Jerusalem morgen fra Mt Olives mindre pix
Abraham cave Hebron mindre pix
Netanya beach mindre pix

Det profetiske ord i Bibelens land og blant hans folk Israel
Rundreise med fridager i Netanya

Avreisedato

14.09.2022

Varighet

12 dager

Pris fra

22 450,-

Fulltegnet

Det profetiske ord i Bibelens land og blant hans folk Israel

På denne turen besøker vi Tiberias, Tabor fjellet, Sachne, Jerusalem, Betlehem, Hebron, Samaria, Judea, Golan, Galileasjøen, Dødehavet og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi avslutter med fridager i Netanya der man kan bade i Middelhavet, lytte til bibelundervisning og la alle inntrykkene fra turen synke inn. Turen går i samarbeid med Roald Nøkland og Rune Telhaug

Genesaretsjøen 7

Dag 1

ONSDAG 14. SEPTEMBER

NORGE - TIBERIAS

Vi reiser fra Oslo med Turkish Air via Istanbul til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til hotellet vårt i Tiberias.

Utsikt fra arbelfjellet over Ginosar mindre pix

Dag 2

TORSDAG 15. SEPTEMBER

GENESARETSJØEN -TIBERIAS –ARBELHØYDEN
Vi sover ut litt, etter en lang reise i går. Så starter vi dagen med båttur på Genesaret-sjøen. Besøker «Jesu by» Kapernaum. Etter lunsj kjører vi opp til den flotte Arbel høyden, hvor vi skal gå en flott tur ute i naturen. En uforglemmelig start på vår rundtur i det Hellige Land Israel.

Abrahams gate Tel Dan mindre pix

Dag 3

FREDAG 16. SEPTEMBER

GALILEA –GENESARETSJØEN –DAN –GOLAN
I dag starter vi for fullt vår rundtur i Israels land. Vi starter tidlig. Første stopp blir Tabga ved Genesaretsjøen. Deretter reiser vi helt til det nordlige Israel, til Dan, hvor vi blant annet skal få se «Abrahams port», og Midt-Østens største vannkilde; Ein Dan. Så kjører vi til Banjas (Caesarea Filippi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Stiger opp på Golan høydene, besøker Ben Tal høydene, med dens flotte utsikt til Hermon fjellet og langt inn i Syria. Så retur til vårt hotell i Tiberias. En flott dag, med Bibelen som den store guidebok!

Kl 20.30 etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, med orientering om programmet for de neste dagene, et Ord for shabbaten, frie vitnesbyrd og sang.

Sachne mindre pix

Dag 4

LØRDAG 17. SEPTEMBER

ØVRE OG NEDRE GALILEA MED SACHNE
I dag reiser vi vestover, og vårt første stopp blir i Nazareth hvor vi besøker fjellet «Har Hakfitza» med utsikt over store deler av byen, over Harmageddo-sletten, Tabor fjellet, Gilboa fjellet, Manashe høydene, og deler av Karmel fjellet. Her leser vi aktuelle skriftsteder i Guds Ord, som gjengir historiske begiven-heter som her har skjedd: Om Debora og Barak i Dommernes bok kap. 5, Om Gideon og Midianittene i kap. 7, og i fra Lukas kap. 4 versene 16 –30, om da Jesus blir forkastet av sine egne i sin egen hjemby. Deretter til Mochaka på Karmel fjellet, hvor Elias kjempet mot de falske Baal-profetene! Etter lunSJ drar vi til Tabor fjellet, for så å avslutte dagen i «Gan Eden» Paradiset Sakne (Gan Hashlosha). Her kan vi nyte varmen, sol og de flotte vannbassengene, som holder 28 varmegrader året rundt. En fantastisk plass. Deretter «hjem» til vårt hotell i Tiberias.For den som enda har energi til det, kan det anbefales å ta en tur på byens flotte Strandpromenade i det Shabbaten går ut, og en ny uke starter i Landet.

Bading I Dodehavet

Dag 5

SØNDAG 18. SEPTEMBER

JORDANDALEN TIL DØDEHAVET, EIN GEDI, OG JERIKO
Vi forlater Galilea for denne gangen og reiser nedover Jordandalen. Vårt første stopp blir Jesu dåpsplass nede ved Jordanelven, nær Jeriko. Neste stopp blir Ein Gedi. Det var her David gjemte seg for Kong Saul. Vi går en rundtur i det flotte Naturreservatet.Så til Dødehavet, hvor selvfølgelig alle få tilbud om å bade i Dødehavet, her; hvor alle, kan lese hebraisk flytende. Vi tar en god stopp her, slik at alle som vil, kan få testet flyteegenskapene og smurt seg inn med “helsebringende” gjørme. Før vi stiger opp til Jerusalem, gjør vi et kort besøk i Palmestaden Jeriko og ved «Sakeus treet».

