Eilat Underwater Observatory Mindre Pix
Negev ørkenen mindre pix
Israel Jerusalem 2

Det sørlige Israel
Oppdagelsesreiser i Negev ørkenen

Avreisedato

18.10.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

18 950,-

Det sørlige Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med to gode dager i ro i Jerusalem og ved Middelhavet? Se og oppleve nye steder i Landet som du garantert aldri har opplevd eller sett før? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet. Og om du har vært i Israel mange ganger før, vil dette være en tur hvor du vil få oppleve mange nye steder i Landet. Kom og bli med!

Høydepunkter på turen

 • Vi besøker bl.a. Jerusalem ,Judea ørkenen, Dødehavet, Bibelens Arava, Eilat og mange plasser i Negev ørkenen.
Last ned brosjyre (.pdf)
Jerusalem Morgen

Dag 1

SØNDAG 18. OKTOBER

Utreise
Gruppen reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Da flyet går kl.11.25 fra Oslo, er det mulig med tilslutningsbilletter med SAS uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv kjører vi med buss til Jerusalem og Shalom Hotel hvor vi skal bo de første to nettene.

Basargater Jerusalem

Dag 2

MANDAG 19. OKTOBER

Jerusalem
Tenk vi er i Guds by Jerusalem. Vi starter dagen med et besøk på en av byens flotteste panoramautsikter; Armon Hanatziv, så til Rachel`s høyde, med utsikt til Betlehem og hyrdemarkene. Vi reiser til Israels Museum, og seg på modellen av Jerusalem, slik byen så ut i år 66 e.kr. Deretter et kort, men viktig besøk ved Yad va Shem, Holocaust museet. Dagen avslutter vi på en annen fantastisk utsiktsplass; på profeten Samuels grav. Gledes fjellet, som korsfarerne kalte plassen, år 1099 e.kr. En uforglemmelig dag, og flott start på vår tur i Landet. For den som vil, er det nå tid til en handletur i Jerusalems gater, i den Gamle eller nye bydel.

20.00 Etter middagen blir det en kort info-samling.

Women dead sea

Dag 3

TIRSDAG 20. OKTOBER

Judeaørkenen, Dødehavet, Arava’n, Eilat
Vi kjører opp på Oljeberget, og starter dagen med ei bønnestund her, med panoramautsikten over Jerusalem foran oss. Så forlater vi Jerusalem for denne gangen, og kjører via den nordlige delen av Judeaørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydeforskjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumeran, Ein Gedi og Masada, og videre til Ein Boqeq, hvor den som vil kan bad i Dødehavet, her hvor alle kan lese hebraisk flytende. Så kjører vi rett sørover til Eilat og vårt hotell, hvor vi nå skal bo resten av turen (vi gjør et kort stopp ved saltstøtten; «Lots hustru»).

Eilat Underwater Observatory Mindre Pix

Dag 4

ONSDAG 21. OKTOBER

Eilat og områder rundt byen og Rødehavet
I dag starter vi tidlig på vår «oppdagelses-reise» i sør. Stikkord for dagen er: Den Internasjonale fugleobservasjonsstasjonen i Eilat, Grenseovergangen til Jordan, Flamingobassengene, Evrona (med 1200 år gamle underjordiske grunnvanns tuneller til vanning i ørkenen/«Nil-Palmene»), Undervannsobservasjonstårnet, Hai akvariet, og til slutt, til «Tamar utsiktsplassen» over hele Eilat, Aqaba, og den nordlige delen av Rødehavet. En fantastisk dag du aldri vil glemme.

Red canyon

Dag 5

TORSDAG 22. OKTOBER

Eilat, Negev, Timnaparken
En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi starter dagen med å bestige fjellet Har Yoash, deretter vandretur i «Red Canyon», lunsjstopp ved Ztomet Shizzafon, deretter; verdens eldste funnet korn-treskeplass, se en av de over 160 «hellige Tigertempelplassene» i Negev/Sinai, og til slutt oppleve virkelige Ørkensanddyner! Så til en fantastisk utsiktsplass utover Arava`n. Vi avslutter med et kort, men utrolig flott besøk i Timnaparken med blant annet verdens eldste kobbergruver, Salomos Pilarer m.m.

Black canyon israel 1 mindre pix

Dag 6

FREDAG 23. OKTOBER

Negevørkenen m.m.
I dag starter vi med ørkenvandring i «The Black Canyon». En helt utrolig naturopplevelse. Fantastisk geologi. Med ei flere tusen år gammel Tigerfelle, m.m. Deretter til Amodei Amram. Lunsjpausen tar vi i dag i Kibbutz Yotvata. Vi reiser så til «Dyreparken» Hay Bar, før vi avslutter med «Afifonen» ved Kibbutz Samar.

Igjen en uforglemmelig dag for oss alle.

Vi feirer med Shabbats måltid på hotellet denne kvelden.

Beach Eilat

Dag 7

LØRDAG 24. OKTOBER

Fridag ved Rødehavet, Eilat
Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gangen. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Rødehavet har selv nå i oktober hele 26`C.

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Morgenbønn
Kl. 17.00 Fellessamling for vi tegner inn på kartene hvor vi vært og opplevd Israel disse dagene, oppsumerer turen, og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem.

Seint på lørdag kveld sjekker vi ut av hotellet og setter oss i bussen og kjører gjennom ørkenen opp til flyplassen ved Tel Aviv klare for hjemreise tidlig på søndag morgen.

Miljøbildet israel

Dag 8

SØNDAG 25. OKTOBER

Hjemreisedag
Vi sjekker så ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5450,- (begrenset antall)

Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

· Flyreisen Oslo til Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr. 1.995,- (pr. nov -19, kan endres)
· Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
· Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
· Halvpensjon, dvs. frokost og middag på bosted i Israel
· Inngangsbilletter til alle besøk steder slik det fremgår av dagsprogrammet
· Norsk reiseledelse
· Norsktalende guide

Prisen inkluderer ikke

· Tips til hotellbetjening, guider og sjåfør med 80 USD
· Drikke til inkluderte måltider
· Enkeltromstillegg kr 5.450,- (begrenset antall)
· Avbestillings- og reiseforsikring (alle må ha)
· Tilslutningsbillett fra andre steder i Norge

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18. oktober 2020 OSLO - ISTANBUL 11.25 16.15 TK1752
18. oktober 2020 ISTANBUL - TEL AVIV 17.55 20.05 TK788
25. oktober 2020 TEL AVIV - ISTANBUL 07.25 10.55 TK811
25. oktober 2020 ISTANBUL - OSLO 14.20 16.20 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.