Atlantic Road fishing bridges Photo Johan Wildhagen DKN
Bergtatt 24
Ergan Kystfort

Dagstur til Eide og Bud
Natur, kultur og historie

Avreisedato

14.08.2021

Varighet

1 dag

Pris fra

1 690,-

Fulltegnet

Dagstur til Eide og Bud

En spektakulær tur gjennom marmorgruvene på Eide, krigshistorie på Bud og Atlanterhavsveien, en unik veistrekning som fører deg helt ut i selve storhavet. Bli med oss på en dagstur fullspekket av opplevelser.

Bussen starter i Ålesund på Skateflua kl 09.30 og kjører til bussterminalen på Moa, avreise fra Moa kl 10.00. Vi kjører så via Digerneset, Sjøholt og over Ørskogfjellet til Furneset. Ferjeavgang til Molde kl 11.05. Fra Molde er det ca en halv times kjøretur til Eide og marmorgruvene på Nås. Vi har med lunsjpakker til alle som vi spiser før vi går inn i gruven.

Her går vi ombord på flåter, som seiler over den underjordiske innsjøen under fortryllende belysning. Innerst inne i fjellet legger vi til kai, for så å smake på det reine kildevannet som tappes direkte fra fjellveggen.

Det blikkstille vannet trollbinder igjen på vår vei videre til konsertsalen. Her ser vi en video om arbeidet i og historien av gruven. Erfarne gruvearbeidere forklarer om gruva og svarer på spørsmål både på båtturen og i konserthallen.

Grottene er et resultat av gruvevirksomhet siden 1938. I andre deler av fjellet, er gruvedriften fortsatt i gang. I dag har området der hulene befinner seg funksjon som konsertarena, og er en turist-attraksjon i seg selv. En båttur inn i hulene gir besøkende en unik og fantastisk opplevelse.

Tilbake i bussen igjen fortsetter vi utover mot havet og vi skal kjøre den spektakulære Atlanterhavsveien. Veistrekningen ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise. Atlanterhavsveien har status som nasjonal turistveg og forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter.

Vi skal gjøre et stopp ved den nyeste turistattraksjonen på Atlanterhavsveien, Svevestien. Utsiktsstien går rundt Eldhusøya og går til dels på toppen av servicebygget. Utsiktsstien på 550 meter er laget av en rist som flyter over terrenget, fundamentet med pæler. Fantastisk utsikt og tur som passer for for alle.

Vi fortsetter så videre sørover ytterst i havgapet forbi Farstad til det lille men aktive og sjarmerende fiskeværet Bud. Fiskeværet har en rik historie, og på 1500-tallet var Bud et av de største handelsstedene mellom Bergen og Trondheim. Her finner vi Ergan Kystfort, et krigshistorisk museum fra andre verdenskrig. Anlegget er et restaurert tysk krigsfort og omfatter anlegg i fjell med operasjonsrom, kommandosentral og forlegningsrom. Her er utstilt våpen, utrustning og tekniske installasjoner samt personlig utstyr. Kystfortet ble bygd i krigsårene 1940-45, og er i dag restaurert som et krigsminnemuseum med utstillinger av lokale og regionale begivenheter fra 2. verdenskrig. Ergan er også et flott utsiktspunkt over fiskeværet Bud og Hustadvika. Vi får en omvisning med lokalguide.

Etter besøket på Ergan Fort får vi servert dagens middag på restaurant Bryggjen i Bud.

Vi setter så kursen hjemover igjen via Elnesvågen og Malmefjorden til Molde. Ferje fra Molde kl 18.20. Ankomst Moa ca kl 20.00 og vider til Ålesund ca kl 20.30.

Priser og betingelser

Pris fra 1 690,-

Prisen inkluderer

 • Busstur i god turbuss
 • Inngang og omvisning i gruvene på Eide
 • Inngang om omvisning på Ergan kystfort
 • Lunsj
 • Middag på Restaurant Bryggjen
 • Ferjeutgifter
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Ved avbestilling innen 1 uke før turen belastes kun et gebyr på kr 300,-

  Ved avbestilling mindre enn 1 uke før turen, eller ved manglende frammøte kreves 100% av turprisen

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018 PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.