Israels fjell samaria

Dag 6

MANDAG 19. SEPTEMBER

RUNDTUR I SAMARIA
I dag starter vi tidlig. Det blir en fantastisk dag. Vi kjører til Hertzel høyden, hvor vi skal gjøre et kort, men svært viktig, besøk ved Yad Vashem, Holocaust museet. Så reiser vi nordover, og stiger opp på Israels fjell, til Samaria, og «vandre i Abrahams fotspor». Vi besøker bl.a. Har Bracha fjellet, Utsiktspunktet fra Har Gerisim fjellet, hvor vi kan se ned til Josefs grav, Jakobs brønn, og byen Sikem (Schem/ Nablus). Alon Moreh, og på vår veg til Jerusalem, stopper vi i Shilo, hvor paktens Ark, og Tabernaklet i sin tid stod. En lang og uforglemmelig dag!

Herodium Rekonstruksjon

Dag 7

TIRSDAG 20. SEPTEMBER

HEBRON –HERODIUM -BETLEHEM
Om gårsdagen var et høydepunkt for mange av dere, vil nok også denne dagen bli det. Vi reiser i dag til Hebron, og besøker bl.a. Machpela hulen. Det som etter jødisk tradisjon er graven til bl.a. Abraham, Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea. (Rachels grav kjørte vi forbi ved krysset til Betlehem). Videre kjører vi

igjennom Kiryat Arba, på vår vei til Herodium. I dette flotte fest-ningsverket ute i Judea ørken ble Herodes grav funnet for noen år siden. Vi går igjen-nom de underjordiske gangene, hører historien og beskuer en uforglemmelig utsikt til store deler av Judea, i alle retninger.Deretter til Davids by, og Jesu fødeby; Betlehem. Fødselskirken og hyrde-markene er våre mål her!

Vestmuren 1 mindre pix

Dag 8

ONSDAG 21. SEPTEMBER

JERUSALEM
Tenk vi er i Guds by: JERUSALEM! Vi starter med besøk i Gordons Golgata; Gravhagen. Deretter panoramautsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. I dag skal vi få se store deler av denne utrolig flotte byen. En dag som vil sitte igjen som et helt klart høydepunkt på turen. Vi vandrer ned i Kedron dalen, og besøker «Alle Nasjoners Kirke», før vi stiger opp på Zions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusa-lem for 2000 år siden. Vi besøker Vestmuren / Klagemuren og vandrer deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10). Og selvfølgelig be-søker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen!Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusa-lem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her! Vi sier så på gjensyn til Jerusalem for denne gang, og reiser til vårt hotell i Netanya.

Netanya

Dag 9

TORSDAG 22. SEPTEMBER

FRIDAG I NETANYA VED MIDDELHAVET
Det er nydelig å kjenne sommervarmen. Og se sol og blå himmel. Vi har enda ca. 27`C i Middelhavet. Dagen er din. Kos deg. Reiseledere står klare til å hjelpe, om du trenger hjelp eller ideer for hva du skal finne på.

Tilbud for dagen:

Valgfri tur (ikke inkl. i prisen):

08.00 –17.00 Til Judea lavland (Hashvela, Lachish, Beit Guvrin/Marasha, Tel Aseka og Emek E`ala, hvor David slo Goliat).

Ekstra tur -pris v/min. 10 betalende

Prisen kommer snart
Kr XXXX,- pr. person (tillegg kommer USD 9 pr. person i tips til sjåfør og guide.)

Kl. 20.30 Bibelhalvtime ved Jørgen W. Tønnessen

David Tower Netanya

Dag 10

FREDAG 23. SEPTEMBER

FRIDAG I NETANYA VED MIDDELHAVET

Du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, her i Netanya. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen:

Kl. 09.00 Bibelhalvtime ved Jørgen

Kl. 10.00 Vandretur gjennom byen til

det store fredagsmarkedet.

Kl. 20.30 Etter shabbatsmåltidet på

hotellet; Hyggekveld med sang og vitnesbyrd.

Panorama netanya

Dag 11

LØRDAG 24. OKTOBER

FRIDAG I NETANYAVED MIDDELHAVET
Det er shabbat, og vi nyter fridagen og ukens helligdag sammen med folket. Tilbud for dagen:

Kl. 09.00 Bibelhalvtime ved Jørgen

Kl.17.30 Fellessamling, hvor vi opp-

summerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

ca. kl. 20.30 går i vi ut på byen sammen (for den som har lyst), i det Shabbaten er over, og en ny uke starter.

Blomstrende kaktus

Dag 12

SØNDAG 25. SEPTEMBER

HJEMREISE
Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur.

Priser og betingelser

Pris fra 22 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr 9500,- (begrenset antall)

Overnattingssteder
14.-18.09. Golan Hotel, Tiberias
18.-21.09. Prima Royal, Jerusalem
21.-25.09. King Solomon Hotel, Netanya
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Tilslutningsbilletter fra Kristiansand kr 2200,-

NB! Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1960,- pr. november 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 85 USD pr. person
 • Ekstra utflukt 22. september
 • Covid-19 test før avreise fra Norge, ved ankomst Israel, evt. under turen og ved hjemreise (ihht. gjeldende regler)
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
14.SEP 2022 KRISTIANSAND - OSLO 08.50 09.35 SK210
14.SEP 2022 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
14.SEP 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
25.SEP 2022 TEL AVIV - ISTANBUL 10.30 12.50 TK785
25.SEP 2022 ISTANBUL - OSLO 14.05 17.00 TK1753
25.SEP 2022 OSLO - KRISTIANSAND 20.00 20.45 SK223
Tilslutningsbilletter fra KRS t/r
NB! Tidsendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/