Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Shutterstock 1301494342 mor og barn
20171024 164344
Shutterstock 1094177630 Chameleon til web

Det unike Madagaskar
Natur - sang- og musikkglede

Avreisedato

28.09.2020

Varighet

17 dager

Pris fra

28 900,-
Mada Tana

Dag 1

Mandag 28. september: Oslo–Addis Abeba

Avreise fra Oslo kl. 19:45. Vi flyr til Addis Abeba.

Madagaskar tana trafikken i tana

Dag 2

Tirsdag 29. september: Addis Abeba–Antananarivo

Flybytte i Addis Abeba. Ankomst hovedstaden Antananarivo. Vår sjåfør møter oss og tar oss til
hotellet i sentrum. Vi sjekker inn og spiser middag. Overnatting på hotell i Antananarivo.

P1020164

Dag 3

Onsdag 30. september: Dagen i Antananarivo

Vi våkner til yrende liv i gatene utenfor. Vi bruker formiddagen til å hilse på lemurer i den store lemurparken. Etter lunsj besøker vi en toby/vekkelse senter. En sterk opplevelse. Overnatting på hotell i
hovedstaden.

Stranda i Morondva

Dag 4

Torsdag 01. oktober: Antananarivo–Morondava

Bussen tar oss tilbake til flyplassen, vi flyr til kystbyen Morondava. Byen er kjent for den unike baobab-alleen. Vi overnatter i bungalower ved havet.

20171024 083542

Dag 5

Fredag 02. oktober: Dagen i Morondava

I Morondava har det vært drevet grunnskole for hørselshemmede i en del år. Vi besøker internatet, skolen og håper å treffe barn fra store deler av vestkysten sammen med skolens leder og hennes medarbeidere. På samme område , i gangavstand, kan vi ta turen innom det lutherske sykehuset, den gamle kirken, som faktisk har materialer sendt fra Norge og den nye mur-kirken som allerede er for liten for menigheten.

20171024 1638350

Dag 6

Lørdag 03. oktober: Dagen i Morondava

Formiddagen til å utforske byen og byens marked. Etter lunsj ta vi turen til «Baobab-alleen». Vi får med oss solnedgangen blant de majestetiske trærne før vi returnerer til bungalowene våre.

20171024 110723

Dag 7

Søndag 04. oktober: Dagen i Morondava

Etter frokost deltar vi på gudstjeneste i en av byens kirker. Senere på dagen blir det konsert med evangelisk møte. Kanskje rekker vi en siste dukkert i Mosambik–kanalen.

Mada Lovasoa Gjesthuse

Dag 8

Mandag 05. oktober: Morondava–Antsirabe

Vi forlater kysten tidlig om morgen og kjører opp i høylandet. Lunsj underveis. Landskapet og husene endrer seg. Sent på kvelden ankommer vi Antsirabe og Lovasoa gjestehus hvor vi overnatter.

Antsirabe ligger midt i landet, 1500 meter over havet. Byen ble grunnlagt av norske misjonærer i 1872, og her har hundrevis av nordmenn bodd gjennom 150 år. Antsirabe er både jordbruks- og industrisenter på Madagaskar. Lovasoa gjestehus er en del av Lovasoa kultur- og kompetansesenter, som i generasjoner var den norske skolen på Madagaskar. I dag brukes stedet av norske og gassiske studenter som møtes i kursvirksomhet og forsking. Inne på området, finner vi også et museum hvor vi kan få lære mer om den norsk-gassiske misjonshistorien.

Imga1030

Dag 9

Tirsdag 06. oktober: Antsirabe–Fianarantsoa

Ferden går videre sørover. Vi kjøre kjører gjennom flere landsbyer og den kjente treskjærer byen Ambositra. Sent på ettermiddagen ankommer vi reiseleder Hasina sitt hotell, det blir vår base de neste nettene. Hotellet ligger like utenfor byen, Fianarantsoa (Fianar), skole- og universitetsbyen.

Mdagaskar Fianar 06

Dag 10

Onsdag 07. oktober: Dagen i Fianar

Vi besøker presteskolen som ligger oppe på en av byens topper. Her ligger også flere gamle norske misjonsstasjoner. Det blir også vandring i gamlebyen.

B2o0t Av Q jpeg

Dag 11

Torsdag 08. oktober: Dagen i Fianar

Vi bruker dagen sammen med lederne og barna i prosjektet Hope for the future. Gjennom dette prosjektet får fattige barn blant
annet økonomisk støtte til å gå på skole.

Mada shutterstock 728373619 The old town of Fianarantsoa Madagascar highlands Bilde web

Dag 12

Fredag 09. oktober: Dagen i Fianar

Toby besøk og byvandring i Fianar, vi besøker byens marked og utstillingen til Madagaskars kjente fotograf Pierrot Men. Han er kjent for sine flotte sort hvitt bilder fra Madagaskar som det er mulig å kjøpe.

Mada1020285

Dag 13

Lørdag 10. oktober: Fianar–Antsirabe

Vi forlater Fianar, fulle av inntrykk og vender nesa igjen mot Antsirabe. Overnatting på Lovasoa.

Gudstjeneste Mad

Dag 14

Søndag 11. oktober: Dagen i Antsirabe

Tidlig gudstjeneste i byens hovedkatedral for de som ønsker det. Vi skal gjøre oss kjent med historien og arbeidet som Den gassiske-lutherske kirke (FLM) og NMS driver i dag. Det blir konsert på kvelden.

Mada1050275

Dag 15

Mandag 12. oktober: Antsirabe–Antananarivo

Vår siste hele dag på Solskinnsøya, bussen tar oss tilbake til hovedstaden. Programmet for ettermiddagen bestemmer dere sammen med reiselederne underveis på
turen.

Madagaskar 22 20

Dag 16

Tirsdag 13. oktober: Antananarivo–Addis Abeba

Morgen i hovedstaden. Avreise fra Antananarivo etter lunsj. Ankomst Addis Abeba.

Mada Family Ring Tailed Lemur

Dag 17

Mandag 14. oktober: Addis Abeba–Oslo

Ankomst Oslo.

Antananarivo
Madagaskar 22 22
Mdagaskar06 060
20171023 171939
Mada Betania Bat
Mada Battur Morondava
20171025 084553
20171024 163714
20171024 171712
Imga3003
Mada1040361
Mada1020374
5 Y6p HNDQ jpeg
Mada 1020480
NIL4 w Q jpeg
EQ4 N Ch UA jpeg
9d Fg 6p Q jpeg
Madagaskar Marked 1

Priser og betingelser

Pris fra 28 900,-

Tillegg for enkeltrom: 3700,- begrenset antall.

Bestill

Prisen inkluderer

· Flyreisen Oslo–Antananarivo t/r inkl. flyskatter (pr. jan 20, de kan endre seg)

· Flyreisen Antananarivo–Morondava inkl flyskatter

· Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost

· Lunsj og middag

· Vann i bussen

· Kaffe, te og mineralvann til måltidene

· All felles transport på Madagaskar

· To reiseledere

Prisen inkluderer ikke

· Visum

· Tips

· Annen drikke

· Inngangsbilletter og guide til attraksjoner

 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.