Jerusalem morgen fra Mt Olives mindre pix
Abraham cave Hebron mindre pix
Netanya beach mindre pix

Det profetiske ord i Bibelens land og blant hans folk Israel
Rundreise med fridager i Netanya

Avreisedato

14.09.2022

Varighet

12 dager

Pris fra

22 450,-

Det profetiske ord i Bibelens land og blant hans folk Israel

På denne turen besøker vi Tiberias, Tabor fjellet, Sachne, Jerusalem, Betlehem, Hebron, Samaria, Judea, Golan, Galileasjøen, Dødehavet og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi avslutter med fridager i Netanya der man kan bade i Middelhavet, lytte til bibelundervisning og la alle inntrykkene fra turen synke inn. Turen går i samarbeid med Roald Nøkland og Rune Telhaug

Genesaretsjøen 7

Dag 1

ONSDAG 14. SEPTEMBER

NORGE - TIBERIAS

Vi reiser fra Oslo med Turkish Air via Istanbul til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til hotellet vårt i Tiberias.

Utsikt fra arbelfjellet over Ginosar mindre pix

Dag 2

TORSDAG 15. SEPTEMBER

GENESARETSJØEN -TIBERIAS –ARBELHØYDEN
Vi sover ut litt, etter en lang reise i går. Så starter vi dagen med båttur på Genesaret-sjøen. Besøker «Jesu by» Kapernaum. Etter lunsj kjører vi opp til den flotte Arbel høyden, hvor vi skal gå en flott tur ute i naturen. En uforglemmelig start på vår rundtur i det Hellige Land Israel.

Abrahams gate Tel Dan mindre pix

Dag 3

FREDAG 16. SEPTEMBER

GALILEA –GENESARETSJØEN –DAN –GOLAN
I dag starter vi for fullt vår rundtur i Israels land. Vi starter tidlig. Første stopp blir Tabga ved Genesaretsjøen. Deretter reiser vi helt til det nordlige Israel, til Dan, hvor vi blant annet skal få se «Abrahams port», og Midt-Østens største vannkilde; Ein Dan. Så kjører vi til Banjas (Caesarea Filippi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Stiger opp på Golan høydene, besøker Ben Tal høydene, med dens flotte utsikt til Hermon fjellet og langt inn i Syria. Så retur til vårt hotell i Tiberias. En flott dag, med Bibelen som den store guidebok!

Kl 20.30 etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, med orientering om programmet for de neste dagene, et Ord for shabbaten, frie vitnesbyrd og sang.

Sachne mindre pix

Dag 4

LØRDAG 17. SEPTEMBER

ØVRE OG NEDRE GALILEA MED SACHNE
I dag reiser vi vestover, og vårt første stopp blir i Nazareth hvor vi besøker fjellet «Har Hakfitza» med utsikt over store deler av byen, over Harmageddo-sletten, Tabor fjellet, Gilboa fjellet, Manashe høydene, og deler av Karmel fjellet. Her leser vi aktuelle skriftsteder i Guds Ord, som gjengir historiske begiven-heter som her har skjedd: Om Debora og Barak i Dommernes bok kap. 5, Om Gideon og Midianittene i kap. 7, og i fra Lukas kap. 4 versene 16 –30, om da Jesus blir forkastet av sine egne i sin egen hjemby. Deretter til Mochaka på Karmel fjellet, hvor Elias kjempet mot de falske Baal-profetene! Etter lunSJ drar vi til Tabor fjellet, for så å avslutte dagen i «Gan Eden» Paradiset Sakne (Gan Hashlosha). Her kan vi nyte varmen, sol og de flotte vannbassengene, som holder 28 varmegrader året rundt. En fantastisk plass. Deretter «hjem» til vårt hotell i Tiberias.For den som enda har energi til det, kan det anbefales å ta en tur på byens flotte Strandpromenade i det Shabbaten går ut, og en ny uke starter i Landet.

