33B
Usa Midtvesten 7

Det norske Amerika
Rundreise i Midt- Vesten

Avreisedato

14.08.2017

Varighet

11 dager

Pris fra

23 950,-

Dag 1

Oslo- Minneapolis

Avreise med FY 319 fra Oslo kl.14.45 med ankomst Reykjavik kl. 15.25. Avreise med FY 657 fra Reykjavik kl.16.45 med ankomst Minneapolis 18.05. Ved ankomst tar bussen oss til vårt hotell i Blomington Minneapolis, Coventry Inn & Suits. 200m fra Mall og America.

Dag 2

Minneapolis

Etter frokost sightseeing i tvillingbyene St. Paul og Minneapolis. Vi besøker St. Antony Falls, St. Paul Cathedral, Capitol byggningen (utenfra), kjører Sunset Ave. og Ft. Snelling m.m. Ettermiddag fri til shopping på Mall of America. Frokost inkludert.

Dag 3

Minneapolis- Fargo

Vi setter kursen ut av Minneapolis, da vi skal besøke byen når vi kommer tilbake etter rundturen. Vi kjører vestover på Interstate 94 og stopper i byen Alexandria hvor vi besøker runesteins museet før vi spiser lunsj Arrowood hotel. Forsetter videre til Fargo hvor vi kommer tidlig på ettermiddagen og overnatter på Holiday Inn hotell. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4

Fargo- Medora

Turen går videre vestover i Nord Dakota. Vi stopper i byen Jamestown for å se en gammel Frontier by og den store bøffelen. Deretter videre til Bismark, hovedstaden i staten, og til den gamle leirplassen til Mandan- indianerne ved Ft. Abraham Lincoln. Forsetter til Medora helt til vest i nord Dakota. Vi skal bo på Badlands hotel. Frokost.

50 års jubileumstur til Midtøsten

Dag 5

Medora

En rolig dag i Medora. Det blir anledning til å være med på en 2 timers ridetur i flotte Western omgivelser i områdene ved Medora. Turen betales ved ankomst og koster USD 35 pr. person. Dette er en begivenhet alle bør ha med seg. Har du ikke sittet på hesteryggen før, bør du gjøre det nå. Hestene er meget dresserte og veldig trygge. Ettermiddagen har vi fri Medora. kl. 18.30 må bevege oss opp til utendørs grillmiddag og Western musikal. Overnatting. Frokost og middag.

P1070922

Dag 6

Medora- Rapid City

Vi forlater Medora og dra til Sør Dakota og Balck hill og byen Deadwood. her skal vi være til kl. 16.00 da det er revolverduell i hovedgata. Det var i denne byen Wild Bill Hickok bles kutt i Saloon nr. 10. Vi fortsetter til byen Rapid City for overnatting på American Inn. Frokost.

33

Dag 7

Rapid City

I dag skal vi besøke Bear Country hvor vi får skifte bekjentskap med Nord Amerikas ville dyr. Mt. Rushmore med de 4 presidentene hugd ut i fjellet. Sioux indianernes crazy horse monument, vi kjører til Keystone for lunsj på en egen hånd og shopping. Det er også noen attraksjoner som vi kan være med på. Sent på ettermiddagen kjører vi til vårt hotell i Rapid City. Hotell. Frokost.

Dag 8

Rapid City- Sioux Falls

Vi setter kursen mot øst og skal kjøre gjennom prærier i Sør-Dakota. Vi stopper for lunsj i Oacoma ved Missouri elven. Gjør et stopp i Mitchell for å se kornpalasset og besøke den fantastiske sports og utendørsaktivitets butikken Cabelas. Forsetter til Sioux Falls.

Dag 9

Sioux Falls- Wilmar

Vi krysser grensen tilbake til Minneapolis og skal gjennom området hvor det var store konflikter med indianerne i 1862. Det er bestilt lunsj kl.12.00 i den lille norske byen Sundburg. Her skal vi bl.a. besøke familien Gjerde som er fjerdegenerasjon farmere i området. Det blir besøk på 2 melkefarmer. Et til fam. Gjerde og en annen gård med 5000 melkekyr, som er en av USAs største. Vi skal også se etterlatensskaper etter de første nybyggerne fra 1860 årene, den gamle kirken og et lite bygdemuseum. Vi får hilse mange gamle norskamerikanere som snakker norsk, men de er ikke født i Norge. Et av turens høydepunkter. overnatting i byen Willmar. Frokost og lunsj inkludert.

Dag 10

Willmar- Minneapolis

Etter frokost har vi ca. 2, 5 timer kjøring til Minneapolis. Vi regner med å være der kl. 11.00. Da har vi tiden på Mall of America til vi kjører til flyplassen ca. kl.17.00. Avreise fra Minneapolis FI 656 kl. 19.30

Dag 11

Hjemkomst

Ankomst Reykjavik kl. 06.30. Avreise med FI 318 fra Reykjavik kl. 07.50. Ankomst Oslo kl. 12.20

Høstferie i Bibelens land!
USA1
P1070993
USA2
Dscn2913
P1070926
P1010703

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 4000,-

NB: REISEFORSIKRING.

Reiseforsikring er meget viktig. Ingen må reise til USA uten forsikring. Kontakt ditt forsikringsselskap, eller vi kan også være behjelpelig.

REGISTRERING AV INNREISE.

Det er nå en ny regel om at alle som skal til USA må registrere innreisen minimum 72 timer før avreise fra Norge. Dette er meget viktig. Dette må gjøres av den enkelte reisende.

Det koster USD 14 pr. person. Dersom dere vil ha hjelp til dette, kontakt Plussreiser. Det vil også bli lagt ved en beskrivelse hvordan dette gjøres når info sendes ut til turen.

PÅMELDINGSFRIST SNAREST - vi har begrenset med plasser.

Prisen inkluderer

 • Overnatting i dobbeltrom.
 • Stor Amerikansk frokost alle dager, 2 lunsjer og 2 middager.
 • Rundreise med buss ifølge det oppsatte program.
 • Sightseeing i Minneapolis.
 • Inngangsbilletter til Bear Country, Runesteins museet.
 • Mandan indianerne, Ft. Abraham Lincoln, Crazy horse monumentet, Mt. Rushmore og Western musikal i Medora, Landsbruskbesøk i Sundburg.
 • Norsk reiseledelse.
 • Flyskatter ca. NOK 2.733 (Flyskatt kan forandres).

Prisen inkluderer ikke

 • Tilslutning til Oslo.
 • Tips til sjåfør USD 25 pr. person.
 • Tips til hotell USD 1 pr. person, pr. natt
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.