Shutterstock 1092242204
741920 unsplash
Shutterstock 1599647839

Sommertur til Danmark
Jylland på kryss og tvers

Avreisedato

05.07.2022

Varighet

7 dager

Pris fra

13 750,-
Color Line Superspeed
Color Line Superspeed

Dag 1: Tirsdag 5.juli

Norge - Ålborg

Buss fra Bergen: Avreise fra Bergen, Terminus kl 06.00. Turen går sørover via Stord, Haugesund og Stavanger til Kristiansand. Ankomst ca kl 15.30.

Buss fra Oslo: Avreise med rutebuss fra Oslo Bussterminal kl 10.30. Mulig med påstigning underveis mot Kristiansand. Ankomst Kristiansand ca kl 14.45.

Båtavgang med Color Line kl 16.30. Middagsbuffet om bord. Ankomst Hirtshals kl 19.45. Vi kjører så videre til Ålborg hvor det blir overnatting på Kompas Hotel Ålborg.

Middag
Hvide Sande
Hvide Sande

Dag 2: Onsdag 6. juli

Ålborg – Agerskov

Etter en god dansk frokost kjører vi ut til vestkysten og Vesterhavet. I den sjarmerende fiskerlandsbyen Hvide Sande (reiseleder Klaus Muff sin hjemby) tar vi dagens lunsjstopp. Etter lunsj kjører vi sørover forbi Ribe og videre til Agerskov og den koselige Agerskov kro hvor vi skal bo de neste tre nettene. En god middag venter oss ved ankomst. Samling i hotellets møterom om kvelden.

Frokost Middag
Ribe
Ribe

3. og 4. dag: Torsdag 7. og fredag 8. juli

Sør-Jylland

Vi er nå i Sør-Jylland og her står opplevelsene i kø disse to dagene vi har til rådighet her. Vi besøker Ribe, Danmarks eldste by med domkirken hvor biskop Brorson hadde sitt virke. Det blir også en tur ut til «Marsk landet». Området helt i sør som er så flatt som en pannekake og har vert rammet av store oversvømmelser. Vi kjører helt ut til dikene og ser på det store sluseanlegget.

Det blir også et besøk i den særpregede landsbyen Møgeltønder og vi kjører langs den dansk-tyske grense helt frem til Dybbøl Mølle. Dybbøl Mølle er antakelig et av de mest kjente nasjonalsymbolene i Danmark. Den hvite møllen står vakkert i de grønne bakkene ved Dybbøl. Dybbøl Mølle ble skutt i stykker av prøyssiske kanoner under krigen i 1864, men ble gjenoppbygget kort tid etter. I dag fungerer møllen og kornmagasinene som museum, med utstillinger som forteller historien om Dybbøl. Middag og samling på hotellet begge kveldene.

Frokost Middag
IMG 1641

5. dag: Lørdag 9. juli

Agerskov – Frederikshavn

Vi setter nå kursen nordover mot Nord-Jylland og Frederikshavn. På veien skal vi besøke Christiansfeld, byen hvor Brødremenigheten har sitt høysete. Vi fortsetter nordover og stopper underveis mellom annet for å spise dagens lunsj som vi har med fra Agerskov. Utpå ettermiddagen ankommer vi Frederikshavn. Vi sjekker inn på Hotell Frederikshavn hvor vi skal bo de neste to nettene. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Sandormen
Sandormen

6. dag: Søndag 10. juli

Skagen

Denne dagen skal vi besøke Danmarks nordligste by og ett av landets mest besøkte turistmål, Skagen. Her skal vi vandre litt i gatene i den sjarmerende byen med sine særpregede gule hus, små butikker og kafeer. Dagens lunsj spiser vi her i byen. Vi skal også ut til Grenen, toppen av Danmark hvor de to havene Skagerak og Kattegat møtes. Her skal vi på tur med Sandormen, en buss som blir trukket av traktor på sanden helt ut til tippen av Grenen. Tilbake i Frederikshavn blir det middag og turavslutning på hotellet.

Frokost Middag

7. dag: Mandag 11. juli

Vi spiser vår siste danske frokost for denne gangen før vi finner plassene i bussen og kjører til Hirtshals hvor vi skal ta ferjen tilbake til Norge. Avgang med Fjord Lines hurtigbåt fra Hirtshals kl 10.00. Vi spiser lunsj om bord før ankomst Kristiansand kl 12.15.

Bussen kjører fra Kristiansand nordover til Stavanger, Haugesund, Stord og Bergen.

Gjester fra Østlandet reiser med rutebuss fra Kristiansand busstasjon østover langs Sørlandet tilbake til Oslo.

Frokost
Shutterstock 1778898974
Shutterstock 1015461709
Shutterstock 782340967
Shutterstock 1355069501 1
Shutterstock 1171864393 1
Shutterstock 558488185 1
Shutterstock 1419392756
Shutterstock 1370260313
Shutterstock 1873840672

Priser og betingelser

Pris fra 13 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 2150

Prisen inkluderer

 • Bussturen i godt utstyrt turbuss
 • Båt Kristiansand – Hirtshals med middag
 • Båt Hirtshals – Kristiansand med lunsj
 • Overnatting i delt dobbeltrom i Ålborg med frokost
 • 3 Overnattinger i delt dobbeltrom i Agerskov med frokost og middag
 • 2 Overnattinger i delt dobbeltrom i Frederikshavn med frokost og middag
 • Lunsj i Hvide Sande dag 2
 • Lunsj Sør-Jylland dag 4
 • Matpakke lunsj dag 3 g 5
 • Lunsj i Skagen dag 6
 • Inngangspenger iht. turprogrammet
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider på bussturen mellom hjemsted og Kristiansand første og siste dag.
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.