Bading I Dodehavet

Dag 5

SØNDAG 18. SEPTEMBER

JORDANDALEN TIL DØDEHAVET, EIN GEDI, OG JERIKO
Vi forlater Galilea for denne gangen og reiser nedover Jordandalen. Vårt første stopp blir Jesu dåpsplass nede ved Jordanelven, nær Jeriko. Neste stopp blir Ein Gedi. Det var her David gjemte seg for Kong Saul. Vi går en rundtur i det flotte Naturreservatet.Så til Dødehavet, hvor selvfølgelig alle få tilbud om å bade i Dødehavet, her; hvor alle, kan lese hebraisk flytende. Vi tar en god stopp her, slik at alle som vil, kan få testet flyteegenskapene og smurt seg inn med “helsebringende” gjørme. Før vi stiger opp til Jerusalem, gjør vi et kort besøk i Palmestaden Jeriko og ved «Sakeus treet».

Israels fjell samaria

Dag 6

MANDAG 19. SEPTEMBER

RUNDTUR I SAMARIA
I dag starter vi tidlig. Det blir en fantastisk dag. Vi kjører til Hertzel høyden, hvor vi skal gjøre et kort, men svært viktig, besøk ved Yad Vashem, Holocaust museet. Så reiser vi nordover, og stiger opp på Israels fjell, til Samaria, og «vandre i Abrahams fotspor». Vi besøker bl.a. Har Bracha fjellet, Utsiktspunktet fra Har Gerisim fjellet, hvor vi kan se ned til Josefs grav, Jakobs brønn, og byen Sikem (Schem/ Nablus). Alon Moreh, og på vår veg til Jerusalem, stopper vi i Shilo, hvor paktens Ark, og Tabernaklet i sin tid stod. En lang og uforglemmelig dag!

Herodium Rekonstruksjon

Dag 7

TIRSDAG 20. SEPTEMBER

HEBRON –HERODIUM -BETLEHEM
Om gårsdagen var et høydepunkt for mange av dere, vil nok også denne dagen bli det. Vi reiser i dag til Hebron, og besøker bl.a. Machpela hulen. Det som etter jødisk tradisjon er graven til bl.a. Abraham, Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea. (Rachels grav kjørte vi forbi ved krysset til Betlehem). Videre kjører vi

igjennom Kiryat Arba, på vår vei til Herodium. I dette flotte fest-ningsverket ute i Judea ørken ble Herodes grav funnet for noen år siden. Vi går igjen-nom de underjordiske gangene, hører historien og beskuer en uforglemmelig utsikt til store deler av Judea, i alle retninger.Deretter til Davids by, og Jesu fødeby; Betlehem. Fødselskirken og hyrde-markene er våre mål her!

Vestmuren 1 mindre pix

Dag 8

ONSDAG 21. SEPTEMBER

JERUSALEM
Tenk vi er i Guds by: JERUSALEM! Vi starter med besøk i Gordons Golgata; Gravhagen. Deretter panoramautsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. I dag skal vi få se store deler av denne utrolig flotte byen. En dag som vil sitte igjen som et helt klart høydepunkt på turen. Vi vandrer ned i Kedron dalen, og besøker «Alle Nasjoners Kirke», før vi stiger opp på Zions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusa-lem for 2000 år siden. Vi besøker Vestmuren / Klagemuren og vandrer deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10). Og selvfølgelig be-søker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen!Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusa-lem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her! Vi sier så på gjensyn til Jerusalem for denne gang, og reiser til vårt hotell i Netanya.

Netanya

Dag 9

TORSDAG 22. SEPTEMBER

FRIDAG I NETANYA VED MIDDELHAVET
Det er nydelig å kjenne sommervarmen. Og se sol og blå himmel. Vi har enda ca. 27`C i Middelhavet. Dagen er din. Kos deg. Reiseledere står klare til å hjelpe, om du trenger hjelp eller ideer for hva du skal finne på.

Tilbud for dagen:

Valgfri tur (ikke inkl. i prisen):

08.00 –17.00 Til Judea lavland (Hashvela, Lachish, Beit Guvrin/Marasha, Tel Aseka og Emek E`ala, hvor David slo Goliat).

Ekstra tur -pris v/min. 10 betalende

Prisen kommer snart
Kr XXXX,- pr. person (tillegg kommer USD 9 pr. person i tips til sjåfør og guide.)

Kl. 20.30 Bibelhalvtime ved Jørgen W. Tønnessen

David Tower Netanya

Dag 10

FREDAG 23. SEPTEMBER

FRIDAG I NETANYA VED MIDDELHAVET

Du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, her i Netanya. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen:

Kl. 09.00 Bibelhalvtime ved Jørgen

Kl. 10.00 Vandretur gjennom byen til

det store fredagsmarkedet.

