Clint patterson ss UQ4 Gk Bb RQ unsplash
Svanhild foreningskvinne
2022 06 29 Dag 2 diverse frå reise Munchen Murnau 73

Dagstur til Finnøy
Jul med Gustava Kielland

Avreisedato

15.12.2022

Varighet

1 dag

Pris fra

1 500,-
Gustava Kielland
Gustava Kielland

Gustava Kielland

Gustava Kielland er mest kjent for å ha skrevet «O jul med din glede» og for å ha startet den aller første misjonskvinneforeningen i Norge. Som prestefrue på Finnøy (1824-1837) satt hun og mannen Gabriel dype spor etter seg.

Gustava Kielland (spilt av Svanhild Eggebø Spanne)
Gustava Kielland (spilt av Svanhild Eggebø Spanne)

Velkommen til førjulstur i Ryfylke

Den 15. desember inviterer vi til ny tur i Ryfylke. Denne gangen en unik førjulsopplevelse I Gustava Kielland sine fotspor på Finnøy!

Vi setter opp en buss fra Leirvik med Klaus og Svein Bjarne som reiseledere, og en fra Egersund med Aud og Johan Halsne som reiseledere. Begge bussene ankommer Finnøy kl. 10.15.

Når vi ankommer til Finnøy, blir vi møtt av historieforteller og vert Tor Øyvind Skeiseid. På noen få strakser havner vi tilbake til 1824, i et spennende tidsbilde og ei spennende fortelling. Tor Øyvind er med oss hele dagen, og serverer den røde 1800-talstråden gjennom Gustava Kielland sitt liv.

Neste stoppested er i mellomalderkirka, Hesby kyrkje. Her får vi en kaffekopp og litt enkel julebakst. Det går ikke lenge før Gustava selv dukker opp, og tar oss med i hverdagsliv og julefeiring på Finnøy for snart 200 år siden. Senk skuldrene og opplev ei blanding av musikk, skuespell og historieformidling framført av Gustava Kielland (alias Svanhild Eggebø Spanne), Finnøypresten Gabriel Kielland og forteller Tor Øyvind.

Om været tillater det, blir det et kort stopp ved prestegarden hvor Gustava og Gabriel bodde. Her var det både trangt, folksomt og energisk på alle vis.

På Utsyn Misjonsssenter er bordet dekket til en flott, mettende og smakfull julelunsj. Vi nyter måltidet på Utsyn både lenge og vel, før Gustava møter oss igjen. Hvordan var oppstarten av den første kvinneforeningen i Lyngdal? Har Gustava kontroll på når og hvordan det skjedde? Tor Øyvind serverer artige julefunderinger- og kåseri, før det selvsagt blir gang rundt Gustava sitt juletre. Naturlig nok er «O jul med din glede» obligatorisk, med alle FEM versene.

Sangen er god, og julestemningen er på topp. Det blir en juleutlodning på Utsyn med lokale gevinster. I tillegg blir det mulighet til å handle julegaver hos Finnøy Sølvsmed; Folke Helle, før vi starter på bussturen hjemover.

Gustava ved pianoet
Gustava ved pianoet
Julelunsj på Utsyn Misjonssenter
Julelunsj på Utsyn Misjonssenter
Gang rundt Gustava sitt juletre
Gang rundt Gustava sitt juletre

Priser og betingelser

Pris fra 1 500,-

Bussrute fra Stord:

Leirvik 07:15

Føyno: 07:30

Haukås (Sveio): 07:55

Haugesund, Flotmyr: 08:20

Norheim terminalen: 08:30

Håvik: 08:50

Ferge fra Arsvågen: 09:30

Finnøy: 10.15

Bussrute fra Egersund:

Gruset Egersund: 07:40

Hellvik: 07:55

Vigrestad Buss: 08:15

Varhaug Eiksenteret: 08:25

Nærbø Busslomme v/ nye Rema1000: 08:35

Bryne Shell: 08:50

Kleppekrossen: 09:00

Ruten Sandnes: 09:15

Stavanger busstasjon: 09:35

Finnøy: 10:15

Påstigning underveis etter avtale.


Prisen inkluderer

 • Busstur
 • Kaffe og julebakst
 • Julelunsj på Utsyn Misjonssenter
 • Program
 • Guide
 • Reiseledertjenester
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Ved avbestilling innen 1 uke før turen belastes kun et gebyr på kr 300,-

  Ved avbestilling mindre enn 1 uke før turen, eller ved manglende frammøte kreves 100% av turprisen

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018 PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.