Dametur til Israel
I bibelske kvinners fotspor

Avreisedato

02.10.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

23 150,-

Dametur til Israel

Turteamet gleder seg til å vise fram mangfoldet i landet og formidle vår tros jødiske røtter. Dette betyr at vi også vil møte bibelske kvinner underveis på turen. En spennende reise som vi håper du vil være med på. Underveis møter vi bibelske kvinner i Inger Lises skikkelse.

Dag 1

Onsdag 02. oktober

Avreise fra Bergen via Oslo kl. 12.00. Ankomst Tel Aviv kl. 20.05. Transfer til hotellet i Haifa.

Dag 2

Torsdag 03. oktober

Første turdagen i Israel besøker vi Ebenezerhjemmet, der vi møter beboere i aktivitetsrommet. Etterpå besøker vi Eliaskirken og pastor Shmuel Aweida som forteller om livet i menigheten. Etter lunsj drar vi til Akko. Vi finner gaten til Sigurd Jorsalfarer, som var her for nesten 1000 år siden! Vi vandrer under dagens gatenivå til spennende utgravinger, og en by med festning helt ut mot Middelhavet. Dagen avsluttes med et besøk på en kibbutz som lager nydelige sjal, duker, sengetepper og T-skjorter.

Dag 3

Fredag 04. oktober

Alle har vi hørt om hvor herlig det er å være på Tabor! Ja, vi skal til Tabor, bokstavelig talt. Store drosjer kjører oss til topps, og vi har en «himmelsk» utsikt over hele Galilea—og vi tenker på Jesus, Peter, Jakob og Johannes som hadde sitt møte kanskje akkurat her?? Etter denne opplevelsen, drar vi tilbake i tid - nærmere 2000 år - og opplever livet på Jesu tid i Nasaret Village. Vi møter kvinner som spinner og vever og menn som passer sin hjord. Vi får også litt tid på egenhånd i Nasaret, før vi returnerer til hotellet.

Dag 4

Lørdag 05. oktober

Etter en båttur på Genesaretsjøen går vi i land og besøker Tabgha. Vi får høre om møtet mellom Jesus og Peter ved stranden. Så tar bussen oss med ned Jordandalen. Vi stopper ved Sachne og har et herlig bad i de varme kildene, før turen går til byen over alle byer - Jerusalem.

Dag 5

Søndag 06. oktober

Vi starter ved Oljeberget og nyter utsikten, vandrer ned til Getsemane og leser det som skjedde der, før vi går opp Via Dolorosa og videre til Klagemuren, jødenes helligste sted. Etterpå disponeres dagen fritt.

Dag 6

Mandag 07. oktober

Vi skal vandre gjennom Mea Sherim, bydelen der de ultraortodokse jødene bor. Mehane Yehuda er markedet der de handler. I det jødiske kvarteret i Gamlebyen skal vi bl.a. besøke den vakre Hurvasynagogen.

Dag 7

Tirsdag 08. oktober

Like utenfor Betlehem bygde Herodes et kunstig høyt fjell. Man har for et par år siden funnet hans grav der ved foten av fjellet. Vi skal til topps. Der var hans vinterpalass. Vi kjører derfra videre til Hyrdemarkene og leser juleevangeliet i en av grottene der ute. Det blir tid til å vandre på egenhånd i Betlehem før vi reiser tilbake til hotellet.

Dag 8

Onsdag 09. oktober

I dag er det Yom Kippur, jødenes helligste dag. Alt er stengt i det moderne Jerusalem. Jødene drar til synagogene sine, og vi titter også inn, før vi går inn i Gamlebyen og får god tid til å fornemme livet der.

Dag 9

Torsdag 10. oktober

Vi skal ned mot Dødehavet. Sør for Dødehavet finner vi svære gartnerier i ørkenen med både blomster og frukter. Vi besøker også en kjent kunstner. Etterpå får vi mulighet til å bade i Dødehavet og slappe av.

Dag 10

Fredag 11. oktober

Vi drar til Arad og besøker SOS barneby - med ca. 100 barn fra 2 til 18 år. Her har de det godt! Vi besøker også beduinerkvinner som lager nydelige håndarbeider som er til salgs!


Dag 11

Lørdag 12. oktober

Dessverre - hjemreisedag. Men vi kommer igjen! Le hitra ott!

Priser og betingelser

Pris fra 23 150,-

Tillegg for enkeltrom: 6800,-

Tilslutningsbillett fra Bergen kr. 2250,-

Bosteder

02. - 05/10 - Colony Hotel Haifa

05. - 10/10 - Leonardo Hotel Jerusalem

10. - 12/10 - Kibbutz Kalia

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv t/r inkl. flyavgifter (pr.des. 18. kr. 1725,-, kan bli endret)
 • Bussturen og inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Overnatting i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør (ca. 97 USD pr. person)
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
02. oktoberOslo - Istanbul12:0016:45TK 1752
02. oktoberIstanbul - Tel Aviv18:0520:05TK 788
12. oktoberTel Aviv - Istabul09:5512:15TK785
12. oktoberIstanbul - Oslo14:0016:55TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.