Kl. 20.30 Etter shabbatsmåltidet på

hotellet; Hyggekveld med sang og vitnesbyrd.

Panorama netanya

Dag 11

LØRDAG 24. OKTOBER

FRIDAG I NETANYAVED MIDDELHAVET
Det er shabbat, og vi nyter fridagen og ukens helligdag sammen med folket. Tilbud for dagen:

Kl. 09.00 Bibelhalvtime ved Jørgen

Kl.17.30 Fellessamling, hvor vi opp-

summerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

ca. kl. 20.30 går i vi ut på byen sammen (for den som har lyst), i det Shabbaten er over, og en ny uke starter.

Blomstrende kaktus

Dag 12

SØNDAG 25. SEPTEMBER

HJEMREISE
Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur.

Priser og betingelser

Pris fra 22 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr 9500,- (begrenset antall)

Overnattingssteder
14.-18.09. Golan Hotel, Tiberias
18.-21.09. Prima Royal, Jerusalem
21.-25.09. King Solomon Hotel, Netanya
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Tilslutningsbilletter fra Kristiansand kr 2200,-

NB! Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1960,- pr. november 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 85 USD pr. person
 • Ekstra utflukt 22. september
 • Covid-19 test før avreise fra Norge, ved ankomst Israel, evt. under turen og ved hjemreise (ihht. gjeldende regler)
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel (obligatorisk)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
14.SEP 2022 KRISTIANSAND - OSLO 08.50 09.35 SK210
14.SEP 2022 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
14.SEP 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
25.SEP 2022 TEL AVIV - ISTANBUL 10.30 12.50 TK785
25.SEP 2022 ISTANBUL - OSLO 14.05 17.00 TK1753
25.SEP 2022 OSLO - KRISTIANSAND 20.00 20.45 SK223
Tilslutningsbilletter fra KRS t/r
NB! Tidsendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

   (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)
 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 02. mars 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 2. mars 2022


  Følgende er de nye Innreisereglene fra Israelske myndigheter pr. 2. mars 2022

  Kravene gjelder både barn og voksne. Kravene kan endres.

  Nå kan ALLE reise til Israel, om du er

  • Fullvaksinert, eller
  • Har hatt korona og kan bekrefte dette med gyldig EU koronasertifikat
  • Uvaksinert

  Hvem gjelder som fullvaksinert:

  • Alle reisende som har fått minst to doser (med en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm)
  • Alle som har blitt friske etter Covid-19 og har et gyldig EU-koronasertifikat.
   For å få dette må du ha tatt en PCR-test hos et autorisert testsenter, det holder ikke med en hurtigtest/selvtest. Det må ha gått minimum 8 dager siden den positive PCR-testen og innreise til Israel (NB! Testdato gjelder som 1. dag). Men har det gått mer enn 180 dager siden den positive testen kreves det i tillegg én vaksinedose.

  NB! Sputnik-V vaksinen er godkjent fra 15.11.21, men personer som har tatt denne vaksinen må ta en serologisk test i Israel og teste positiv.

  Merk:

  • Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksinedose før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra Israel. Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksinedose før 181 dager før hjemreisedato.
  • Om man har fått en boosterdose (tredje dose), må det ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk boosterdosen til ankomst Israel.

  Uvaksinerte reisende:
  Pr. 2. mars 2022 kan man altså nå reise inn i Israel dersom man ikke har vaksinert seg mot Covid-19 og har gjennomgått Covid-19 sjukdommen. Men israelske myndigheter stiller noen strengere krav til denne gruppen reisende i forhold til krav om isolasjon dersom man er nærkontakt med et bekreftet Covid-19 tilfelle. Er man nærkontakt (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har symptomer.

  NB! Sjekk med din forsikring om de dekker en eventuell karantene. Covid-19 forsikringen i Israel gjelder bare for den som blir syk.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være symptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Innreisekrav:

  • PCR-test, tatt tidligst 72 timer før avreise fra Norge. Bestill tid til PCR-testing i god tid før avreise. Du må kunne legge frem en skriftlig bekreftelse fra et offisielt testsenter med et negativt testresultat for å kunne sjekke inn avreisedagen. NB! Andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Unntak for PCR test før avreise fra Norge:
  Dersom du nylig har gjennomgått Covid-19 sjukdom må du kunne dokumentere det med en positiv PCR-test eller en positiv Antigen test (ikke selvtest) tatt av et autorisert teststed (ikke eldre enn tre måneder og det må ha gått minimum 8 dager siden et positivt prøvesvar ble mottatt.)

