Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Shutterstock 1301494342 mor og barn
20171024 164344
Shutterstock 1094177630 Chameleon til web

Det unike Madagaskar
Natur- sang- og musikkglede

Avreisedato

27.03.2021

Varighet

13 dager

Pris fra

27 850,-
Mada Tana

Dag 1

Lørdag 27. mars: Oslo - Addis Abeba

Avreise fra Oslo kl. 18:45. Vi flyr til Addis Abeba.

Madagaskar tana trafikken i tana

Dag 2

Palmesøndag 28. mars: Addis Abeba - Antananarivo

Flybytte i Addis Abeba. Ankomst hovedstaden Antananarivo. Vår sjåfør møter oss og tar oss til hotellet i sentrum. Vi sjekker inn og spiser middag. Overnatting på hotell i Antananarivo.

Frokost Lunsj Middag
Madagaskar Lovosoa Antsirabe Jubileum

Dag 3

Mandag 29. mars: Antananarivo-Antsirabe

Vi våkner til yrende liv i gatene utenfor. Vi bruker formiddagen til å besøke en toby/vekkelse senter. En sterk opplevelse. Etter lunsj går turen videre til Antsirabe. Overnatting på Lovasoa gjestehus i Antsirabe.

Antsirabe ligger midt i landet, 1500 meter over havet. Byen ble grunnlagt av norske misjonærer i 1872, og her har hundrevis av nordmenn bodd gjennom 150 år.

Antsirabe er både jordbruks- og industrisenter på Madagaskar.

Lovasoa gjestehus er en del av Lovasoa kultur- og kompetansesenter, som i generasjoner var den norske skolen på Madagaskar. I dag brukes stedet av norske og gassiske studenter som møtes i kursvirksomhet og forskning. Her finner vi også et museum hvor vi kan få lære mer om den norsk-gassiske misjonshistorien.

Frokost Lunsj Middag
Mada Langs Veien

Dag 4

Tirsdag 30. mars: Antsirabe - Fianarantsoa (Fianar)

Ferden går videre sørover. Vi kjører gjennom flere landsbyer og den kjente treskjærer byen Ambositra. Sent på ettermiddagen ankommer vi hotellet til vår reiseleder Hasina. Det blir vår base de neste dagene. Hotellet ligger like utenfor byen Fianar.

Frokost Lunsj Middag
B2o0t Av Q jpeg

Dag 5

Onsdag 31. mars: Dagen i Fianar

Reiseleder Hasina viser oss hennes by, vi besøker blant annet byens presteskole og Madagaskars mest kjente fotograf Pierrot Men sitt atelier. Ettermiddagen bruker vi sammen med lederne og barna i prosjektet Hope for the future. Gjennom dette prosjektet får fattige barn blant annet økonomisk støtte til å gå på skole.

Frokost Lunsj Middag
Mada Fianarantsoa shutterstock 99534083 web

Dag 6

Skjærtorsdag 01. april: Dagen i Fianar

Formiddagen i byens toby (Soatsihadino) før det blir vandring i gamlebyen. Middag spiser vi på det flotte hotellet til Hasina.

Frokost Lunsj Middag
Mada1020374

Dag 7

Langfredag 02. april: Fianar - Antsirabe

Vi forlater Fianar, fulle av inntrykk og vender nese igjen mot Antsirabe. Overnatting på Lovasoa.

Frokost Lunsj Middag
Gudstjeneste Mad

Dag 8

Påskeaften 03. april: Dagen i Antsirabe

Vi skal gjøre oss kjent med historien og arbeidet som Den gassiskelutherske kirke (FLM) og NMS driver i Antsirabe i dag. Det blir konsert på kvelden.

Frokost Lunsj Middag
20171024 163714

Dag 9

Første påskedag 04. april: Antsirabe - Morondava

Tidlig avreise, målet for dagen en kystbyen Morondava. Byen er kjent for den unike baobab-alleen. Vi overnatter i bungalower ved havet.

Frokost Lunsj Middag
20171024 083542

Dag 10

Andre påskedag 05. april: Dagen i Morondava

Om morgen går turen til FLM sin grunnskole for hørselshemmede. Vi får en omvisning på skolen og håper å få treffe barn fra store deler av vestkysten sammen med skolens leder og hennes medarbeidere. Like ved ligger også det lutherske sykehuset, den gamle kirken, som faktisk har materialer sendt fra Norge og den nye mur-kirken som allerede er for liten for menigheten. Senere på dagen blir det konsert med evangelisk møte.

Frokost Lunsj Middag
Madagaskar 22 20

Dag 11

Tirsdag 06. april: Dagen i Morondava

Formiddagen til å utforske byen til fots. Det vil også være mulighet til å ta en dukkert i Mosambik-kanalen. Etter lunsj ta vi turen til «Baobab-alleen». Vi får med oss solnedgangen blant de majestetiske trærne før vi returnerer til bungalowene våre.

Frokost Lunsj Middag
Madagaskar Marked 1

Dag 12

Onsdag 07. april: Morondava - Antananarivo

Etter frokost flyr vi tilbake til hovedstaden. Vi sjekker inn på hotellet ved flyplassen. For de som ønsker, så besøker vi byens suvenirmarked.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 99704027 fly Air Mad

Dag 13

Torsdag 08. april: Antananarivo - Addis Abeba

Morgen i hovedstaden. Avreise fra Antananarivo etter lunsj. Ankomst Addis Abeba.

Frokost

Dag 14

Fredag 09. april: Addis Abeba - Oslo

Ankomst Oslo.

Mada Betania Bat
20171023 171939
Mada Battur Morondava
20171025 084553
20171025 131616
Imga3003
Mada1020285
Mada1040361
Mada1020374
EQ4 N Ch UA jpeg

Priser og betingelser

Pris fra 27 850,-

Tillegg for enkeltrom: 4 300,-

Bestill

Prisen inkluderer

· Flyreisen Oslo–Antananarivo t/r inkl. flyskatter (pr. mai 20, de kan endre seg)

· Flyreisen Morondava-Antananarivo.

· Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost

· Lunsj og middag

· Vann i bussen

· Kaffe, te og mineralvann til måltidene

· All felles transport på Madagaskar

· To reiseledere

Prisen inkluderer ikke

· Visum

· Tips

· Annen drikke

· Inngangsbilletter og guide til attraksjoner

 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.