Sist oppdatert 09. februar, kl. 07:44

Informasjon vedrørende coronavirus

Shutterstock 1301494342 mor og barn
20171024 164344
Shutterstock 1094177630 Chameleon til web

Det unike Madagaskar 2021
Natur- sang- og musikkglede

Avreisedato

02.10.2021

Varighet

14 dager

Pris fra

25 450,-
Mada Tana

Dag 1

Lørdag 02. oktober

Oslo-Addis Abeba
Avreise fra Oslo. Vi flyr til Addis Abeba.

Madagaskar tana trafikken i tana

Dag 2

Søndag 03. oktober

Addis Abeba-Antananarivo
Flybytte i Addis Abeba. Ankomst hovedstaden Antananarivo. Vår sjåfør og reiseleder Hasina Randriamahazo møter oss og tar oss til hotellet i sentrum. Vi sjekker inn og spiser middag. Overnatting på hotell i Antananarivo.

Madagaskar Lovosoa Antsirabe Jubileum

Dag 3

Mandag 04. oktober

Antananarivo-Antsirabe
Vi våkner til yrende liv i gatene utenfor. Vi bruker formiddagen til å besøke en toby/vekkelse senter. En sterk opplevelse. Etter lunsj går turen videre til Antsirabe. Over-natting på Lovasoa gjestehus i Antsirabe.

Antsirabe ligger midt i landet, 1500 meter over havet. Byen ble grunnlagt av norske misjonærer i 1872, og her har hundrevis av nordmenn bodd gjennom 150 år. Antsirabe er både jordbruks- og industrisenter på Madagaskar.

Lovasoa gjestehus er en del av Lovasoa kultur- og kompetansesenter, som i generasjoner var den norske skolen på Madagaskar. I dag brukes stedet av norske og gassiske studenter som møtes i kursvirksomhet og forsking. Inne på området, finner vi også et museum hvor vi kan få lære mer om den norsk-gassiske misjons-historien.

Frokost Lunsj Middag
Mada Langs Veien

Dag 4

Tirsdag 05. oktober

Antsirabe-Fianarantsoa (Fianar)
Ferden går videre sørover. Vi kjører gjennom flere landsbyer og den kjente treskjærer byen Ambositra. Sent på ettermiddagen ankommer vi hotellet til vår reiseleder Hasina. Det blir vår base de neste dagene. Hotellet ligger like uten for byen Fianar.

Frokost Lunsj Middag
B2o0t Av Q jpeg

Dag 5

Onsdag 06. oktober

Dagen i Fianar
Hasina viser oss byen hennes, vi besøker blant annet byens presteskole og Madagaskars mest kjente fotograf Pierrot Men sitt atelier. Ettermiddagen bruker vi sammen med lederne og barna i prosjektet Hope for the future. Gjennom dette prosjektet får fattige barn blant annet økonomisk støtte til å gå på skole.

Frokost Lunsj Middag
Mada Fianarantsoa shutterstock 99534083 web

Dag 6

Torsdag 07. oktober

Dagen i Fianar
Formiddagen i byens toby (Soatsihadino) før det blir vandring i gamlebyen.

Frokost Lunsj Middag
Mada1020374

Dag 7

Fredag 08. oktober

Fianar-Antsirabe

Vi forlater Fianar tidlig om morgen, fulle av inntrykk og vender nesa igjen mot Antsirabe. Vi skal få et innblikk i historien og arbeidet som Den gassiske-lutherske kirke (FLM) og NMS gjør i Antsirabe. Konsert på kvelden. Overnatting på Lovasoa.

Frokost Lunsj Middag
Gudstjeneste Mad

Dag 8

Lørdag 09. oktober

Antsirabe-Morondava

Tidlig avreise, målet for dagen en kystbyen Morondava. Byen er kjent for den unike baobab-alleen. Vi overnatter i bungalower ved havet.

Frokost Lunsj Middag
20171024 163714

Dag 9

Søndag 10. oktober

Dagen i Morondava
Vi går til gudstjeneste i byens hovedkirke.

Etter lunsj ta vi turen til «Baobab-alleen». Vi får med oss solnedgangen blant de majestetiske trærne før vi returnerer til bungalowene våre.

Frokost Lunsj Middag
20171024 083542

Dag 10

Mandag 11. oktober

Dagen i Morondava
Om morgen går turen til FLM sin grunnskole for hørselshemmede. Vi får en omvisning på skolen og håper å få treffe barn fra store deler av vestkysten sammen med skolens leder og hennes medarbeidere. Like ved ligger også det lutherske sykehuset, den gamle kirken, som faktisk har materialer sendt fra Norge og den nye mur-kirken som allerede er for liten for menigheten. Senere på dagen blir det konsert med evangelisk møte.

Frokost Lunsj Middag
Madagaskar 22 20

Dag 11

Tirsdag 12. oktober

Morondava-Miandrivazo

Etter frokost begynner reisen vår tilbake til høylandet og hovedstaden. Det blir for langt å kjøre på en dag, så vi tar en natt i Miandrivazo.

Frokost Lunsj Middag
Madagaskar Marked 1

Dag 12

Onsdag 13. oktober

Miandrivazo-Antananarivo

Vi fortsetter opp til Antsirabe og videre nordover til Antananarivo. Vi sjekker inn på hotellet ved flyplassen.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 99704027 fly Air Mad

Dag 13

Torsdag 14. oktober

Antananarivo–Addis Abeba

Morgen i hovedstaden. Avreise fra Antananarivo etter lunsj. Vi flyr til Addis Abeba, Vi bytter fly og flyr videre til Oslo.

Frokost
Mada Madagasikara

Dag 14

Fredag 15. oktober

Addis Abeba–Oslo
Ankomst Oslo tidlig om morgen.

Mada Betania Bat
20171023 171939
Mada Battur Morondava
20171025 131616
20171025 084553
Imga3003
Mada1040361
Mada1020288
Mada 1020480

Priser og betingelser

Pris fra 25 450,-

Tillegg for enkeltrom: 3700,- (begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo–Antananarivo t/r inkl. flyskatter (pr. mai 20, de kan endre seg)
 • Flyreisen Morondava-Antananarivo.
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost
 • Lunsj og middag
 • Vann i bussen
 • Kaffe, te og mineralvann til måltidene
 • All felles transport på Madagaskar
 • To reiseledere

Prisen inkluderer ikke

 • Visum
 • Tips
 • Annen drikke
 • Inngangsbilletter og guide til attraksjoner
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
02.oktober 2021 Oslo - Addis Abeba 19:45 06:30 (03. oktober) ET715
03. oktober Addis Abeba - Antananarivo 08:50 13:40 ET853
14. oktober Antananarivo - Addis Abeba 14:30 19:10 ET852
Addis Abeba - Oslo 23:40 08:45 (15. oktober) ET714
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler

  • Kostnadsfri avbestilling innen 125 dager før avreisedato. Innbetalt depositum refunderes.

  • Avbestilles turen mellom 124 og 56 dager før avreise kreves 25% av turprisen.

  • Avbestilles turen mindre enn 55 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår

  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass

  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum

  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner

  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett

  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

  Vennlig turhilsen fra Plussreiser

  Aud Kindervåg Halsne

  Daglig leder