  • «Grønt pass» for innreise Israel. 48 TIMER FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med PLUSSREISER dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • COVID-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom. Uten dette får man ikke reise inn i Israel. PLUSSREISER tegner en Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel for alle som kjøper en pakkereise hos oss. (Denne forsikring erstatter ikke den ordinære reiseforsikringen som alle må ha, men det er ment som et tillegg!)

  • Obligatorisk PCR-test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv. Forhåndsbestilles av Plussreiser

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel)

  • Negativ PCR-test (engelsk språk og med påført passnummer/personnummer til den reisende) eller
   bekreftelse på Positiv PCR-test
   (ikke eldre enn tre måneder og det må ha gått minst 8 dager siden testresultatet ble mottatt.) NB! Man finner denne bekreftelse på positiv test på Helse Norge, min side, under prøvesvar – her kan man velge engelsk språk og printe ut den utskriftvennlige siden.
  • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som er vaksinert eller som har gjennomgått Covid-19 sykdom)
  • Forsikringsbevis på Covid-19 forsikring – dette får dere tilsendt av Plussreiser
  • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)
  • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.

  I tillegg til dette må du huske på å ha med:

  • Reiseforsikringsbevis
  • Strekkoden du fikk fra Plussreiser til forhåndsbestilt PCR test i Tel Aviv

  PCR-TESTEN ved ankomst Israel

  Ved ankomst Israel må alle reisende ta en PCR-test. Inntil resultatet foreligger forplikter de reisende å holde seg i karantene på overnattingsstedet der gruppa er innlosjert opptil 24 timer, eller inntil resultatet på PCR-testen foreligger. NB! Så langt har alle våre grupper fått PCR-test resultatet innen neste morgenen slik at de kunne starte programmet som oppsatt!


  Tester man positivt ved ankomst Israel, gjelder følgende regler:

  • Man må være i karantene i minimum 5 dager på et karantenehotell (testdagen regnes som 1. dag)
  • En hurtigtest må tas den 4. kvelden i karantene
  • En hurtigtest må tas den 5. kvelden i karantene

  Gjelder ikke den som har gjennomgått Covid-19 sjukdom de siste 2 måneder før ankomst Israel. NB! Er det mer enn 2 måneder siden man har hatt covid og man tester positiv i Israel må lege konsulteres for å avgjøre om man må ta ny test eller må gå i isolasjon – agenten vår hjelper til med dette.

  Om resultatet på begge hurtigtestene er negativ og man ikke har hatt symptomer de siste 48t., er man ferdig med karantene om kvelden dag 5, etter å ha mottatt erklæring på at man er frisk.

  Om resultat på en av testene er positive er man pålagt å være i karantene til enden av dag 7, men man behøver ikke ta ytterligere tester.Man kan forlate karantenen etter å ha mottatt bevis for at man er erklært frisk og man ikke har hatt symptomer de siste 48t.

  NB! Det er ikke mulig å redusere isolasjonstiden.

  Isolation of Confirmed COVID-19 Cases - Corona Traffic Light Model (Ramzor) Website (health.gov.il)

  Viktig informasjon for UVAKSINERTE reisende: Er man nærkontakt med en smittet (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har noen symptomer.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være asymptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Eventuelle testkostnader i Israel
  - Hurtigtest på autoriserte teststeder, etter eksponering av et positiv covid-19 tilfelle, er gratis.
  - Hjemmetest kjøper man på egen regning. Vår agent hjelper til med å skaffe dette.

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:

  PCR-test før avreise fra Norge Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter!
  NB! man må ha negativt testsvar (på engelsk språk, og med den reisendes passnummer/ personnummer)

  PCR-test ved ankomst Israel Forhåndsbetalt:
  ca. kr 300 ved betaling på flyplassen


  Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

  Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 1. november 2021.

  Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i priser og nye regler.
  Ta kontakt med oss om du har spørsmål!

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.