avbestillings- og reiseforsikring Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin. Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500. - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. Gyldig pass Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet. Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Visum Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet. Helse og vaksiner Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner. For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/ Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år. Diett Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed. Klager Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.